BABA’NIN FÖTÜRÜ ANITLAŞTI

Kültür (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.05.2016 - 15:33, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

BABA’NIN FÖTÜRÜ ANITLAŞTI

DEMİREL'İN FÖTR ŞAPKASI DA ANITLAŞTI
Isparta'da 1992 yılında kurulan ve 80 bin öğrencisi bulunan üniversiteye adı verilen Türkiye'nin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in meşhur fötr şapkası seramikten üretildi. Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Seramik Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde küçük ve büyük boyutlarda seramikten yapılan fötr şapkalar, üniversiteye gelen konuklara verilecek. 3 BİN ADET ÜRETİLECEK SDÜ Seramik Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr Serap Ünal, çalışmanın Demirel'in hayatta olduğu dönemde Süleyman Demirel Üniversitesi'nin 40'ıncı kuruluş yıldönümüne özel olarak hazırlandığını söyledi. Ünal, "Yaklaşık bir kamyon seramik fötr şapka Türkiye'de dağıtılmıştı. O süreçten sonra yine biz bu fötr şapkalardan ürettik. Şu anda da üniversite yönetimimizin talebi doğrultusunda etkinliklerde kullanılmak üzere 3 bin adet daha üretilecek. Bu fötr şapkalara üniversitemizde yapılan organizasyonlarda verilecek. Sayın Süleyman Demirel'le bütünleşmiş olan fötr şapkanın seramik hali çok fazla talep görmekte. Ankara'dan da talep oldu. 15 Haziran'da vefatının birinci yılında da bu şapkalardan dağıtılacak. O tarihe kadar fötr şapkaları yetiştireceğiz" dedi. KARİKATÜRLERİ TİŞÖRT BASKI OLACAK Yrd. Doç. Dr. Ünal, fötr şapkanın yanında karikatür tişörtler de yaptıklarını dile getirerek, "Sayın Demirel'in anısına yapılan bir takım çalışmalar mevcut. Bunlardan biri de onun hoşgörüsüne sığınarak yapılmış olan karikatürleri tişörtler üzerine aktarıp sunmayı planlıyoruz" ifadelerini kaydetti.
DEMİREL'İN FÖTR ŞAPKASI DA ANITLAŞTI

Isparta'da 1992 yılında kurulan ve 80 bin öğrencisi bulunan üniversiteye adı verilen Türkiye'nin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in meşhur fötr şapkası seramikten üretildi. Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Seramik Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde küçük ve büyük boyutlarda seramikten yapılan fötr şapkalar, üniversiteye gelen konuklara verilecek.

3 BİN ADET ÜRETİLECEK

SDÜ Seramik Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr Serap Ünal, çalışmanın Demirel'in hayatta olduğu dönemde Süleyman Demirel Üniversitesi'nin 40'ıncı kuruluş yıldönümüne özel olarak hazırlandığını söyledi. Ünal, "Yaklaşık bir kamyon seramik fötr şapka Türkiye'de dağıtılmıştı. O süreçten sonra yine biz bu fötr şapkalardan ürettik. Şu anda da üniversite yönetimimizin talebi doğrultusunda etkinliklerde kullanılmak üzere 3 bin adet daha üretilecek. Bu fötr şapkalara üniversitemizde yapılan organizasyonlarda verilecek. Sayın Süleyman Demirel'le bütünleşmiş olan fötr şapkanın seramik hali çok fazla talep görmekte. Ankara'dan da talep oldu. 15 Haziran'da vefatının birinci yılında da bu şapkalardan dağıtılacak. O tarihe kadar fötr şapkaları yetiştireceğiz" dedi.

KARİKATÜRLERİ TİŞÖRT BASKI OLACAK

Yrd. Doç. Dr. Ünal, fötr şapkanın yanında karikatür tişörtler de yaptıklarını dile getirerek, "Sayın Demirel'in anısına yapılan bir takım çalışmalar mevcut. Bunlardan biri de onun hoşgörüsüne sığınarak yapılmış olan karikatürleri tişörtler üzerine aktarıp sunmayı planlıyoruz" ifadelerini kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.