Bakan Soylu: “6 günlük tatilde 52 kişi hayatını kaybetti”

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.06.2019 - 09:57, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Bakan Soylu: “6 günlük tatilde 52 kişi hayatını kaybetti”

Bakan Soylu: “6 günlük tatilde 52 kişi hayatını kaybetti”
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, son 10 yıllık bayram tatili istatistiklerine göre bu yıl ki bayram tatilinde yüzde 48’lik bir azalış olmasına rağmen tatil boyunca şu ana kadar 52 kişinin kazalarda hayatını kaybettiğini belirtti.  İçişleri Bakanı Soylu, Afyonkahisar İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri ve jandarma trafik ekipleri tarafından gerçekleştirilen yol denetimleri ve uygulamalarına katıldı. Polis ve jandarmalar ile birlikte durdurulan araçları kontrol eden Bakan Soylu özellikle araç içindekilerin emniyet kemeri takıp takmadıklarına bakarak, kurallara uyup uymadıkları konusunda sohbet etti. Bakan Soylu, araçlardaki çocuklara "Sürücü Seyahat Karnesi" ve oyuncak hediye etti. Denetimlerin ardından Bakan Soylu gazetecilere bayram tatili boyunca yaşanan trafik kazalarına değindi. Bakan Soylu, bu yıl aldıkları bayram tedbirleri çerçevesinde son 10 yıllık trafik kazası ölüm istatistiklerine değinerek, bu yıl yaşanan kazalar ve yaşanan ölümler hakkında bilgiler verdi.  Alınan tedbirler ile bu yıl ki kazalarda yüzde 56'lık bir azalmanın bayram tatillerinde ise yüzde 48'lik azalmanın olduğunu ifade eden Bakan Soylu, “Trafik kazasındaki ölümlerde. Tabi sürekli söylediğimiz değerlendirme var 'bizim için sıfır can kaybı' esastır. Ancak bu kadar yoğunluk ve bayram tatilinin sıkıştığı bu alanda biraz tedbirsizlik, dikkatsizlik bazen de acelecilik maalesef hepimizin canını yakan, içimizi acıtan sonra üzen görüntülerle bizi etkileyen sonuçla karşı karşıya bırakıyor. Tatil süresi boyunca altı günde 52 kişi hayatını kaybetti. Özellikle hem vatandaşlarımıza şöyle bir teşekkürüm söz konusu; yani biz bayram tatilinden önce vatandaşlarımızı uyarmak, gerek emniyet kemeri olsun, gerek cep telefonu olsun gerek araç takip mesafesi olsun gerekse özellikle yorgunluk konusunda dikkatli olmalarını ve bir seyahat planı yapmalarını ve seyahat planını da evden başlatmaları konusunda bir dizi uyarılarda bulunmuştuk. Bayram tatilinden dönen vatandaşlarımıza perşembe gününden itibaren yayarak dönmelerini rica etmiştik. Dün akşam ciddi bir yoğunluk oldu. Gördüğünüz gibi şuanda büyük bir bu yolda yoğunluk söz konusu değil ve bugünlerinde yayarak götürülmesinde fayda olduğunu bir kez daha hatırlatıyorum” dedi. 
Bakan Soylu: “6 günlük tatilde 52 kişi hayatını kaybetti”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, son 10 yıllık bayram tatili istatistiklerine göre bu yıl ki bayram tatilinde yüzde 48’lik bir azalış olmasına rağmen tatil boyunca şu ana kadar 52 kişinin kazalarda hayatını kaybettiğini belirtti. 

İçişleri Bakanı Soylu, Afyonkahisar İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri ve jandarma trafik ekipleri tarafından gerçekleştirilen yol denetimleri ve uygulamalarına katıldı. Polis ve jandarmalar ile birlikte durdurulan araçları kontrol eden Bakan Soylu özellikle araç içindekilerin emniyet kemeri takıp takmadıklarına bakarak, kurallara uyup uymadıkları konusunda sohbet etti. Bakan Soylu, araçlardaki çocuklara "Sürücü Seyahat Karnesi" ve oyuncak hediye etti. Denetimlerin ardından Bakan Soylu gazetecilere bayram tatili boyunca yaşanan trafik kazalarına değindi. Bakan Soylu, bu yıl aldıkları bayram tedbirleri çerçevesinde son 10 yıllık trafik kazası ölüm istatistiklerine değinerek, bu yıl yaşanan kazalar ve yaşanan ölümler hakkında bilgiler verdi. 

Alınan tedbirler ile bu yıl ki kazalarda yüzde 56'lık bir azalmanın bayram tatillerinde ise yüzde 48'lik azalmanın olduğunu ifade eden Bakan Soylu, “Trafik kazasındaki ölümlerde. Tabi sürekli söylediğimiz değerlendirme var 'bizim için sıfır can kaybı' esastır. Ancak bu kadar yoğunluk ve bayram tatilinin sıkıştığı bu alanda biraz tedbirsizlik, dikkatsizlik bazen de acelecilik maalesef hepimizin canını yakan, içimizi acıtan sonra üzen görüntülerle bizi etkileyen sonuçla karşı karşıya bırakıyor. Tatil süresi boyunca altı günde 52 kişi hayatını kaybetti. Özellikle hem vatandaşlarımıza şöyle bir teşekkürüm söz konusu; yani biz bayram tatilinden önce vatandaşlarımızı uyarmak, gerek emniyet kemeri olsun, gerek cep telefonu olsun gerek araç takip mesafesi olsun gerekse özellikle yorgunluk konusunda dikkatli olmalarını ve bir seyahat planı yapmalarını ve seyahat planını da evden başlatmaları konusunda bir dizi uyarılarda bulunmuştuk. Bayram tatilinden dönen vatandaşlarımıza perşembe gününden itibaren yayarak dönmelerini rica etmiştik. Dün akşam ciddi bir yoğunluk oldu. Gördüğünüz gibi şuanda büyük bir bu yolda yoğunluk söz konusu değil ve bugünlerinde yayarak götürülmesinde fayda olduğunu bir kez daha hatırlatıyorum” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.