Antınyayla Yağlı Pehlivan Güreşlerine Ekonomi Bakanı Katıldı

Gündem 23.07.2017 - 10:11, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Antınyayla Yağlı Pehlivan Güreşlerine Ekonomi Bakanı Katıldı

Burdur'un Altınyayla İlçesi'nde Altın Sipsi Yağlı Pehlivan Güreşleri ve Kültür Mantarı Festivali yapıldı. Festivalin açılışına Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de katıldı.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Altınyayla Belediyesi tarafından bu yıl 30'uncusu düzenlenen Altın Sipsi Yağlı Pehlivan Güreşleri ve Kültür Mantarı Festivali'ne katıldı. İlçe meydanında toplanan kalabalığa seslenen Zeybekci, programa katılması beklenen Başbakan Binali Yıldırım'ın önemli bir programı olduğu için gelemediğini söyledi. Zeybekci, "Bugün sabaha karşı uçaktan indik. Yarın sabah da Cumhurbaşkanımızla birlikte Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar'a gideceğiz. Dünya kazan biz kepçe al bayrağımızı dalgalandırmak için durmak yok yola devam koşturuyoruz" dedi.   Bakan Zeybekci, şöyle devam etti: "7 yaşında rahmetli anacığımla beraber tütün dikenlere fidan dağıtmakla çalışmaya başladım. Yevmiyem 2.5 liraydı. Bir zamanlar IMF'nin talimatla gönderdiği ekonomi bakanının koltuğuna amelenin çocuğu sizlerin sayesinde oturdu. Bir zamanlar IMF ile, Dünya Bankası ile yönetilen Türkiye ekonomisi, Türkiye Cumhuriyeti gibi dimdik ayakta, yedi düvele meydan okuyor. Bundan 1500 yıl önce bugün Moğolistan'da olan Orhun Kitabelerinde yazdığı gibi, 'Üstte mavi gök çökmedikçe, altta yağız yer yarılmadıkça senin ilini ve töreni kimse bozamayacaktır' diyor. Peygamberimizin övdüğü bu aziz millet ilelebet payidar olacaktır. Allah bizi başı dik, alnı açık, 2023 ve Gazi Mustafa Kemal'in gösterdiği muasır medeniyet yolculuğunda durmadan yürüyenlerden eylesin." Etkinlikte vatandaşa meydanda kurulan ocaklarda pişirilen mantar ikram edildi.
Burdur'un Altınyayla İlçesi'nde Altın Sipsi Yağlı Pehlivan Güreşleri ve Kültür Mantarı Festivali yapıldı. Festivalin açılışına Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de katıldı.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Altınyayla Belediyesi tarafından bu yıl 30'uncusu düzenlenen Altın Sipsi Yağlı Pehlivan Güreşleri ve Kültür Mantarı Festivali'ne katıldı. İlçe meydanında toplanan kalabalığa seslenen Zeybekci, programa katılması beklenen Başbakan Binali Yıldırım'ın önemli bir programı olduğu için gelemediğini söyledi. Zeybekci, "Bugün sabaha karşı uçaktan indik. Yarın sabah da Cumhurbaşkanımızla birlikte Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar'a gideceğiz. Dünya kazan biz kepçe al bayrağımızı dalgalandırmak için durmak yok yola devam koşturuyoruz" dedi.

 

Bakan Zeybekci, şöyle devam etti: "7 yaşında rahmetli anacığımla beraber tütün dikenlere fidan dağıtmakla çalışmaya başladım. Yevmiyem 2.5 liraydı. Bir zamanlar IMF'nin talimatla gönderdiği ekonomi bakanının koltuğuna amelenin çocuğu sizlerin sayesinde oturdu. Bir zamanlar IMF ile, Dünya Bankası ile yönetilen Türkiye ekonomisi, Türkiye Cumhuriyeti gibi dimdik ayakta, yedi düvele meydan okuyor. Bundan 1500 yıl önce bugün Moğolistan'da olan Orhun Kitabelerinde yazdığı gibi, 'Üstte mavi gök çökmedikçe, altta yağız yer yarılmadıkça senin ilini ve töreni kimse bozamayacaktır' diyor. Peygamberimizin övdüğü bu aziz millet ilelebet payidar olacaktır. Allah bizi başı dik, alnı açık, 2023 ve Gazi Mustafa Kemal'in gösterdiği muasır medeniyet yolculuğunda durmadan yürüyenlerden eylesin."

Etkinlikte vatandaşa meydanda kurulan ocaklarda pişirilen mantar ikram edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.