BAKA’NIN EĞİTİMİ SONRASI YENİ BİR İŞYERİ

Ekonomi 26.12.2013 - 14:35, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

BAKA’NIN EĞİTİMİ SONRASI YENİ BİR İŞYERİ

BAKA’dan ‘girişimcilik eğitimi’ aldı işyerini açtı
Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA) KOSGEB işbirliğinde gerçekleştirdiği ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı’nda eğitim alan genç girişimci, işyerlerini açtı. Isparta Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Üyesi Vahdettin Özkan, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, ITSO Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ITSO Meclis Başkanı Osman Şahlan, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ile KOSGEB Isparta Merkez Hizmet Merkezi Müdürü Yurdun Yıldırım ile davetliler, eğitimi başarıyla tamamlayan genç girişimcinin işyerini açma sevincine ortak oldu. BAKA ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğinde Antalya, Burdur ve Isparta’da Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri sürerken, kursu başarıyla bitirenler de işyerlerini açıyor. Isparta’da gerçekleştirilen 8. eğitimi başarıyla Ebru Özelçi eltisi Nermin Özelçi ile birlikte ‘CiciBu’ adını verdiği işyerini açtı. 70 saatlik eğitimi başarıyla tamamlayan genç girişimcinin Isparta Hızırbey Mahallesi 111. Cadde’deki bebek araç gereci ile ihtiyaçlarına yönelik işyerinin açılış kurdelesini; Isparta Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Üyesi Vahdettin Özkan girişimci Ebru Özelçi ile birlikte kesti. Vali Özkan ile açılışa katılan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, ITSO Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ITSO Meclis Başkanı Osman Şahlan, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ile KOSGEB Isparta Merkez Hizmet Merkezi Müdürü Yurdun Yıldırım ile davetliler, hayırlı olması dileklerinde bulundu. 2011’de Girişimciliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması, başarılı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulması, girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, istihdamın artırılması ve yerel dinamiklere dayalı girişimciliğin desteklenmesi amacı KOSGEB ile protokol imzalayan BAKA, Antalya, Isparta ve Burdur merkezleri ile ilçelerinde bugüne kadar 36 kez uygulamalı girişimcilik eğitimi gerçekleştirdi. Isparta’daki 8 eğitimi tamamlayan 217 kursiyerden 20’si, Burdur’daki 15 eğitimi bitiren 377 kursiyerden 38’i, Antalya’da ise 13 girişimcilik eğitimini bitiren 368 kursiyerden 12’sinin işyerlerini açtı. Kursu başarıyla bitirenler KOSGEB’in 30 bin TL’ye kadar hibe ve 70 bin TL’ye kadar da sıfır faizli kredi olmak üzere 100 bin TL’lik mali destekten yararlanabilme imkânına kavuşuyor. 
BAKA’dan ‘girişimcilik eğitimi’ aldı işyerini açtı

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA) KOSGEB işbirliğinde gerçekleştirdiği ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı’nda eğitim alan genç girişimci, işyerlerini açtı. Isparta Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Üyesi Vahdettin Özkan, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, ITSO Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ITSO Meclis Başkanı Osman Şahlan, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ile KOSGEB Isparta Merkez Hizmet Merkezi Müdürü Yurdun Yıldırım ile davetliler, eğitimi başarıyla tamamlayan genç girişimcinin işyerini açma sevincine ortak oldu.

BAKA ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğinde Antalya, Burdur ve Isparta’da Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri sürerken, kursu başarıyla bitirenler de işyerlerini açıyor. Isparta’da gerçekleştirilen 8. eğitimi başarıyla Ebru Özelçi eltisi Nermin Özelçi ile birlikte ‘CiciBu’ adını verdiği işyerini açtı. 70 saatlik eğitimi başarıyla tamamlayan genç girişimcinin Isparta Hızırbey Mahallesi 111. Cadde’deki bebek araç gereci ile ihtiyaçlarına yönelik işyerinin açılış kurdelesini; Isparta Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Üyesi Vahdettin Özkan girişimci Ebru Özelçi ile birlikte kesti.

Vali Özkan ile açılışa katılan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, ITSO Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ITSO Meclis Başkanı Osman Şahlan, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ile KOSGEB Isparta Merkez Hizmet Merkezi Müdürü Yurdun Yıldırım ile davetliler, hayırlı olması dileklerinde bulundu.

2011’de Girişimciliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması, başarılı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulması, girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, istihdamın artırılması ve yerel dinamiklere dayalı girişimciliğin desteklenmesi amacı KOSGEB ile protokol imzalayan BAKA, Antalya, Isparta ve Burdur merkezleri ile ilçelerinde bugüne kadar 36 kez uygulamalı girişimcilik eğitimi gerçekleştirdi.

Isparta’daki 8 eğitimi tamamlayan 217 kursiyerden 20’si, Burdur’daki 15 eğitimi bitiren 377 kursiyerden 38’i, Antalya’da ise 13 girişimcilik eğitimini bitiren 368 kursiyerden 12’sinin işyerlerini açtı. Kursu başarıyla bitirenler KOSGEB’in 30 bin TL’ye kadar hibe ve 70 bin TL’ye kadar da sıfır faizli kredi olmak üzere 100 bin TL’lik mali destekten yararlanabilme imkânına kavuşuyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.