AVCILAR FOTOKAPANA YAKALANDI

Asayiş 23.02.2016 - 18:51, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

AVCILAR FOTOKAPANA YAKALANDI

AVCILAR FOTOKAPANA YAKALANDI
Doğa Koruma ve Milli Parklar Isparta Şube Müdürlüğü ekiplerince, nesli tükenme tehlikesi altına olan yabani hayvanların tespit edilmesi amacıyla araziye koyulan fotokapan ve uydu takip sistemi, kaçak avcılığın önüne geçiyor. Av koruma ekipleri, tespit ettikleri kaçak avcıları bu şekilde yakalıyor.  Isparta'da av koruma ekipleri tarafından takip edilen iki avcı, Sütçüler bölgesinde fotokapana yakalandı. Koruma altında olan ve avlanması yasak 3 yaşındaki bir erkek keçiyi vuran iki avcı, fotokapan tarafından hayvanı taşırken görüntülendi. Yüzlerinde kar maskesi olmasına rağmen kimlikleri tespit edilen kaçak avcılara toplam 20 bin TL para cezası uygulandı. Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk, "Bölge Müdürlüğümüz görev alanı Isparta, Antalya ve Burdur'da fotokapan çalışmalarını yapmakta. Burdur'da Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'yle, Isparta'da Süleyman Demirel Üniversitesi Orman Fakültesi'yle, Antalya'da Ormancılık Araştırma Enstitüsü ile ortaklaşa çalışıyoruz. Fotokapan kullanma amacımız yaban hayatı gözlemleme, envanter ve kaçak avcılığa karşı mücadele etmek. Değişik teknolojilerde fotokapanlar var. Kimisi renkli görüntü veriyor. Kayıt yapıyor. Kimisi siyah beyaz görüntü veriyor. Çektiği görüntüyü mesaj olarak atıyor. Teknolojiyi yakından takip ediyoruz. Sütçüler'deki fotokapan daha çok koruma amaçlıydı. Orada yaban keçisini taşıyan avcılar görüntüye girdiler. Burada jandarma ile birlikte kimlik tespiti yapıldı 20 bin TL ceza yazıldı. Fotokapan sistemi üç ilde sistem dahilinde daha da yaygınlaştırılacak. Kaçak avcılıkla ilgili taviz yok. Bölge Müdürlüğümüz genelinde koruma ekiplerimiz 7 gün 24 saat görev yapıyor. Her türlü tedbiri alıyoruz. Sosyal paylaşım sitelerini de tarıyoruz. Arazi kontrolleriyle de kaçak avcılıkla mücadelemiz devam ediyor" dedi.
AVCILAR FOTOKAPANA YAKALANDI

Doğa Koruma ve Milli Parklar Isparta Şube Müdürlüğü ekiplerince, nesli tükenme tehlikesi altına olan yabani hayvanların tespit edilmesi amacıyla araziye koyulan fotokapan ve uydu takip sistemi, kaçak avcılığın önüne geçiyor. Av koruma ekipleri, tespit ettikleri kaçak avcıları bu şekilde yakalıyor. 
Isparta'da av koruma ekipleri tarafından takip edilen iki avcı, Sütçüler bölgesinde fotokapana yakalandı. Koruma altında olan ve avlanması yasak 3 yaşındaki bir erkek keçiyi vuran iki avcı, fotokapan tarafından hayvanı taşırken görüntülendi. Yüzlerinde kar maskesi olmasına rağmen kimlikleri tespit edilen kaçak avcılara toplam 20 bin TL para cezası uygulandı.
Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk, "Bölge Müdürlüğümüz görev alanı Isparta, Antalya ve Burdur'da fotokapan çalışmalarını yapmakta. Burdur'da Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'yle, Isparta'da Süleyman Demirel Üniversitesi Orman Fakültesi'yle, Antalya'da Ormancılık Araştırma Enstitüsü ile ortaklaşa çalışıyoruz. Fotokapan kullanma amacımız yaban hayatı gözlemleme, envanter ve kaçak avcılığa karşı mücadele etmek. Değişik teknolojilerde fotokapanlar var. Kimisi renkli görüntü veriyor. Kayıt yapıyor. Kimisi siyah beyaz görüntü veriyor. Çektiği görüntüyü mesaj olarak atıyor. Teknolojiyi yakından takip ediyoruz. Sütçüler'deki fotokapan daha çok koruma amaçlıydı. Orada yaban keçisini taşıyan avcılar görüntüye girdiler. Burada jandarma ile birlikte kimlik tespiti yapıldı 20 bin TL ceza yazıldı. Fotokapan sistemi üç ilde sistem dahilinde daha da yaygınlaştırılacak. Kaçak avcılıkla ilgili taviz yok. Bölge Müdürlüğümüz genelinde koruma ekiplerimiz 7 gün 24 saat görev yapıyor. Her türlü tedbiri alıyoruz. Sosyal paylaşım sitelerini de tarıyoruz. Arazi kontrolleriyle de kaçak avcılıkla mücadelemiz devam ediyor" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.