ANTALYALI İŞADAMLARINA UZAK DOĞU SEMİNERİ

Ekonomi 01.04.2014 - 14:58, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

ANTALYALI İŞADAMLARINA UZAK DOĞU SEMİNERİ

ATSO tarafından Antalyalı işadamlarına Uzak Doğu pazarını tanıtmak amacıyla Hong Kong Ticareti Geliştirme Konseyi İstanbul Ofisi ve Türkiye-Çin Halk Cumhuriyeti İşadamları Dostluk ve Dayanışma Derneği işbirliğinde “Hong Kong Bilgilendirme Semineri” düzenlendi.
ATSO tarafından Antalyalı işadamlarına Uzak Doğu pazarını tanıtmak amacıyla Hong Kong Ticareti Geliştirme Konseyi İstanbul Ofisi ve Türkiye-Çin Halk Cumhuriyeti İşadamları Dostluk ve Dayanışma Derneği işbirliğinde “Hong Kong Bilgilendirme Semineri” düzenlendi. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclis Salonu’nda Antalyalı işadamlarının yoğun katılımıyla gerçekleşen toplantının açılışında bir konuşma yapan ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Ethem Tayfun Kavukcu, “Antalya İş Dünyası’nın çatı örgütü Antalya Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelerimizin ticari potansiyellerini ortaya çıkartacak, ticari hacimlerini artıracak girişimlerde bulunmak sorumluluğuna sahibiz. Bu potansiyeli ortaya çıkarmanın yollarından birisi üyelerimizi doğru pazarlara ulaştırmaktan geçiyor. Bizler de bu bilinçle üyelerimizi yurt dışı pazarlara açacak projeler ortaya koyuyoruz” dedi.Konuşmasında ATSO tarafından Antalya yapı sektörünü yurt dışına açmak için Yapı Kümesi Projesi’nin hayata geçirildiğini belirten Kavukcu, “Bu proje kapsamda öncelikle ihracat yapan ve potansiyeli bulunan yapı sektörü firmalarımızı kümelenme mantığı ile bir araya getirdik. Bu firmalarımızı Ortadoğu ve Kuzey Afrika pazarındaki muhatapları ile buluşturduk. Şimdi de benzer mantıkla gıda firmalarımızı biraraya getiriyoruz. Projemiz bakanlık desteği ile start aldı. Yakın zamanda gıda firmalarımızın da ihracattaki başarılarını duyacağız” diye konuştu.Çin’in son 10 yıldaki ekonomik atılımıyla ABD'nin ardından dünyanın en büyük ikinci ekonomisi konumunda olduğuna dikkat çeken Kavukcu, şunları söyledi:“Böylesine göz kamaştırıcı bir hızla büyümeye devam eden dev Çin ekonomisi Dünya’nın tüm işletmeleri için son derece önemli fırsatlar barındırıyor. Çin’e bağlı özel yönetim bölgesi Hong Kong, hizmet sektörüne dayalı ve son derece önemli bir re-export bölgesidir. Hem kendi potansiyeli ve hem de Çin pazarına giriş için sunduğu imkanlar nedeni ile Hong Kong yakından izlenmelidir.”Hong Kong Ticareti Geliştirme Konseyi (HKTDC) İstanbul Danışmanı Perran Ersu Özçaldıran ise Hong Kong ile Türkiye arasındaki ticaret, Hong Kong pazarının avantajları ve sunduğu imkanlar, vergi sistemi, Çin pazarı giriş için sunduğu avantajlar ile Hong Kong Ticareti Geliştirme Konseyi’nin hizmetleri hakkında detaylı bilgiler aktardı.Türkiye-Çin Halk Cumhuriyeti İşadamları Dostluk ve Dayanışma Derneği (TÜÇİAD) Başkanı Kemal Koçak da konuşmasında TÜÇİAD’ın, Türk ve Çin Halk Cumhuriyeti stratejik ortaklığına katkı sağlamak amacıyla kurulduğunu belirterek, faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.
ATSO tarafından Antalyalı işadamlarına Uzak Doğu pazarını tanıtmak amacıyla Hong Kong Ticareti Geliştirme Konseyi İstanbul Ofisi ve Türkiye-Çin Halk Cumhuriyeti İşadamları Dostluk ve Dayanışma Derneği işbirliğinde “Hong Kong Bilgilendirme Semineri” düzenlendi.

ATSO tarafından Antalyalı işadamlarına Uzak Doğu pazarını tanıtmak amacıyla Hong Kong Ticareti Geliştirme Konseyi İstanbul Ofisi ve Türkiye-Çin Halk Cumhuriyeti İşadamları Dostluk ve Dayanışma Derneği işbirliğinde “Hong Kong Bilgilendirme Semineri” düzenlendi. 
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclis Salonu’nda Antalyalı işadamlarının yoğun katılımıyla gerçekleşen toplantının açılışında bir konuşma yapan ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Ethem Tayfun Kavukcu, “Antalya İş Dünyası’nın çatı örgütü Antalya Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelerimizin ticari potansiyellerini ortaya çıkartacak, ticari hacimlerini artıracak girişimlerde bulunmak sorumluluğuna sahibiz. Bu potansiyeli ortaya çıkarmanın yollarından birisi üyelerimizi doğru pazarlara ulaştırmaktan geçiyor. Bizler de bu bilinçle üyelerimizi yurt dışı pazarlara açacak projeler ortaya koyuyoruz” dedi.
Konuşmasında ATSO tarafından Antalya yapı sektörünü yurt dışına açmak için Yapı Kümesi Projesi’nin hayata geçirildiğini belirten Kavukcu, “Bu proje kapsamda öncelikle ihracat yapan ve potansiyeli bulunan yapı sektörü firmalarımızı kümelenme mantığı ile bir araya getirdik. Bu firmalarımızı Ortadoğu ve Kuzey Afrika pazarındaki muhatapları ile buluşturduk. Şimdi de benzer mantıkla gıda firmalarımızı biraraya getiriyoruz. Projemiz bakanlık desteği ile start aldı. Yakın zamanda gıda firmalarımızın da ihracattaki başarılarını duyacağız” diye konuştu.
Çin’in son 10 yıldaki ekonomik atılımıyla ABD'nin ardından dünyanın en büyük ikinci ekonomisi konumunda olduğuna dikkat çeken Kavukcu, şunları söyledi:
“Böylesine göz kamaştırıcı bir hızla büyümeye devam eden dev Çin ekonomisi Dünya’nın tüm işletmeleri için son derece önemli fırsatlar barındırıyor. Çin’e bağlı özel yönetim bölgesi Hong Kong, hizmet sektörüne dayalı ve son derece önemli bir re-export bölgesidir. Hem kendi potansiyeli ve hem de Çin pazarına giriş için sunduğu imkanlar nedeni ile Hong Kong yakından izlenmelidir.”
Hong Kong Ticareti Geliştirme Konseyi (HKTDC) İstanbul Danışmanı Perran Ersu Özçaldıran ise Hong Kong ile Türkiye arasındaki ticaret, Hong Kong pazarının avantajları ve sunduğu imkanlar, vergi sistemi, Çin pazarı giriş için sunduğu avantajlar ile Hong Kong Ticareti Geliştirme Konseyi’nin hizmetleri hakkında detaylı bilgiler aktardı.
Türkiye-Çin Halk Cumhuriyeti İşadamları Dostluk ve Dayanışma Derneği (TÜÇİAD) Başkanı Kemal Koçak da konuşmasında TÜÇİAD’ın, Türk ve Çin Halk Cumhuriyeti stratejik ortaklığına katkı sağlamak amacıyla kurulduğunu belirterek, faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.