Ataol Behramoğlu Ve Haluk Çetin’den Şiir Ve Müzik Dinletisi

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.03.2019 - 11:31, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Ataol Behramoğlu Ve Haluk Çetin’den Şiir Ve Müzik Dinletisi

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu ve Türkçe Topluluğu tarafından Ataol Behramoğlu ve Haluk Çetin ile Şiir ve Müzik Dinletisi düzenlendi.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu ve Türkçe Topluluğu tarafından Ataol Behramoğlu ve Haluk Çetin ile Şiir ve Müzik Dinletisi düzenlendi. Açılış konuşmasını Atatürkçü Düşünce Topluluğu Akademik Danışmanı Prof. Dr. Hakan Ülper’in yaptığı dinletide Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz de Ataol Behramoğlu ve Haluk Çetin’e çiçek takdim ederek, teşekkürlerini iletti. Şiirlerine başlamadan önce konuşma yapan Ataol Behramoğlu konuşmasında; “Biz aslında kendi memleketimizin farkında değiliz. Her yöreden bir türkü fışkırıyor bu memlekette. Her yörenin kendine özgü bir türküsü var. Her yörenin mutfağı ayrı ayrı. Ege, Trakya, Akdeniz, Karadeniz her biri bambaşka. Bunlar bir büyük sentez demektir. Hiçbir komşumuzun böyle bir kültür zenginliği yoktur. Büyük ülke gelenekleri hep vardır ve Türkiye bu en önemli geleneklere de sahip bir ülkedir. Mehmet Akif’de bizimdir Nazım Hikmet’te bizim diyen Behramoğlu, Osmanlı İmparatorluğu 600 yılı aşkın süren bir devlet içerisinde öylesine muazzam bir sentez oluşturmuş ki, bunun çok az yerde örneğine rastlanır. Türkiye Cumhuriyeti de yeni bir devlet. Daha 100. yılı tamamlanmadı. Ama bunu gerisinde muazzam bir birikim var. Bu birikimin birçok yönü var. Osmanlı İmparatorluğunda 19. yüzyıl, Mustafa Kemal Atatürk’ü yetiştiren alt yapının Namık Kemaller’den, Tevfik Fikretlere uzanan bir çizgide bir büyük arayışlar yüzyılıdır. Osmanlı İmparatorluğu bu nedenlerle büyük bir imparatorluktur. Mustafa Kemal Atatürk bu büyük ülkenin en büyük yıldızıdır. Kurtuluş Savaşı yıllarına bir göz attığımızda hangi koşullarda neler yapılabilmiş bunu görmek gerek. Böyle bir liderin geldiği bir ülkede karamsar olmak kadar, bu memleket adam olmaz demek kadar yanlış ve olumsuz bir şey olamaz” dedi. Konuşmasından sonra kendi şiirlerini seslendiren Ataol Behramoğlu’na müzisyen Haluk Çetin de şarkı ve müzikleriyle eşlik etti. MAKÜ Konferans ve Sergi Salonunda düzenlenen dinletiye Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, akademik personel ve öğrenciler katıldı.  
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu ve Türkçe Topluluğu tarafından Ataol Behramoğlu ve Haluk Çetin ile Şiir ve Müzik Dinletisi düzenlendi.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu ve Türkçe Topluluğu tarafından Ataol Behramoğlu ve Haluk Çetin ile Şiir ve Müzik Dinletisi düzenlendi.

Açılış konuşmasını Atatürkçü Düşünce Topluluğu Akademik Danışmanı Prof. Dr. Hakan Ülper’in yaptığı dinletide Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz de Ataol Behramoğlu ve Haluk Çetin’e çiçek takdim ederek, teşekkürlerini iletti.

Şiirlerine başlamadan önce konuşma yapan Ataol Behramoğlu konuşmasında; “Biz aslında kendi memleketimizin farkında değiliz. Her yöreden bir türkü fışkırıyor bu memlekette. Her yörenin kendine özgü bir türküsü var. Her yörenin mutfağı ayrı ayrı. Ege, Trakya, Akdeniz, Karadeniz her biri bambaşka. Bunlar bir büyük sentez demektir. Hiçbir komşumuzun böyle bir kültür zenginliği yoktur. Büyük ülke gelenekleri hep vardır ve Türkiye bu en önemli geleneklere de sahip bir ülkedir.

Mehmet Akif’de bizimdir Nazım Hikmet’te bizim diyen Behramoğlu, Osmanlı İmparatorluğu 600 yılı aşkın süren bir devlet içerisinde öylesine muazzam bir sentez oluşturmuş ki, bunun çok az yerde örneğine rastlanır. Türkiye Cumhuriyeti de yeni bir devlet. Daha 100. yılı tamamlanmadı. Ama bunu gerisinde muazzam bir birikim var. Bu birikimin birçok yönü var. Osmanlı İmparatorluğunda 19. yüzyıl, Mustafa Kemal Atatürk’ü yetiştiren alt yapının Namık Kemaller’den, Tevfik Fikretlere uzanan bir çizgide bir büyük arayışlar yüzyılıdır. Osmanlı İmparatorluğu bu nedenlerle büyük bir imparatorluktur.

Mustafa Kemal Atatürk bu büyük ülkenin en büyük yıldızıdır. Kurtuluş Savaşı yıllarına bir göz attığımızda hangi koşullarda neler yapılabilmiş bunu görmek gerek. Böyle bir liderin geldiği bir ülkede karamsar olmak kadar, bu memleket adam olmaz demek kadar yanlış ve olumsuz bir şey olamaz” dedi.

Konuşmasından sonra kendi şiirlerini seslendiren Ataol Behramoğlu’na müzisyen Haluk Çetin de şarkı ve müzikleriyle eşlik etti.

MAKÜ Konferans ve Sergi Salonunda düzenlenen dinletiye Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, akademik personel ve öğrenciler katıldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.