AORT KAPAĞI DEĞİŞTİRİLEN VE BY-PASS AMELİYATI YAPILAN HASTA SAĞLIĞINA KAVUŞTU

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.01.2015 - 12:28, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

AORT KAPAĞI DEĞİŞTİRİLEN VE BY-PASS AMELİYATI YAPILAN HASTA SAĞLIĞINA KAVUŞTU

AORT KAPAĞI DEĞİŞTİRİLEN VE BY-PASS AMELİYATI YAPILAN HASTA SAĞLIĞINA KAVUŞTU
 Medical Park Antalya Kalp Hastanesi’nde eş zamanlı olarak aort kapağı değiştirilen ve by-pass ameliyatı yapılan 55 yaşındaki hasta sağlığına kavuştu.  Günlük yaşantısında rutin işlerini dahi yaparken zorlanan Alper Caner (55), yaşadığı sıkıntılar nedeniyle Medical Park Antalya kalp Hastanesi’ne başvurduğunu belirtti. Caner, "Kişiler bu tip rahatsızlıkları yaşla ilişkilendirebiliyor. İyi ki hastaneye başvurmuşum. Geçirdiğim başarılı operasyonların ardından artık günlük işlerini rahat bir şekilde yapar hale geldim" ifadelerini kullandı. AORT KAPAĞI DARLIĞI Alper Caner’in kapak replasmanı ve dört damar bypass olduğunu belirten Medical Park Antalya Kalp Hastanesi Direktörü ve Kalp-Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Okutan, "Hastamız bize başvurduğunda, aort kapağı denilen, aortayı kalpten ayıran kapağın daraldığını hatta buradan çok az kan geçişine müsaade ettiğini gördük" şeklinde konuştu. GÜNLÜK İŞLERİ YAPARKEN ZORLANMAK Yapılan kontrol anjiografisinde aynı zamanda koroner damarların da tıkalı olduğunun tespit edildiğine vurgu yapan Prof. Dr. Hüseyin Okutan, şunları söyledi: "Hastamızın eş zamanlı olarak hem aort kapağı değiştirildi hem de by-pass ameliyatı yapıldı. Günlük işlerimizi yaparken zorlanmak, yaşlılığa bağlı olmayabilir. Özellikle performans düşüşü hızlı oluyorsa ve günlük işlerimizi yapmakta zorlanıyorsak bunun bir kalp hastalığı belirtisi olabileceği de mutlaka akılda tutulmalıdır."
AORT KAPAĞI DEĞİŞTİRİLEN VE BY-PASS AMELİYATI YAPILAN HASTA SAĞLIĞINA KAVUŞTU

 Medical Park Antalya Kalp Hastanesi’nde eş zamanlı olarak aort kapağı değiştirilen ve by-pass ameliyatı yapılan 55 yaşındaki hasta sağlığına kavuştu. 
Günlük yaşantısında rutin işlerini dahi yaparken zorlanan Alper Caner (55), yaşadığı sıkıntılar nedeniyle Medical Park Antalya kalp Hastanesi’ne başvurduğunu belirtti. Caner, "Kişiler bu tip rahatsızlıkları yaşla ilişkilendirebiliyor. İyi ki hastaneye başvurmuşum. Geçirdiğim başarılı operasyonların ardından artık günlük işlerini rahat bir şekilde yapar hale geldim" ifadelerini kullandı.

AORT KAPAĞI DARLIĞI
Alper Caner’in kapak replasmanı ve dört damar bypass olduğunu belirten Medical Park Antalya Kalp Hastanesi Direktörü ve Kalp-Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Okutan, "Hastamız bize başvurduğunda, aort kapağı denilen, aortayı kalpten ayıran kapağın daraldığını hatta buradan çok az kan geçişine müsaade ettiğini gördük" şeklinde konuştu.

GÜNLÜK İŞLERİ YAPARKEN ZORLANMAK
Yapılan kontrol anjiografisinde aynı zamanda koroner damarların da tıkalı olduğunun tespit edildiğine vurgu yapan Prof. Dr. Hüseyin Okutan, şunları söyledi:
"Hastamızın eş zamanlı olarak hem aort kapağı değiştirildi hem de by-pass ameliyatı yapıldı. Günlük işlerimizi yaparken zorlanmak, yaşlılığa bağlı olmayabilir. Özellikle performans düşüşü hızlı oluyorsa ve günlük işlerimizi yapmakta zorlanıyorsak bunun bir kalp hastalığı belirtisi olabileceği de mutlaka akılda tutulmalıdır."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.