Başkan Akbıyık’tan Kayadibi Açıklaması

Gündem 19.02.2020 - 12:08, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Başkan Akbıyık’tan Kayadibi Açıklaması

Burdur İl Genel Meclisi Başkanı Murat Akbıyık Yeşilova’nın Kayadibi mahallesinin köye çevrilmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.
Burdur İl Genel Meclisi Başkanı Murat Akbıyık Yeşilova’nın Kayadibi mahallesinin köye çevrilmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Burdur İl Genel Meclisi Başkanı Murat Akbıyık bakayrinti.com’a yaptığı özel açıklamada; Kayadibi mahallesinin köye çevrilmesiyle ilgili il genel meclis üyelerinin bir tasarrufu yoktur. Zaten bir mahallenin veya köyün dönüştürülebilmesi için beş tane kriter vardır. Kayadibi mahallesi muhtarının 331 ıslak imza ile Burdur Valiliğine başvurarak ‘bizler köy olmak istiyoruz’ demiştir. Bu ıslak imzalı dilekçeye istinaden Burdur Valiliği tarafından 08.12.2019 yılında referandum yapılmıştır. Referandumda 145 oy köy olsun 238 oy da mahalle olalım sonucu çıkmıştır. Valiliğimizce İl Genel Meclisimizin kararı talep edilmiştir. Konu meclis gündemimize alınmış, İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmiştir. Komisyonda görev yapan Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi Meclis Üyelerimiz konuyu değerlendirmişler ve sonucunda komisyon raporunda, Gelen talebe istinaden İl Özel İdaremiz şu anda nasıl 193 köyümüze hizmet vermekteyiz. 194.ncü köy olmak için başvuruda bulunan Kayadibi’ne aynı hizmetler verebiliriz diye rapor çıkmıştı. Burdur İl Genel Meclisi Başkanı Murat Akbıyık; “Biz sadece bu raporu AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisinin oyları ile kabul ettik. Burdur İl Özel İdare Meclisi olarak köy olsun veya mahalle olsun diye bir karar veremeyiz bu kararı ancak bakanlık verebilir.” dedi. Akbıyık açıklamasının devamında; “Yeşilova Kayadibi Muhtarı hatırladığım kadarıyla önceki dönem CHP İlçe Yönetiminde idi. Mahalle muhtarımız halkın halen köy olmak için müracaat ettiğini ancak sürecin nereye gideceğini, bakanlığın ne karar vereceğini bilmiyoruz. Bu konuyu siyaset malzemesi yapmak ve vatandaşı yanlış bilgilendirmek insafsızlıktır.” dedi.
Burdur İl Genel Meclisi Başkanı Murat Akbıyık Yeşilova’nın Kayadibi mahallesinin köye çevrilmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Burdur İl Genel Meclisi Başkanı Murat Akbıyık Yeşilova’nın Kayadibi mahallesinin köye çevrilmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Burdur İl Genel Meclisi Başkanı Murat Akbıyık bakayrinti.com’a yaptığı özel açıklamada; Kayadibi mahallesinin köye çevrilmesiyle ilgili il genel meclis üyelerinin bir tasarrufu yoktur. Zaten bir mahallenin veya köyün dönüştürülebilmesi için beş tane kriter vardır. Kayadibi mahallesi muhtarının 331 ıslak imza ile Burdur Valiliğine başvurarak ‘bizler köy olmak istiyoruz’ demiştir. Bu ıslak imzalı dilekçeye istinaden Burdur Valiliği tarafından 08.12.2019 yılında referandum yapılmıştır. Referandumda 145 oy köy olsun 238 oy da mahalle olalım sonucu çıkmıştır. Valiliğimizce İl Genel Meclisimizin kararı talep edilmiştir. Konu meclis gündemimize alınmış, İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmiştir. Komisyonda görev yapan Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi Meclis Üyelerimiz konuyu değerlendirmişler ve sonucunda komisyon raporunda, Gelen talebe istinaden İl Özel İdaremiz şu anda nasıl 193 köyümüze hizmet vermekteyiz. 194.ncü köy olmak için başvuruda bulunan Kayadibi’ne aynı hizmetler verebiliriz diye rapor çıkmıştı.

Burdur İl Genel Meclisi Başkanı Murat Akbıyık; “Biz sadece bu raporu AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisinin oyları ile kabul ettik. Burdur İl Özel İdare Meclisi olarak köy olsun veya mahalle olsun diye bir karar veremeyiz bu kararı ancak bakanlık verebilir.” dedi.

Akbıyık açıklamasının devamında; “Yeşilova Kayadibi Muhtarı hatırladığım kadarıyla önceki dönem CHP İlçe Yönetiminde idi. Mahalle muhtarımız halkın halen köy olmak için müracaat ettiğini ancak sürecin nereye gideceğini, bakanlığın ne karar vereceğini bilmiyoruz. Bu konuyu siyaset malzemesi yapmak ve vatandaşı yanlış bilgilendirmek insafsızlıktır.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.