AV BAYİLERİ AVLANMA İZİN KARTI VEREBİLECEK

Yaşam (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.05.2014 - 17:22, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

AV BAYİLERİ AVLANMA İZİN KARTI VEREBİLECEK

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 5. Bölge Afyonkarahisar Şube Müdürlüğünden açıklama.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı 5. Bölge Afyonkarahisar Şube Müdürlüğünden 2014-2015 av yılı avlanma izin kartı ile ilgili yapılan açıklamada, bu dönem ki av sezonunda avcı izin belgesi verilmesi için avcı dernekleri ve av bayilerinin yetkilendirileceği bildirildi. Konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, söz konusu izin ile ilgili 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu hatırlatılarak, şu ifadelere yer verildi:“2014-2015 av yılı avlanma izin kartı satışı ile ilgili bakanlığımızın çıkardığı 2014/3 sayılı genelge doğrultusunda, şube müdürlüğünce belirlenen şartlan sağlayan ve ekli protokol hükümlerini kabul ederek talepte bulunan avcı derneklerince ve avcı derneği bulunmaması ya da talep etmemesi halinde il ve ilçelerde faaliyet gösteren av bayilerince avlanma izin kartı verme hizmeti yapılabilecektir. Ayrıca ilgili kanun uyarınca katılım paylarını ödemeyen bayilere yetki belgesi verilmeyecektir. Avlanma izin kartı verme hizmeti ile ilgili avcı dernekleri ve av bayilerinin yetkilendirilmesi şube müdürlükleri ve başvuru yapan avcı dernekleri ile av bayileri arasında bir protokol çerçevesinde düzenlenecektir. Av bayisi sahiplerine protokolün imzalanması halinde vergi levhası ve iş yeri açma ruhsatında ismi yazılı av bayisi adına, avcı derneklerine ise sadece protokol'un imzalanması halinde dernek adına yetki belgesi düzenlenecektir. Protokol süresi av yılını 1 Nisan 2014-31 Mart 2015 kapsayacaktır. Konu ile ilgili ayrıntılı bilgi almak isteyen ve avlanma izin kartı verme yetkisi talep eden avcı dernekleri ya da av bayileri 5. Bölge Müdürlüğü Afyonkarahisar Şube Müdürlüğü'ne başvurabilirler.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı 5. Bölge Afyonkarahisar Şube Müdürlüğünden açıklama.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 5. Bölge Afyonkarahisar Şube Müdürlüğünden 2014-2015 av yılı avlanma izin kartı ile ilgili yapılan açıklamada, bu dönem ki av sezonunda avcı izin belgesi verilmesi için avcı dernekleri ve av bayilerinin yetkilendirileceği bildirildi. 
Konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, söz konusu izin ile ilgili 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu hatırlatılarak, şu ifadelere yer verildi:
“2014-2015 av yılı avlanma izin kartı satışı ile ilgili bakanlığımızın çıkardığı 2014/3 sayılı genelge doğrultusunda, şube müdürlüğünce belirlenen şartlan sağlayan ve ekli protokol hükümlerini kabul ederek talepte bulunan avcı derneklerince ve avcı derneği bulunmaması ya da talep etmemesi halinde il ve ilçelerde faaliyet gösteren av bayilerince avlanma izin kartı verme hizmeti yapılabilecektir. Ayrıca ilgili kanun uyarınca katılım paylarını ödemeyen bayilere yetki belgesi verilmeyecektir. Avlanma izin kartı verme hizmeti ile ilgili avcı dernekleri ve av bayilerinin yetkilendirilmesi şube müdürlükleri ve başvuru yapan avcı dernekleri ile av bayileri arasında bir protokol çerçevesinde düzenlenecektir. Av bayisi sahiplerine protokolün imzalanması halinde vergi levhası ve iş yeri açma ruhsatında ismi yazılı av bayisi adına, avcı derneklerine ise sadece protokol'un imzalanması halinde dernek adına yetki belgesi düzenlenecektir. Protokol süresi av yılını 1 Nisan 2014-31 Mart 2015 kapsayacaktır. Konu ile ilgili ayrıntılı bilgi almak isteyen ve avlanma izin kartı verme yetkisi talep eden avcı dernekleri ya da av bayileri 5. Bölge Müdürlüğü Afyonkarahisar Şube Müdürlüğü'ne başvurabilirler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.