BAKAN KOCA AÇIKLADI ‘100 MİLYON DOZ AŞININ TÜRKİYE’YE ULAŞMASINI BEKLİYORUZ’

Sağlık 26.03.2021 - 09:27, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

BAKAN KOCA AÇIKLADI ‘100 MİLYON DOZ AŞININ TÜRKİYE’YE ULAŞMASINI BEKLİYORUZ’

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrası videolu açıklama yayınladı.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrası videolu açıklama yayınladı.   Koca, "Yurt dışından getirerek kullanıma aldığımız aşı, toplamda 18 milyon dozun üzerinde. Mayıs sonuna kadarsa toplam 100 milyon dozun Türkiye’ye ulaşmasını bekliyoruz" dedi. Koca, "Şu gelişme de son derece dikkate değerdir: Çünkü aşıda yeni bir teknik söz konusudur. Bu yeni teknikte aşının burundan sprey olarak uygulanması amaçlanmaktadır" ifadelerini kullandı.   MAYIS VEYA HAZİRAN SONUNDA SALGIN KONTROL ALTINA ALINABİLİR Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, açıklamasını şu değerlendirmede bulunarak sonlandırdı: "Aziz vatandaşlarım, size aylar önce söylediğim sözü hatırlayın: 'Tarihte son bulmamış savaş yoktur. Tarihte son bulmamış salgın da yoktur.' İnsanlık Covid savaşının sonuna gelip dayandı. İnsanlık bunu basit iki tedbir ve aşıyla başarıyor. Aşı konusundaki çalışmalarımızı anlattım. Tedbirlere uyumsa, ne yazık ki giderek azalıyor. Her birinizin bizlerden beklediği bir cevap var. Her birinizin sorduğu soru, kelimesi kelimesine aynı: 'Bu böyle ne kadar sürecek?' Buna kimse kesin cevap veremez. Çoğu bilim insanına göre; bugün için makul soru şudur: 'Salgın ne zaman kontrol altına alınır?' Bunun bir cevabı var, aşılama tamamlandığında. Türkiye için, 'Mayıs sonu, bilemediniz, haziran ayı sonuna kadar' dersek, bu, mevcut durumda gerçekçi bir cevap olacaktır. Bunun üç asgari şartı var: Her birimizin, süreçte tedbirlere uyması; aşı tedariki için yaptığımız, bağlayıcı olan anlaşmalara uyulması; aşı programını etkileyecek olası bir sorun yaşanmaması. Üç şarttan biri, tedbirlere tam uyum, sizlere bağlıdır. Diğer ikisi için, büyük bir performansla çalıştığımızı bilmenizi istiyorum. Planlarımıza göre, 100 milyondan fazla doz aşının tamamı mayıs sonuna kadar elimizde olacak ve 50 milyonu aşkın kişinin aşısı tamamlanıp, büyük kısmında koruyuculuk başlayacak. İnanın ki yakın günler güzel günler olacak."  
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrası videolu açıklama yayınladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrası videolu açıklama yayınladı.

 

Koca, "Yurt dışından getirerek kullanıma aldığımız aşı, toplamda 18 milyon dozun üzerinde. Mayıs sonuna kadarsa toplam 100 milyon dozun Türkiye’ye ulaşmasını bekliyoruz" dedi. Koca, "Şu gelişme de son derece dikkate değerdir: Çünkü aşıda yeni bir teknik söz konusudur. Bu yeni teknikte aşının burundan sprey olarak uygulanması amaçlanmaktadır" ifadelerini kullandı.

 

MAYIS VEYA HAZİRAN SONUNDA SALGIN KONTROL ALTINA ALINABİLİR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, açıklamasını şu değerlendirmede bulunarak sonlandırdı:

"Aziz vatandaşlarım, size aylar önce söylediğim sözü hatırlayın: 'Tarihte son bulmamış savaş yoktur. Tarihte son bulmamış salgın da yoktur.' İnsanlık Covid savaşının sonuna gelip dayandı. İnsanlık bunu basit iki tedbir ve aşıyla başarıyor. Aşı konusundaki çalışmalarımızı anlattım. Tedbirlere uyumsa, ne yazık ki giderek azalıyor. Her birinizin bizlerden beklediği bir cevap var. Her birinizin sorduğu soru, kelimesi kelimesine aynı: 'Bu böyle ne kadar sürecek?' Buna kimse kesin cevap veremez. Çoğu bilim insanına göre; bugün için makul soru şudur: 'Salgın ne zaman kontrol altına alınır?' Bunun bir cevabı var, aşılama tamamlandığında. Türkiye için, 'Mayıs sonu, bilemediniz, haziran ayı sonuna kadar' dersek, bu, mevcut durumda gerçekçi bir cevap olacaktır. Bunun üç asgari şartı var: Her birimizin, süreçte tedbirlere uyması; aşı tedariki için yaptığımız, bağlayıcı olan anlaşmalara uyulması; aşı programını etkileyecek olası bir sorun yaşanmaması. Üç şarttan biri, tedbirlere tam uyum, sizlere bağlıdır. Diğer ikisi için, büyük bir performansla çalıştığımızı bilmenizi istiyorum. Planlarımıza göre, 100 milyondan fazla doz aşının tamamı mayıs sonuna kadar elimizde olacak ve 50 milyonu aşkın kişinin aşısı tamamlanıp, büyük kısmında koruyuculuk başlayacak. İnanın ki yakın günler güzel günler olacak."

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.