Arkadaşını kurtarmak için feci şekilde öldü

Yaşam 31.07.2017 - 16:55, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Arkadaşını kurtarmak için feci şekilde öldü

Raftingde Kayalıklardan atlayıp başını çarpan genç arkadaşını kurtarmak isterken ölmüş
Alpay Çiçek'in akrabası Cengiz Esmeray: "Arkadaşının kanını görünce can yeleğini çıkarıp bu sefer o atlıyor. Kurtarmaya atlıyor ama kimse onu görmüyor"   Antalya’da arkadaşlarıyla birlikte rafting yapmaya giden ve kayalıklardan sığ suya atlayarak başına aldığı darbeyle yaşamını yitiren gencin, kendisinden önce aynı yerden suya atlayıp başından yaralanan arkadaşını kurtarmak için atladığı öğrenildi. Olay Manavgat ilçesin meydana geldi. Edinilen bilgiye göre 17 kişilik grup rafting yapmak için Antalya’dan Beşkonak Köprüçay’a geldi. Burada grupta bulunan Alper Çiçek isimli genç ile arkadaşı 6 metre yükseklikteki kayalık alana çıktı. Burada Çiçek’in arkadaşı kayaların üzerinden dibini görmediği suya atlayıp başını suyun altındaki kayalara çarparak yaralandı. Üzerinde bulunan can simidi sayesinde su yüzeyine çıkan arkadaşını gören Alpay Çiçek ise iddialara göre can simidini çıkartıp arkadaşını kurtarmak için suya atladı. Arkadaşı gibi Çiçek de sığ suda kafasını kayalıklara çarptı. Bu sırada yaralanan arkadaşlarını fark eden diğer arkadaşları yaralıyı sudan çıkarttı. Sudan çıkardıktan sonra bu kez Alpay Çiçek'in olmadığını fark eden arkadaşları durumu Jandarma ekiplerini bildirdi. Arama ve kurtarma ekiplerince karadan ve su içerisinde dalgıçlar tarafından arama yapıldı. Akşam saatlerine kadar yapılan aramalardan sonuç alınamayınca çalışmalara ara verildi. Beşkonak Köprüçay’da olayın meydana geldiği yere gelen Antalya Emniyet Müdürlüğü Deniz Şubesi Su altı ekipleri tüp ile yaptıkları ilk dalışlarında olayın meydana geldiği yerin yaklaşık 50 metre aşağısında 2.5 metre derinlikte kayaya yaslanmış vaziyette talihsiz gencin cansız bedenine ulaştı. Alpay Çiçek'in cesedi Antalya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.   "Arkadaşının kanını görünce suya atlamış" Bugün ise Adli Tıp kurumu önünde gencin cenazesini almayı bekleyen yakınları sinir krizleri geçirdi. Cenazesi alınırken genç öğrencinin babası ve yakınlarının zor ayakta durduğu gözlendi. Lise 3’üncü sınıf öğrencisi olduğu öğrenilen Çiçek’in akrabası Cengiz Esmeray, “Saat 12.15’te haber geldi. Biz Çamyuva’dan geldik. Önce birisi atlıyor, atladıktan sonra bunun kafası yarılıyor ve kan çıkıyor. Arkadaşının kanını görünce can yeleğini çıkarıp bu sefer o atlıyor. Kurtarmaya atlıyor ama kimse onu görmüyor. Öbürü can yeleği olduğu için suyun üzerine çıkıyor, arkadaşları diğer arkadaşını kurtarıyorlar” dedi.
Raftingde Kayalıklardan atlayıp başını çarpan genç arkadaşını kurtarmak isterken ölmüş

Alpay Çiçek'in akrabası Cengiz Esmeray: "Arkadaşının kanını görünce can yeleğini çıkarıp bu sefer o atlıyor. Kurtarmaya atlıyor ama kimse onu görmüyor"

 

Antalya’da arkadaşlarıyla birlikte rafting yapmaya giden ve kayalıklardan sığ suya atlayarak başına aldığı darbeyle yaşamını yitiren gencin, kendisinden önce aynı yerden suya atlayıp başından yaralanan arkadaşını kurtarmak için atladığı öğrenildi.

Olay Manavgat ilçesin meydana geldi. Edinilen bilgiye göre 17 kişilik grup rafting yapmak için Antalya’dan Beşkonak Köprüçay’a geldi. Burada grupta bulunan Alper Çiçek isimli genç ile arkadaşı 6 metre yükseklikteki kayalık alana çıktı. Burada Çiçek’in arkadaşı kayaların üzerinden dibini görmediği suya atlayıp başını suyun altındaki kayalara çarparak yaralandı. Üzerinde bulunan can simidi sayesinde su yüzeyine çıkan arkadaşını gören Alpay Çiçek ise iddialara göre can simidini çıkartıp arkadaşını kurtarmak için suya atladı. Arkadaşı gibi Çiçek de sığ suda kafasını kayalıklara çarptı. Bu sırada yaralanan arkadaşlarını fark eden diğer arkadaşları yaralıyı sudan çıkarttı. Sudan çıkardıktan sonra bu kez Alpay Çiçek'in olmadığını fark eden arkadaşları durumu Jandarma ekiplerini bildirdi. Arama ve kurtarma ekiplerince karadan ve su içerisinde dalgıçlar tarafından arama yapıldı. Akşam saatlerine kadar yapılan aramalardan sonuç alınamayınca çalışmalara ara verildi.

Beşkonak Köprüçay’da olayın meydana geldiği yere gelen Antalya Emniyet Müdürlüğü Deniz Şubesi Su altı ekipleri tüp ile yaptıkları ilk dalışlarında olayın meydana geldiği yerin yaklaşık 50 metre aşağısında 2.5 metre derinlikte kayaya yaslanmış vaziyette talihsiz gencin cansız bedenine ulaştı. Alpay Çiçek'in cesedi Antalya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

 

"Arkadaşının kanını görünce suya atlamış"

Bugün ise Adli Tıp kurumu önünde gencin cenazesini almayı bekleyen yakınları sinir krizleri geçirdi. Cenazesi alınırken genç öğrencinin babası ve yakınlarının zor ayakta durduğu gözlendi. Lise 3’üncü sınıf öğrencisi olduğu öğrenilen Çiçek’in akrabası Cengiz Esmeray, “Saat 12.15’te haber geldi. Biz Çamyuva’dan geldik. Önce birisi atlıyor, atladıktan sonra bunun kafası yarılıyor ve kan çıkıyor. Arkadaşının kanını görünce can yeleğini çıkarıp bu sefer o atlıyor. Kurtarmaya atlıyor ama kimse onu görmüyor. Öbürü can yeleği olduğu için suyun üzerine çıkıyor, arkadaşları diğer arkadaşını kurtarıyorlar” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.