Araç sicil ve tescil işlemleri artık noterlerde yapılacak

Gündem 01.02.2018 - 09:00, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Araç sicil ve tescil işlemleri artık noterlerde yapılacak

Resmi Gazete'de yürürlüğe giren yeni yönetmeliğe göre araçların devir, tescil ve plaka işlemleri noterler tarafından yapılacak. Daha önce kargoyla gönderilen tescil belgesi anında teslim edilecek.
Araçların satış, devir ve tescil hizmetlerinin yürütülmesine ilişkin yeni yönetmelik Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Bundan böyle aracın satış devrini, tescil işlemini, plaka verilmesini ve geçici tescil belgesi düzenleme işlemlerini noterler yapacak.   Tüm işlemler tek bir yerde toplandı Noterler aracın tescil belgesini (ruhsatını) ve plakasını anında verecek. Önceki uygulamaya göre vatandaşlar trafik belgesi için 117 lira ve kargo ücreti için de 14,50 lira ödeme yapıyordu. Yeni düzenlemeye göre tüm bu işlemlerin toplam bedeli 15 TL’ye düşecek ve kargo bekleme derdi ortadan kalkacak, anında teslim edilecek. İkinci el araç devrinde noterler geçici tescil belgesi veriyor sonra Trafik Şube Müdürlüğü’ne gitmek gerekiyordu. Şimdi araç satış devri, tescil ve plaka işlemleri tek bir noktada tamamlanacak. Daha önce 615 noktada yapılan tescil işlemleri artık 2 bin noter tarafından gerçekleştirilecek. Trafik tescil işlemlerinde görevli 3 bine yakın polis de trafik kontrol ve uygulamalarında görevlendirilecek.  
Resmi Gazete'de yürürlüğe giren yeni yönetmeliğe göre araçların devir, tescil ve plaka işlemleri noterler tarafından yapılacak. Daha önce kargoyla gönderilen tescil belgesi anında teslim edilecek.

Araçların satış, devir ve tescil hizmetlerinin yürütülmesine ilişkin yeni yönetmelik Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Bundan böyle aracın satış devrini, tescil işlemini, plaka verilmesini ve geçici tescil belgesi düzenleme işlemlerini noterler yapacak.

 

Tüm işlemler tek bir yerde toplandı

Noterler aracın tescil belgesini (ruhsatını) ve plakasını anında verecek. Önceki uygulamaya göre vatandaşlar trafik belgesi için 117 lira ve kargo ücreti için de 14,50 lira ödeme yapıyordu. Yeni düzenlemeye göre tüm bu işlemlerin toplam bedeli 15 TL’ye düşecek ve kargo bekleme derdi ortadan kalkacak, anında teslim edilecek.

İkinci el araç devrinde noterler geçici tescil belgesi veriyor sonra Trafik Şube Müdürlüğü’ne gitmek gerekiyordu. Şimdi araç satış devri, tescil ve plaka işlemleri tek bir noktada tamamlanacak.

Daha önce 615 noktada yapılan tescil işlemleri artık 2 bin noter tarafından gerçekleştirilecek. Trafik tescil işlemlerinde görevli 3 bine yakın polis de trafik kontrol ve uygulamalarında görevlendirilecek.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.