BAKA İLE “YAZILI KANYON'DA TURİZM HAVZASI“

Turizm 02.08.2014 - 11:24, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

BAKA İLE “YAZILI KANYON'DA TURİZM HAVZASI“

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA) destekleri ile Türkiye’nin ilk tescil edilen milli parklarından Yazılı Kanyon’da turizm havzası oluşturulacak.
Alternatif  turizm kapasitesini artırma hedefiyle hazırlanan ve BAKA ile hayata geçirilecek Kaymakamlık Sütçüler İlçesi Köylerine Hizmet Götürme Birliği’nin projesinde; doğa sporları parkurları, dağcılık eğitim merkezi, macera parkı, konaklama yerleri yapılıp orman içinde 1 ile 3 kilometre arasında doğa sporları parkurları oluşturularak doğa yürüyüşü, dağ bisikleti, motosiklet, atv ve at safarisi  için uygun hale getirilecek ve ayrıca konaklama için de taşınabilir 30 metrekarelik 10 ahşap ev hizmet verecek. BAKA’nın 2014 Mali Destek Programı’ndan destek almaya hak kazanan 69 projeden biri olan Sütçüler Kaymakamlığı’nın Sütçüler İlçesi Köylerine Hizmet Götürme Birliği’nin ‘Yazılı Kanyon Tabiat Parkı Turizm Geliştirme ve İyileştirme Projesi’ oldu.   Bu havza içerisinde hali hazırda mevcut bulunan tabiat parkına ilaveten; doğa sporları parkurları, dağcılık eğitim merkezi, macera parkı, konaklama yerleri tesis edilecek. Doğa sporları parkurları; doğa yürüyüşü, dağ bisikleti, motosiklet, Atv, at safari için uygun olacak şekilde orman içi alanda yapılacak. En uzun parkur yaklaşık 3 kilometre; en kısa parkur yaklaşık 1 kilometre olacak. Konaklama için de proje kapsamında 10 adet taşınabilir, 30 metrekare büyüklüğünde ahşap yapılı ev muhtelif alanlara beşerli iki grup halinde yerleştirilecek. Turistik faaliyetler sadece yaz aylarında değil, yılın on iki ayı boyunca yapılacak. Bu projenin diğer kamu ve özel kişi ve kurumlara örnek teşkil etmesini bekleniyor. 
Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA) destekleri ile Türkiye’nin ilk tescil edilen milli parklarından Yazılı Kanyon’da turizm havzası oluşturulacak.

Alternatif  turizm kapasitesini artırma hedefiyle hazırlanan ve BAKA ile hayata geçirilecek Kaymakamlık Sütçüler İlçesi Köylerine Hizmet Götürme Birliği’nin projesinde; doğa sporları parkurları, dağcılık eğitim merkezi, macera parkı, konaklama yerleri yapılıp orman içinde 1 ile 3 kilometre arasında doğa sporları parkurları oluşturularak doğa yürüyüşü, dağ bisikleti, motosiklet, atv ve at safarisi  için uygun hale getirilecek ve ayrıca konaklama için de taşınabilir 30 metrekarelik 10 ahşap ev hizmet verecek.

BAKA’nın 2014 Mali Destek Programı’ndan destek almaya hak kazanan 69 projeden biri olan Sütçüler Kaymakamlığı’nın Sütçüler İlçesi Köylerine Hizmet Götürme Birliği’nin ‘Yazılı Kanyon Tabiat Parkı Turizm Geliştirme ve İyileştirme Projesi’ oldu. 

 Bu havza içerisinde hali hazırda mevcut bulunan tabiat parkına ilaveten; doğa sporları parkurları, dağcılık eğitim merkezi, macera parkı, konaklama yerleri tesis edilecek. Doğa sporları parkurları; doğa yürüyüşü, dağ bisikleti, motosiklet, Atv, at safari için uygun olacak şekilde orman içi alanda yapılacak. En uzun parkur yaklaşık 3 kilometre; en kısa parkur yaklaşık 1 kilometre olacak. Konaklama için de proje kapsamında 10 adet taşınabilir, 30 metrekare büyüklüğünde ahşap yapılı ev muhtelif alanlara beşerli iki grup halinde yerleştirilecek. Turistik faaliyetler sadece yaz aylarında değil, yılın on iki ayı boyunca yapılacak. Bu projenin diğer kamu ve özel kişi ve kurumlara örnek teşkil etmesini bekleniyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.