Asker selamını verdi, müjdeleri peş peşe sıraladı

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.10.2019 - 15:50, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Asker selamını verdi, müjdeleri peş peşe sıraladı

Asker selamını verdi, müjdeleri peş peşe sıraladı
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları (TCDD) tarafından 2008 yılında yapım ve onarım çalışmaları gerekçesiyle ara verildikten 11 yıl sonra bugün yeniden ilk sefere başlayan Göller Ekspresi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ı Isparta’ya getirdi.   Isparta Tren Garı’nda kent protokolü ve kalabalık bir vatandaş topluluğu tarafından karşılanan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç de eşlik etti. Göller Ekspresi’nin ilk seferinde tren, gül suyu sıkılarak, gül yaprağı yağmuruna tutuldu. Düzenlenen ilk sefer sonrasında Isparta Tren Garı önünde bir tören düzenlendi. Törende, vatandaşları asker selamıyla selamlayarak alana gelen Bakan Turhan coşkulu bir şekilde karşılanırken, konuşması sonrasında ise milletvekillerinin talepleri doğrultusunda 64 lira olan sefer bilet fiyatını 50 liraya indirdi.   “Bir hizmeti başlatmak yetmiyor, onu yaşatmak ve idame etmek de önemli”   Törende konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, “Ülkemizin gül bahçesi Isparta ile Ege’nin kalbi İzmir arasında seferlere yeniden başlayan Göller Ekspresi’nin ilk seferi için bir aya geldik. Isparta, tarihin önceki dönemlerinde kadim şehirlerden olduğu gibi olduğu gibi şimdi de Göller Yöresi’nin en gözde illerindendir. Bu güzellikleri milletimizle ve dünyayla buluşturmak, şehrimizin marka değerini artırmak için ve burada yaşayan insanımızın refahını, mutluluğunu ve hayat standardını yükseltmek için bu hizmetleri hayata geçiriyoruz. İşte, bu amaçla seferlerine başlayacak olan Göller Ekspresi’ni uğurlamak için bir aya toplandık. Bu hat ilk olarak 1996 yılında hizmete başlamıştı. Ancak, bir hizmeti başlatmak yetmiyor, onu yaşatmak ve idame etmek de önemli. Ne yazık ki o tarihlerde bu hattı yaşatacak ne yeterli vizyon ne de altyapı vardı. Çünkü, demiryolu altyapımıza neredeyse yarım asır boyunca tek bir çivi çakılmamıştı. İşte, bu vahim tablodan büyük umutlarla başlatılan Göler Ekspresi de payına düşeni almıştır” dedi.
Asker selamını verdi, müjdeleri peş peşe sıraladı

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları (TCDD) tarafından 2008 yılında yapım ve onarım çalışmaları gerekçesiyle ara verildikten 11 yıl sonra bugün yeniden ilk sefere başlayan Göller Ekspresi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ı Isparta’ya getirdi.
 

Isparta Tren Garı’nda kent protokolü ve kalabalık bir vatandaş topluluğu tarafından karşılanan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç de eşlik etti.

Göller Ekspresi’nin ilk seferinde tren, gül suyu sıkılarak, gül yaprağı yağmuruna tutuldu. Düzenlenen ilk sefer sonrasında Isparta Tren Garı önünde bir tören düzenlendi. Törende, vatandaşları asker selamıyla selamlayarak alana gelen Bakan Turhan coşkulu bir şekilde karşılanırken, konuşması sonrasında ise milletvekillerinin talepleri doğrultusunda 64 lira olan sefer bilet fiyatını 50 liraya indirdi.

 

“Bir hizmeti başlatmak yetmiyor, onu yaşatmak ve idame etmek de önemli”
 

Törende konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, “Ülkemizin gül bahçesi Isparta ile Ege’nin kalbi İzmir arasında seferlere yeniden başlayan Göller Ekspresi’nin ilk seferi için bir aya geldik. Isparta, tarihin önceki dönemlerinde kadim şehirlerden olduğu gibi olduğu gibi şimdi de Göller Yöresi’nin en gözde illerindendir. Bu güzellikleri milletimizle ve dünyayla buluşturmak, şehrimizin marka değerini artırmak için ve burada yaşayan insanımızın refahını, mutluluğunu ve hayat standardını yükseltmek için bu hizmetleri hayata geçiriyoruz. İşte, bu amaçla seferlerine başlayacak olan Göller Ekspresi’ni uğurlamak için bir aya toplandık. Bu hat ilk olarak 1996 yılında hizmete başlamıştı. Ancak, bir hizmeti başlatmak yetmiyor, onu yaşatmak ve idame etmek de önemli. Ne yazık ki o tarihlerde bu hattı yaşatacak ne yeterli vizyon ne de altyapı vardı. Çünkü, demiryolu altyapımıza neredeyse yarım asır boyunca tek bir çivi çakılmamıştı. İşte, bu vahim tablodan büyük umutlarla başlatılan Göler Ekspresi de payına düşeni almıştır” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.