BAİB 17 firmayla devler listesinde

Ekonomi 13.06.2017 - 14:55, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

BAİB 17 firmayla devler listesinde

BAİB 17 firmayla devler listesinde
Türkiye’nin 2016 yılında en fazla ihracat gerçekleştiren firmaları “İlk 1000 İhracatçı Firma” araştırması ile belirlendi. Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) üyesi 17 firma listeye girme başarısı gösterdi.  Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından 15 yıldır yapılan ve 26 sektörü kapsayan “İlk 1000 İhracatçı Firma” araştırmasının 2016 yılı sonuçları açıklandı. TİM tarafından açıklanan verilere göre “İlk 1000 İhracatçı Firma” listesine BAİB üyesi 17 firma girme başarısı gösterdi. Geçen yıla oranla listeye giren BAİB üyesi firma sayısında artış yaşandı. 2015 yılı araştırmasında 10 firma yer alırken, 2016 yılı araştırmasında 17 firma yer aldı. Türkiye’nin en fazla ihracat gerçekleştiren firmaları arasına giren BAİB üyeleri; yaş meyve sebze, mermer, tohum, tekstil ve kimya sektöründe faaliyet gösteriyor.   Türkiye genelinde 67 bin firmanın ihracat gerçekleştirdiğini kaydeden BAİB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Satıcı, “67 bin firma arasından en fazla ihracat gerçekleştirerek, ilk bin firma arasına giren firmalarımızı kutluyoruz. Firmalarımız gurur kaynağımız oldu. Bu yıl geçen yıla kıyasla listeye giren firma sayışımızda artış yaşandı. Bu tablo mutluluğumuzu ve gururumuzu bir kat daha artırdı. Önümüzdeki yıllarda listeye daha fazla üyemizin girmesini ve ihracat rakamlarını daha da artırmasını umuyorum. Önümüzdeki süreçte hizmet ihracatı gerçekleştiren firmalar da açıklanacak. Hizmet ihracatçıları listesine girme başarısını gösterecek firmalarımızı da şimdiden kutluyoruz” dedi.
BAİB 17 firmayla devler listesinde

Türkiye’nin 2016 yılında en fazla ihracat gerçekleştiren firmaları “İlk 1000 İhracatçı Firma” araştırması ile belirlendi. Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) üyesi 17 firma listeye girme başarısı gösterdi. 
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından 15 yıldır yapılan ve 26 sektörü kapsayan “İlk 1000 İhracatçı Firma” araştırmasının 2016 yılı sonuçları açıklandı. TİM tarafından açıklanan verilere göre “İlk 1000 İhracatçı Firma” listesine BAİB üyesi 17 firma girme başarısı gösterdi. Geçen yıla oranla listeye giren BAİB üyesi firma sayısında artış yaşandı. 2015 yılı araştırmasında 10 firma yer alırken, 2016 yılı araştırmasında 17 firma yer aldı. Türkiye’nin en fazla ihracat gerçekleştiren firmaları arasına giren BAİB üyeleri; yaş meyve sebze, mermer, tohum, tekstil ve kimya sektöründe faaliyet gösteriyor.
 

Türkiye genelinde 67 bin firmanın ihracat gerçekleştirdiğini kaydeden BAİB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Satıcı, “67 bin firma arasından en fazla ihracat gerçekleştirerek, ilk bin firma arasına giren firmalarımızı kutluyoruz. Firmalarımız gurur kaynağımız oldu. Bu yıl geçen yıla kıyasla listeye giren firma sayışımızda artış yaşandı. Bu tablo mutluluğumuzu ve gururumuzu bir kat daha artırdı. Önümüzdeki yıllarda listeye daha fazla üyemizin girmesini ve ihracat rakamlarını daha da artırmasını umuyorum. Önümüzdeki süreçte hizmet ihracatı gerçekleştiren firmalar da açıklanacak. Hizmet ihracatçıları listesine girme başarısını gösterecek firmalarımızı da şimdiden kutluyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.