BAHÇEŞEHİR KOLEJİNDE UZAKTAN EĞİTİM BAŞLADI

Gündem 17.03.2020 - 13:41, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

BAHÇEŞEHİR KOLEJİNDE UZAKTAN EĞİTİM BAŞLADI

Burdur Bahçeşehir Koleji, tüm dünyanın ve ülkemizin gündeminde olan Coronavirüs sebebiyle 15 Mart'ta ilan edilen zorunlu tatil sürecinde uzaktan eğitimlerine başladı.
Burdur Bahçeşehir Koleji, tüm dünyanın ve ülkemizin gündeminde olan Coronavirüs sebebiyle 15 Mart'ta ilan edilen zorunlu tatil sürecinde uzaktan eğitimlerine başladı. 15 Mart Pazar günü Ortaokul 8. Sınıf ve Lise 12. Sınıf öğrencilerine yönelik olarak Bahçeşehir Koleji Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan dijital yapay zeka eğitim programı METODBOX'tan Fen Bilimleri ve Matematik dersleri online olarak verildi. METODBOX, ilkokul (1, 2, 3 ,4. sınıflar), ortaokul (5, 6, 7, 8. sınıflar) ve lise (9, 10, 11, 12. sınıflar) öğrencileri, sınıf ve branş öğretmenleri, okul yöneticileri ve üye öğrencilerin velileri tarafından kullanılan; hem web sitesi, hem mobil sitesi hem de IOS ve Android uygulamaları sayesinde, her yerde bağlanılabilen ve kullanılabilen bir K12 eğitim platformu. MEB müfredatına uygun, konu anlatımları, soru bankaları, videolar, çalışma fasikülleri vb. gibi binlerce içerik de yer alıyor.   Ders Tekrar Etme: Öğrencilerin kaçırdıkları veya öğrenmede güçlük çektikleri derslerdeki konuları kendi başlarına tekrar etmesine olanak sağlar.   Hedef Belirleme: Öğrenciler ulaşmak istedikleri hedeflerini girip, bu hedefler doğrultusunda planlarını oluşturmalarına yardımcı olur.   Performans: Öğrenciyi adım adım izleyerek, çalıştığın dersleri ve konuları, çözdüğü testleri takip eder.   Eksikler: Gerektiği yerde öğrencinin eksiklerini tespit edip, bu eksikleri tamamlaması için fırsat verir.   Raporlama: Raporlama ekranları ile durum değerlendirmesi yapmasını sağlayan bir eğitime destek çözümüdür.   METODBOX programı ile birlikte öğrenciler derslerine sorunsuz bir şekilde devam edebiliyor. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Burdur Bahçeşehir Koleji Kurucu Genel Müdürü Osman ÇOBAN: "Türkiye'de Coronavirüs nedeniyle alınan önlemlere hızlı bir şekilde uyum göstererek METODBOX sistemi üzerinden derslerimizi aktarmaya başladık. Ülke çapındaki tüm Bahçeşehir Kolejleri ile aynı anda sınırsız bilgiye erişim imkanını 8. ve 12. sınıf öğrencilerimiz için aktif ettik. Çocuklarımıza bu süreçte eğitimden kopmadan tatillerini sürdürme imkanını başarıyla sunduk." dedi.
Burdur Bahçeşehir Koleji, tüm dünyanın ve ülkemizin gündeminde olan Coronavirüs sebebiyle 15 Mart'ta ilan edilen zorunlu tatil sürecinde uzaktan eğitimlerine başladı.

Burdur Bahçeşehir Koleji, tüm dünyanın ve ülkemizin gündeminde olan Coronavirüs sebebiyle 15 Mart'ta ilan edilen zorunlu tatil sürecinde uzaktan eğitimlerine başladı. 15 Mart Pazar günü Ortaokul 8. Sınıf ve Lise 12. Sınıf öğrencilerine yönelik olarak Bahçeşehir Koleji Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan dijital yapay zeka eğitim programı METODBOX'tan Fen Bilimleri ve Matematik dersleri online olarak verildi. METODBOX, ilkokul (1, 2, 3 ,4. sınıflar), ortaokul (5, 6, 7, 8. sınıflar) ve lise (9, 10, 11, 12. sınıflar) öğrencileri, sınıf ve branş öğretmenleri, okul yöneticileri ve üye öğrencilerin velileri tarafından kullanılan; hem web sitesi, hem mobil sitesi hem de IOS ve Android uygulamaları sayesinde, her yerde bağlanılabilen ve kullanılabilen bir K12 eğitim platformu. MEB müfredatına uygun, konu anlatımları, soru bankaları, videolar, çalışma fasikülleri vb. gibi binlerce içerik de yer alıyor.

 

Ders Tekrar Etme: Öğrencilerin kaçırdıkları veya öğrenmede güçlük çektikleri derslerdeki konuları kendi başlarına tekrar etmesine olanak sağlar.

 

Hedef Belirleme: Öğrenciler ulaşmak istedikleri hedeflerini girip, bu hedefler doğrultusunda planlarını oluşturmalarına yardımcı olur.

 

Performans: Öğrenciyi adım adım izleyerek, çalıştığın dersleri ve konuları, çözdüğü testleri takip eder.

 

Eksikler: Gerektiği yerde öğrencinin eksiklerini tespit edip, bu eksikleri tamamlaması için fırsat verir.

 

Raporlama: Raporlama ekranları ile durum değerlendirmesi yapmasını sağlayan bir eğitime destek çözümüdür.

 

METODBOX programı ile birlikte öğrenciler derslerine sorunsuz bir şekilde devam edebiliyor.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Burdur Bahçeşehir Koleji Kurucu Genel Müdürü Osman ÇOBAN: "Türkiye'de Coronavirüs nedeniyle alınan önlemlere hızlı bir şekilde uyum göstererek METODBOX sistemi üzerinden derslerimizi aktarmaya başladık. Ülke çapındaki tüm Bahçeşehir Kolejleri ile aynı anda sınırsız bilgiye erişim imkanını 8. ve 12. sınıf öğrencilerimiz için aktif ettik. Çocuklarımıza bu süreçte eğitimden kopmadan tatillerini sürdürme imkanını başarıyla sunduk." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.