BAKANLIK YASAKLADI; TÜM OTOBÜSLERDE UYGULANDI

Yaşam 22.10.2018 - 12:28, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

BAKANLIK YASAKLADI; TÜM OTOBÜSLERDE UYGULANDI

Sağlık Bakanlığı’nın yasakladığı durum tüm şehirlerarası otobüslerde uygulanmaya başlandı.
Sağlık Bakanlığı’nın toplum sağlığını göz önünde bulundurarak koyduğu yasak şehirlerarası yolcu taşıyan tüm otobüslerde uygulanmaya başlandı. Bazı hastalıkların yayılmaması, toplum sağlığı ve kulaktan kulağa bakteriyel taşınmaların olmaması için Sağlık Bakanlığı otobüslerdeki kulakları yasakladı. Yolcu koltuklarının sırt kısmında bulunan mini televizyon ve bilgisayar sistemlerinde film izleme, müzik dinleme, TV seyretme gibi durumlar için hazır bulundurulan kulaklıklar tüm otobüslerden kaldırıldı. Bundan sonra müzik dinlemek TV izlemek ve film seyretmek isteyenler kendi şahsi kulaklarıyla bunu yapabilecek.   SÜNGER DEĞİŞİMİDE YAPILMIŞTI Geçmiş yıllarda toplum sağlığı için kulaklıkların dış süngerlerinin değiştirilmesi, her yeni yolcu için otobüs firması tarafından yeni bir dış sünger verilmesi uygulaması yapılmıştı. Günümüzden itibaren ise otobüslerde kulaklıklar yok. Özellikle uzun yolculuk yapacak yolcular için yanlarında kendi kulaklıklarını getirmeleri gerekiyor.   MEYVE SUYU YASAĞI Yine geçmiş yıllarda toplum sağlığı için firmaların yolculara meyve suyu ikramı da yasaklanmış, bu yasak bir yıl boyunca hemen her firma tarafından uygulanmıştı. Toplum sağlığını toplu taşıma araçlarında da önemseyen Sağlık Bakanlığı’nın aldığı bu karar ilk başlarda yolcuların tepkisini çekse de zamanla kabullenebilir ve kişilerin kendi sağlıkları tarafından önemsenebilir bir durum haline geldi.  
Sağlık Bakanlığı’nın yasakladığı durum tüm şehirlerarası otobüslerde uygulanmaya başlandı.

Sağlık Bakanlığı’nın toplum sağlığını göz önünde bulundurarak koyduğu yasak şehirlerarası yolcu taşıyan tüm otobüslerde uygulanmaya başlandı. Bazı hastalıkların yayılmaması, toplum sağlığı ve kulaktan kulağa bakteriyel taşınmaların olmaması için Sağlık Bakanlığı otobüslerdeki kulakları yasakladı.

Yolcu koltuklarının sırt kısmında bulunan mini televizyon ve bilgisayar sistemlerinde film izleme, müzik dinleme, TV seyretme gibi durumlar için hazır bulundurulan kulaklıklar tüm otobüslerden kaldırıldı. Bundan sonra müzik dinlemek TV izlemek ve film seyretmek isteyenler kendi şahsi kulaklarıyla bunu yapabilecek.

 

SÜNGER DEĞİŞİMİDE YAPILMIŞTI

Geçmiş yıllarda toplum sağlığı için kulaklıkların dış süngerlerinin değiştirilmesi, her yeni yolcu için otobüs firması tarafından yeni bir dış sünger verilmesi uygulaması yapılmıştı. Günümüzden itibaren ise otobüslerde kulaklıklar yok. Özellikle uzun yolculuk yapacak yolcular için yanlarında kendi kulaklıklarını getirmeleri gerekiyor.

 

MEYVE SUYU YASAĞI

Yine geçmiş yıllarda toplum sağlığı için firmaların yolculara meyve suyu ikramı da yasaklanmış, bu yasak bir yıl boyunca hemen her firma tarafından uygulanmıştı. Toplum sağlığını toplu taşıma araçlarında da önemseyen Sağlık Bakanlığı’nın aldığı bu karar ilk başlarda yolcuların tepkisini çekse de zamanla kabullenebilir ve kişilerin kendi sağlıkları tarafından önemsenebilir bir durum haline geldi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.