BAŞKAN AKBULUT ‘İKTİDARIN EKONOMİ POLİTİKASINI ELEŞTİRDİ’

Gündem 30.12.2021 - 13:25, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:36
 

BAŞKAN AKBULUT ‘İKTİDARIN EKONOMİ POLİTİKASINI ELEŞTİRDİ’

BAŞKAN AKBULUT ‘İKTİDARIN EKONOMİ POLİTİKASINI ELEŞTİRDİ’
CHP Burdur İl Başkanı İzzet Akbulut, iktidarın dövizdeki artışa karşı hayata geçirdiği “Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat” programına ilişkin konuştu. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat ile döviz kurunda oluşan fark vade sonunda mudinin hesabına hem sabit mevduat faizi hem de kur farkı olarak ödeniyor. Uygulamada mevduat faizi açıklanan politika faizinden 300 bp daha yüksek olabilecek ve birden fazla kez yararlanılabilecek. Buna göre; bankalarca uygulanacak faiz politika faizinin (Yüzde 14) en fazla 3 puan üzerinde olabilecek. “HAYAT ÇOK PAHALI FAİZE PARA YETMİYOR!” CHP Burdur İl Başkanı İzzet Akbulut da iktidarın bu adımına ilişkin açıklama yaptı. Hayata geçirilen programın, faizin isminin değiştirilmiş bir hali olduğunu ifade eden CHP’li Akbulut, “Faizciler, dolar bir günde yüzde 7 değer kazandı diye üzülmeyin; paramızı dolara geçirmedik, faiz bu kadar kazandırmaz demeyin! Aradaki farkı fakir fukara aramızda toplayıp hazineden ödeyeceğiz size. Asıl dert, bizde hayat çok pahalı. Para yetmiyor ki faize yatıracak paramız olsun!” sözleriyle iktidarı eleştirdi.  
BAŞKAN AKBULUT ‘İKTİDARIN EKONOMİ POLİTİKASINI ELEŞTİRDİ’

CHP Burdur İl Başkanı İzzet Akbulut, iktidarın dövizdeki artışa karşı hayata geçirdiği “Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat” programına ilişkin konuştu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat ile döviz kurunda oluşan fark vade sonunda mudinin hesabına hem sabit mevduat faizi hem de kur farkı olarak ödeniyor. Uygulamada mevduat faizi açıklanan politika faizinden 300 bp daha yüksek olabilecek ve birden fazla kez yararlanılabilecek. Buna göre; bankalarca uygulanacak faiz politika faizinin (Yüzde 14) en fazla 3 puan üzerinde olabilecek.

“HAYAT ÇOK PAHALI FAİZE PARA YETMİYOR!”

CHP Burdur İl Başkanı İzzet Akbulut da iktidarın bu adımına ilişkin açıklama yaptı. Hayata geçirilen programın, faizin isminin değiştirilmiş bir hali olduğunu ifade eden CHP’li Akbulut, “Faizciler, dolar bir günde yüzde 7 değer kazandı diye üzülmeyin; paramızı dolara geçirmedik, faiz bu kadar kazandırmaz demeyin! Aradaki farkı fakir fukara aramızda toplayıp hazineden ödeyeceğiz size. Asıl dert, bizde hayat çok pahalı. Para yetmiyor ki faize yatıracak paramız olsun!” sözleriyle iktidarı eleştirdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.