BAŞBAKAN YARDIMCISI KURTULMUŞ, TOKİ ANAHTARLARINI DAĞITTI

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.10.2014 - 09:39, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

BAŞBAKAN YARDIMCISI KURTULMUŞ, TOKİ ANAHTARLARINI DAĞITTI

BAŞBAKAN YARDIMCISI KURTULMUŞ, TOKİ ANAHTARLARINI DAĞITTI
Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Tefenni ilçesinde TOKİ tarafından yaptırılan konutların açılış ve anahtar dağıtım törenine katıldı. Kurtulmuş, “Kimseyi bir diğerinden ayırmıyoruz. Herkesin özgür olduğu bir Türkiye'yi inşa ediyoruz" dedi. Kurtulmuş, Tefenni ilçesinde TOKİ tarafından yaptırılan konutların açılış ve anahtar dağıtım törenine katıldı. Törende yaptığı konuşmada Kurtulmuş, Türkiye’nin vatandaşı ile kavgalı olan devlet anlayışından uzaklaştığını dile getirdi. Kurtulmuş, “Türkiye o eski Türkiye dediğimiz, milleti ile kavgalı olan devlet anlayışından süratle uzaklaşıyor ve eski Türkiye'yi geride bırakıyor. Türkiye'de artık halk korkular üzerine inşa edilmiş bir sistemin gölgesinde yaşamıyor" dedi. Kurtulmuş, ceberut devlet anlayışının bittiğini, milletin hizmetkarı olduklarını dile getirdi. Türkiye’de herkesin birinci sınıf yaşadığı bir devlet anlayışının başladığını vurgulayan Kurtulmuş şöyle konuştu: “İnsanı özgürlük içinde yaşatacaksın. Herkes yaşam tarzı ne olursa olsun, dini diyaneti ne olursa olsun, dili kültürü ne olursa olsun, 'Bu ülke benim ve ben bu ülkenin birinci sınıf vatandaşıyım' diye göğsünü gere gere dolaştığı bir Türkiye. Bunu inşa ediyoruz. Bu istikamette yürüyoruz. Kimseyi bir diğerinden ayırmıyoruz. Herkesin özgür olduğu bir Türkiye'yi inşa ediyoruz. Daha yakın zamanlara kadar bu memlekette insanların kimisi başörtülü diye engelleniyor, ne okullara sokuluyor, ne parlamentoya milletvekili olarak sokuluyordu. Kimisi anadilini kullandı diye ötekileştiriliyor, kimisi kendi kültüründen dolayı ötekileştiriliyor, mezhebinden dolayı ötekileştiriliyordu. Bunların hepsi geride kaldı. Artık herkes özgür ve birinci sınıf insan olarak yaşıyor."Kurtulmuş konuşmasından sonra TOKİ konutlarının yapılmasında emeği geçenlere plaketlerini verdi. Kurtulmuş, konut sahiplerine anahtarlarını dağıttıktan sonra Burdur’dan ayrılarak Ankara’ya hareket etti.
BAŞBAKAN YARDIMCISI KURTULMUŞ, TOKİ ANAHTARLARINI DAĞITTI

Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Tefenni ilçesinde TOKİ tarafından yaptırılan konutların açılış ve anahtar dağıtım törenine katıldı. Kurtulmuş, “Kimseyi bir diğerinden ayırmıyoruz. Herkesin özgür olduğu bir Türkiye'yi inşa ediyoruz" dedi. 
Kurtulmuş, Tefenni ilçesinde TOKİ tarafından yaptırılan konutların açılış ve anahtar dağıtım törenine katıldı. Törende yaptığı konuşmada Kurtulmuş, Türkiye’nin vatandaşı ile kavgalı olan devlet anlayışından uzaklaştığını dile getirdi. Kurtulmuş, “Türkiye o eski Türkiye dediğimiz, milleti ile kavgalı olan devlet anlayışından süratle uzaklaşıyor ve eski Türkiye'yi geride bırakıyor. Türkiye'de artık halk korkular üzerine inşa edilmiş bir sistemin gölgesinde yaşamıyor" dedi. 
Kurtulmuş, ceberut devlet anlayışının bittiğini, milletin hizmetkarı olduklarını dile getirdi. Türkiye’de herkesin birinci sınıf yaşadığı bir devlet anlayışının başladığını vurgulayan Kurtulmuş şöyle konuştu: 
“İnsanı özgürlük içinde yaşatacaksın. Herkes yaşam tarzı ne olursa olsun, dini diyaneti ne olursa olsun, dili kültürü ne olursa olsun, 'Bu ülke benim ve ben bu ülkenin birinci sınıf vatandaşıyım' diye göğsünü gere gere dolaştığı bir Türkiye. Bunu inşa ediyoruz. Bu istikamette yürüyoruz. Kimseyi bir diğerinden ayırmıyoruz. Herkesin özgür olduğu bir Türkiye'yi inşa ediyoruz. Daha yakın zamanlara kadar bu memlekette insanların kimisi başörtülü diye engelleniyor, ne okullara sokuluyor, ne parlamentoya milletvekili olarak sokuluyordu. Kimisi anadilini kullandı diye ötekileştiriliyor, kimisi kendi kültüründen dolayı ötekileştiriliyor, mezhebinden dolayı ötekileştiriliyordu. Bunların hepsi geride kaldı. Artık herkes özgür ve birinci sınıf insan olarak yaşıyor."
Kurtulmuş konuşmasından sonra TOKİ konutlarının yapılmasında emeği geçenlere plaketlerini verdi. Kurtulmuş, konut sahiplerine anahtarlarını dağıttıktan sonra Burdur’dan ayrılarak Ankara’ya hareket etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.