AV TÜFEKLİ KÖPEK KATLİAMI

Asayiş 29.06.2018 - 11:10, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

AV TÜFEKLİ KÖPEK KATLİAMI

Sanayi esnafı, küçükken şırıngayla besleyip büyüttükleri köpeklerin halini görünce isyan etti
Isparta’da aracıyla geldiği sanayi sitesi içerisinde önüne çıkan biri sahipli 2 köpeği katleden, 3 köpeği de av tüfeğiyle ateş ederek yaralayan şüpheli yakalandı. Sanayi esnafı, küçükken şırıngayla besleyip büyüttükleri hayvanların acımasızca öldürülmesi ve yaralanmasına ateş püskürürken, olaydan sonra harekete geçen ISHAYKO ve Isparta Belediyesi Veteriner Müdürlüğü, yaralı köpeklerin gerekli tedavilerini yaptı. Edinilen bilgilere göre, olay 26 Haziran gecesi Gül Petek Sanayi Sitesinde yaşandı. İddiaya göre, sanayi içerisinde aracıyla ilerleyen bir kişi, elindeki tüfekle biri sahipli 2 köpeği katletti, üçünü de çeşitli yerlerinden yaraladı. Yaşanan olay ise günün aydınlanmasıyla birlikte ortaya çıktı. Vurulan köpeklerden birinin sahibi sabah iş yerine geldiğinde köpeği vurulmuş halde görünce şaşkına döndü. Aracıyla gelerek köpekleri katlettiği öne sürülen M.K. isimli şüphelinin Isparta Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından kısa sürede tespit edilerek yakalandığı ve söz konusu olayda kullanılan silahın da ruhsatsız av tüfeği olduğu öğrenildi. ‘Genel güvenliği tehlikeye sokmak’ ve ‘mala zarar vermek’ gibi suçlardan adli ve idari işlem yapılan şüphelinin, emniyette gözaltına alındıktan sonra gerekli işlemlerinin ardından serbest kaldığı öğrenildi. Yaralı hayvanlar Isparta Sokak Hayvanlarını Koruma ve Rehabilitasyon Merkezinde koruma altına alındı. Isparta Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği (ISHAYKO) yönetici ve üyeleri de duruma tepki gösterdi. "Bu Canlara Sahip Çıkalım" ISHAYKO Başkanı Aynur Gül, "26 Haziran gecesi bu sokakta, insanların doğduklarından beri büyüttüğü hayvanlar silahla katledildi. Emniyet güçleri kısa sürede şahsı bularak, olay adliyeye intikal etti. Emniyet güçlerine teşekkür ediyoruz" dedi. Yaşananların üzücü olduğuna dikkat çeken Gül, "Bu sokakta bulunan insanlar, esnaflar hayvanları çok seviyorlar. Katledilen bu hayvanları küçüklükten bu yana enjektörle beslediklerini söylüyorlar. Maalesef bazı yerel basın organları da bu hayvanların, burada insanları rahatsız ettiğine dair haberler yapıyorlar. Buna çok üzülüyor ve kınıyoruz. Biz, bu tarz olayların her zaman takipçisi olacağız, bu canlar bize emanet. Lütfen bu canlara sahip çıkalım" diye konuştu.
Sanayi esnafı, küçükken şırıngayla besleyip büyüttükleri köpeklerin halini görünce isyan etti

Isparta’da aracıyla geldiği sanayi sitesi içerisinde önüne çıkan biri sahipli 2 köpeği katleden, 3 köpeği de av tüfeğiyle ateş ederek yaralayan şüpheli yakalandı. Sanayi esnafı, küçükken şırıngayla besleyip büyüttükleri hayvanların acımasızca öldürülmesi ve yaralanmasına ateş püskürürken, olaydan sonra harekete geçen ISHAYKO ve Isparta Belediyesi Veteriner Müdürlüğü, yaralı köpeklerin gerekli tedavilerini yaptı.

Edinilen bilgilere göre, olay 26 Haziran gecesi Gül Petek Sanayi Sitesinde yaşandı. İddiaya göre, sanayi içerisinde aracıyla ilerleyen bir kişi, elindeki tüfekle biri sahipli 2 köpeği katletti, üçünü de çeşitli yerlerinden yaraladı.

Yaşanan olay ise günün aydınlanmasıyla birlikte ortaya çıktı. Vurulan köpeklerden birinin sahibi sabah iş yerine geldiğinde köpeği vurulmuş halde görünce şaşkına döndü.

Aracıyla gelerek köpekleri katlettiği öne sürülen M.K. isimli şüphelinin Isparta Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından kısa sürede tespit edilerek yakalandığı ve söz konusu olayda kullanılan silahın da ruhsatsız av tüfeği olduğu öğrenildi. ‘Genel güvenliği tehlikeye sokmak’ ve ‘mala zarar vermek’ gibi suçlardan adli ve idari işlem yapılan şüphelinin, emniyette gözaltına alındıktan sonra gerekli işlemlerinin ardından serbest kaldığı öğrenildi.

Yaralı hayvanlar Isparta Sokak Hayvanlarını Koruma ve Rehabilitasyon Merkezinde koruma altına alındı.

Isparta Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği (ISHAYKO) yönetici ve üyeleri de duruma tepki gösterdi.

"Bu Canlara Sahip Çıkalım"

ISHAYKO Başkanı Aynur Gül, "26 Haziran gecesi bu sokakta, insanların doğduklarından beri büyüttüğü hayvanlar silahla katledildi. Emniyet güçleri kısa sürede şahsı bularak, olay adliyeye intikal etti. Emniyet güçlerine teşekkür ediyoruz" dedi.

Yaşananların üzücü olduğuna dikkat çeken Gül, "Bu sokakta bulunan insanlar, esnaflar hayvanları çok seviyorlar. Katledilen bu hayvanları küçüklükten bu yana enjektörle beslediklerini söylüyorlar. Maalesef bazı yerel basın organları da bu hayvanların, burada insanları rahatsız ettiğine dair haberler yapıyorlar. Buna çok üzülüyor ve kınıyoruz. Biz, bu tarz olayların her zaman takipçisi olacağız, bu canlar bize emanet. Lütfen bu canlara sahip çıkalım" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.