Aslan ve papağan balıkları Deniz Biyolojisi Müzesi’nde

Kültür 14.07.2017 - 11:53, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Aslan ve papağan balıkları Deniz Biyolojisi Müzesi’nde

Aslan ve papağan balıkları Deniz Biyolojisi Müzesi’nde
Antalya sularında yeni görülmeye başlayan İndo-Pasifik kökenli iki tür, aslan balığı ve mavi çizgili papağan balığı, Büyükşehir Belediyesi Deniz Biyolojisi Müzesi’nde sergilenmeye başladı.    Büyükşehir Belediyesi, Kent Tarihi ve Tanıtımı Daire Başkanlığına bağlı Deniz Biyolojisi Müzesi, Türkiye denizlerindeki biyolojik zenginlikleri ziyaretçilerle buluşturmaya devam ediyor. Akdeniz’e Süveyş Kanalı yoluyla girdiği düşünülen ve Antalya Körfezi'ne kadar ulaşan İndo-Pasifik kökenli aslan balığı ve mavi çizgili papağan balığı Deniz Biyoloji Müzesi’nde sergilenmeye başlandı. Özellikle sularımızda gün geçtikçe daha sık görülmeye başlayan istilacı türlerle ilgili farkındalık oluşturmaya çalışan müzede sergilenen yabancı tür sayısı 45’e yükseldi. Pasifik’ten Akdeniz’e uzanan yolculuk Deniz Biyoloji Müzesi’nde ziyaretçilerini bekleyen aslan balığının bordo, pembe, siyah ve beyaz renklenmeleri olan uzun, dekoratif ve zehirli yüzgeçleri bulunuyor. Doğal yaşam alanı Hint ve Pasifik Okyanusları olan tür, şimdilerde istilacı bir tür olarak Akdeniz ve Antalya körfezinde kendini gösteriyor. Akdeniz’de ilk kez 1992 yılında İsrail kıyılarında görülen aslan balığı, bugün İskenderun Körfezi’nden Antalya Körfezi’ne uzanan kıyı şeridine yayılmış durumda. Mavi papağan balığı Mavi çizgili papağan balığı da Antalya sularında yeni görülen bir tür. Türkiye’de ilk kez 2013 yılında tespit edilen balığın ortalama boyu 50 santimetre. İndo-Pasifik kökenli balık, ilginç ve parlak rengi, morfolojisi nedeniyle balıkseverlerin ilgiyle takip ettiği bir tür olarak öne çıkıyor.
Aslan ve papağan balıkları Deniz Biyolojisi Müzesi’nde

Antalya sularında yeni görülmeye başlayan İndo-Pasifik kökenli iki tür, aslan balığı ve mavi çizgili papağan balığı, Büyükşehir Belediyesi Deniz Biyolojisi Müzesi’nde sergilenmeye başladı. 
 

Büyükşehir Belediyesi, Kent Tarihi ve Tanıtımı Daire Başkanlığına bağlı Deniz Biyolojisi Müzesi, Türkiye denizlerindeki biyolojik zenginlikleri ziyaretçilerle buluşturmaya devam ediyor. Akdeniz’e Süveyş Kanalı yoluyla girdiği düşünülen ve Antalya Körfezi'ne kadar ulaşan İndo-Pasifik kökenli aslan balığı ve mavi çizgili papağan balığı Deniz Biyoloji Müzesi’nde sergilenmeye başlandı. Özellikle sularımızda gün geçtikçe daha sık görülmeye başlayan istilacı türlerle ilgili farkındalık oluşturmaya çalışan müzede sergilenen yabancı tür sayısı 45’e yükseldi.

Pasifik’ten Akdeniz’e uzanan yolculuk
Deniz Biyoloji Müzesi’nde ziyaretçilerini bekleyen aslan balığının bordo, pembe, siyah ve beyaz renklenmeleri olan uzun, dekoratif ve zehirli yüzgeçleri bulunuyor. Doğal yaşam alanı Hint ve Pasifik Okyanusları olan tür, şimdilerde istilacı bir tür olarak Akdeniz ve Antalya körfezinde kendini gösteriyor. Akdeniz’de ilk kez 1992 yılında İsrail kıyılarında görülen aslan balığı, bugün İskenderun Körfezi’nden Antalya Körfezi’ne uzanan kıyı şeridine yayılmış durumda.

Mavi papağan balığı
Mavi çizgili papağan balığı da Antalya sularında yeni görülen bir tür. Türkiye’de ilk kez 2013 yılında tespit edilen balığın ortalama boyu 50 santimetre. İndo-Pasifik kökenli balık, ilginç ve parlak rengi, morfolojisi nedeniyle balıkseverlerin ilgiyle takip ettiği bir tür olarak öne çıkıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.