BAKAN BİLGİN'DEN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI: BİR İKİ HAFTAYA BİTİRİRİZ

Gündem 23.11.2021 - 10:26, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:36
 

BAKAN BİLGİN'DEN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI: BİR İKİ HAFTAYA BİTİRİRİZ

BAKAN BİLGİN'DEN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI: BİR İKİ HAFTAYA BİTİRİRİZ
Çalışma Bakanı Bilgin, Aralık ayında başlayacak asgari ücret görüşmelerinin 1-2 hafta içinde bitebileceğini açıkladı. Bakan bilgin, "ilk veriler uzlaşabileceğimiz yönünde" dedi.   ASGARİ ÜCRET İÇİN 'UZLAŞI MESAJI' Bakan Bilgin, ""Aralık ayının sonunu bekleme niyetinde değiliz. Aralık ayının başında başlarız, 1-2 hafta içinde bitiririz. Bu defa erken bitirme eğilimindeyiz. Çünkü; taraflarla, sosyal ortaklarımızla görüşüyoruz. Onlarla bir uzlaşma noktasına doğru gidiyoruz. Araştırmamızın ilk verileri de onlarla uzlaşabileceğimiz yönünde. 75 TL uygulaması bitti, biz işverene değil işçilere destek vereceğiz." ifadelerini kullandı.   75 TL İŞVEREN DESTEĞİ NEDİR? 28 Temmuz tarihli Resmi Gazete'de yer alan torba yasaya göre, işverenlere, ödeyecekleri sigorta priminden mahsup edilerek günlük 2.50 lira, aylık 75 lira asgari ücret desteği verilmeye başlanmıştı. Bu destek Finansman İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanıyordu. Bakan Bilgin'in yeni açıklamasına göre bu destek kaldırılıyor.  
BAKAN BİLGİN'DEN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI: BİR İKİ HAFTAYA BİTİRİRİZ

Çalışma Bakanı Bilgin, Aralık ayında başlayacak asgari ücret görüşmelerinin 1-2 hafta içinde bitebileceğini açıkladı. Bakan bilgin, "ilk veriler uzlaşabileceğimiz yönünde" dedi.

 

ASGARİ ÜCRET İÇİN 'UZLAŞI MESAJI'

Bakan Bilgin, ""Aralık ayının sonunu bekleme niyetinde değiliz. Aralık ayının başında başlarız, 1-2 hafta içinde bitiririz. Bu defa erken bitirme eğilimindeyiz. Çünkü; taraflarla, sosyal ortaklarımızla görüşüyoruz. Onlarla bir uzlaşma noktasına doğru gidiyoruz. Araştırmamızın ilk verileri de onlarla uzlaşabileceğimiz yönünde. 75 TL uygulaması bitti, biz işverene değil işçilere destek vereceğiz." ifadelerini kullandı.

 

75 TL İŞVEREN DESTEĞİ NEDİR?

28 Temmuz tarihli Resmi Gazete'de yer alan torba yasaya göre, işverenlere, ödeyecekleri sigorta priminden mahsup edilerek günlük 2.50 lira, aylık 75 lira asgari ücret desteği verilmeye başlanmıştı. Bu destek Finansman İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanıyordu.

Bakan Bilgin'in yeni açıklamasına göre bu destek kaldırılıyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.