Bağımlılıkla mücadeleye destek

Gündem 08.10.2019 - 16:49, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Bağımlılıkla mücadeleye destek

‘Umuda Kapı Açıyorum Hayata Tutunuyorum’; uyuşturucu ile mücadele projesi kapsamında bağımlılıkla mücadele eden 25 gence istihdam sağlandı.   Proje kapsamında iş imkânı sağlanan vatandaşların 21’i İŞKUR, Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarında, 4’ü ise Ticaret ve Sanayi Odası ile yapılan protokol çerçevesinde özel sektörde istihdam etmekte.   Vali Hasan Şıldak, uyuşturucu ile mücadele projesine ilişkin yaptığı konuşmada; “Sadece polisiye tedbirlerle yetinmiyoruz. Bu sorunun sosyal boyutuna da el atıyoruz. ‘Biz varız ve biz sizi takip ediyoruz’ mesajını vermesi açısından, caydırıcılığı önleyiciliği çok yüksektir. Bu manada Burdur’un artık Türkiye’de örnek teşkil edecek boyutlara ulaştığını bu çalışmanın hep birlikte göreceğiz.” Açıklaması yaptı.   MAKÜ de proje ortağı oldu   Burdur Valiliği tarafından uygulamakta olan uyuşturucu ile mücadele projesi kapsamında Ticaret ve Sanayi Odası’nın ardından MAKÜ ile de ortaklık sağlandı. 35 bin civarında öğrenci kapasitesine sahip MAKÜ ile imzalanan protokolün önemine değinen Vali Hasan Şıldak, uyuşturucu bataklığına sürüklenenlerin daha çok genç yaştaki insanlar, üniversite çağındaki gençler olduğunu belirtti. Vali Hasan Şıldak ayrıca, uyuşturucunun çok kolay ulaşılabilen, ucuza mal edilebilen ancak bir kez denenmesi halinde insanın peşini bırakmayan bir hastalık olduğunu ve toplumumuzun da en önemli problemlerinden biri olduğunu vurguladı.   Projenin üniversite ile birlikte yürütülecek kısmında; alanla ilişkin her akademik personel projenin fikir yürütücüsü haline dönüşmesi, bağımlılık riskiyle muhatap olmuş öğrencilerin tespit edilip topluma kazandırılması, bütün üniversite öğrencileri ve camiasının bu projenin gönüllü uygulayıcıları haline dönüştürülmesi amaçlanmaktadır.   Önleyicilik önemli   Projenin bir diğer temel amacı ise, önleyici tedbirlerin alınmasını içeriyor. Önleyici tedbirlere ilişkin olarak, ‘Önlemek ödemekten ucuzdur’ deyişine değinen Rektör Adem Korkmaz; “Önlemek konusunda üniversite öğrencilerimize bir misyon yüklersek, iki şey yapmış oluruz; projeye taze kan sağlamış ve öğrencinin böyle bir bataklığa sürüklenmesini önlemiş oluruz.” Dedi.

‘Umuda Kapı Açıyorum Hayata Tutunuyorum’; uyuşturucu ile mücadele projesi kapsamında bağımlılıkla mücadele eden 25 gence istihdam sağlandı.

 

Proje kapsamında iş imkânı sağlanan vatandaşların 21’i İŞKUR, Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarında, 4’ü ise Ticaret ve Sanayi Odası ile yapılan protokol çerçevesinde özel sektörde istihdam etmekte.

 

Vali Hasan Şıldak, uyuşturucu ile mücadele projesine ilişkin yaptığı konuşmada;

“Sadece polisiye tedbirlerle yetinmiyoruz. Bu sorunun sosyal boyutuna da el atıyoruz. ‘Biz varız ve biz sizi takip ediyoruz’ mesajını vermesi açısından, caydırıcılığı önleyiciliği çok yüksektir. Bu manada Burdur’un artık Türkiye’de örnek teşkil edecek boyutlara ulaştığını bu çalışmanın hep birlikte göreceğiz.” Açıklaması yaptı.

 

MAKÜ de proje ortağı oldu

 

Burdur Valiliği tarafından uygulamakta olan uyuşturucu ile mücadele projesi kapsamında Ticaret ve Sanayi Odası’nın ardından MAKÜ ile de ortaklık sağlandı. 35 bin civarında öğrenci kapasitesine sahip MAKÜ ile imzalanan protokolün önemine değinen Vali Hasan Şıldak, uyuşturucu bataklığına sürüklenenlerin daha çok genç yaştaki insanlar, üniversite çağındaki gençler olduğunu belirtti. Vali Hasan Şıldak ayrıca, uyuşturucunun çok kolay ulaşılabilen, ucuza mal edilebilen ancak bir kez denenmesi halinde insanın peşini bırakmayan bir hastalık olduğunu ve toplumumuzun da en önemli problemlerinden biri olduğunu vurguladı.

 

Projenin üniversite ile birlikte yürütülecek kısmında; alanla ilişkin her akademik personel projenin fikir yürütücüsü haline dönüşmesi, bağımlılık riskiyle muhatap olmuş öğrencilerin tespit edilip topluma kazandırılması, bütün üniversite öğrencileri ve camiasının bu projenin gönüllü uygulayıcıları haline dönüştürülmesi amaçlanmaktadır.

 

Önleyicilik önemli

 

Projenin bir diğer temel amacı ise, önleyici tedbirlerin alınmasını içeriyor. Önleyici tedbirlere ilişkin olarak, ‘Önlemek ödemekten ucuzdur’ deyişine değinen Rektör Adem Korkmaz; “Önlemek konusunda üniversite öğrencilerimize bir misyon yüklersek, iki şey yapmış oluruz; projeye taze kan sağlamış ve öğrencinin böyle bir bataklığa sürüklenmesini önlemiş oluruz.” Dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.