ANTALYALI HASTA DALAĞINDAKİ KİSTİ AFYONKARAHİSAR’DA ALDIRDI

Sağlık (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 29.12.2014 - 20:42, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

ANTALYALI HASTA DALAĞINDAKİ KİSTİ AFYONKARAHİSAR’DA ALDIRDI

ANTALYALI HASTA DALAĞINDAKİ KİSTİ AFYONKARAHİSAR’DA ALDIRDI
Afyonkarahisar Devlet Hastanesinde bir hastanın Türkiye’de yapılan nadir ameliyatlardan birisi olan “laparoskopik splenektomi” yöntemiyle dalağındaki 10 santimetre (cm) genişliğinde kist alındığı belirtildi.  Sol yan ve omuz ağrısı ile bulantı şikayetleri olan hasta, Antalya’da birkaç hastaneye başvurarak dalağında 9x10 cm’lik kist olduğunu öğrendi. Antalya’da gittiği her kurumda ameliyat önerilen D.Y Afyon’da Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Serdar Boztekin’in adını duyarak Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ne müracaat ettiği kaydedildi. Dr. Boztekin tarafından yapılan muayene ve tetkiklerin sonunda ameliyata karar verilirken, hastanın dalağının arka yüzünde yer alan 9x10 cm büyüklüğündeki kist için laparoskopik yöntemle ameliyat edildiği belirtildi. Ameliyatın ardından bir açıklama yapan Dr. Boztekin laparoskopik splenektomi ameliyatının nadir yapıldığını, genelde açık cerrahiyle dalağın çıkarılmasının tercih edildiğini hatırlattı. Hastanın ameliyatının çok başarılı geçtiğini de ifade eden Dr. Boztekin, Afyonkarahisar Devlet Hastanesinin tıbbi donanımı ve yoğun bakım şartlarının ileri seviyede olması nedeniyle hastanede görev yapan diğer genel cerrahi uzmanları ile birlikte birçok ameliyatta laparoskopik yöntemi tercih ettiklerini vurguladı.
ANTALYALI HASTA DALAĞINDAKİ KİSTİ AFYONKARAHİSAR’DA ALDIRDI

Afyonkarahisar Devlet Hastanesinde bir hastanın Türkiye’de yapılan nadir ameliyatlardan birisi olan “laparoskopik splenektomi” yöntemiyle dalağındaki 10 santimetre (cm) genişliğinde kist alındığı belirtildi. 
Sol yan ve omuz ağrısı ile bulantı şikayetleri olan hasta, Antalya’da birkaç hastaneye başvurarak dalağında 9x10 cm’lik kist olduğunu öğrendi. Antalya’da gittiği her kurumda ameliyat önerilen D.Y Afyon’da Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Serdar Boztekin’in adını duyarak Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ne müracaat ettiği kaydedildi. Dr. Boztekin tarafından yapılan muayene ve tetkiklerin sonunda ameliyata karar verilirken, hastanın dalağının arka yüzünde yer alan 9x10 cm büyüklüğündeki kist için laparoskopik yöntemle ameliyat edildiği belirtildi. Ameliyatın ardından bir açıklama yapan Dr. Boztekin laparoskopik splenektomi ameliyatının nadir yapıldığını, genelde açık cerrahiyle dalağın çıkarılmasının tercih edildiğini hatırlattı. Hastanın ameliyatının çok başarılı geçtiğini de ifade eden Dr. Boztekin, Afyonkarahisar Devlet Hastanesinin tıbbi donanımı ve yoğun bakım şartlarının ileri seviyede olması nedeniyle hastanede görev yapan diğer genel cerrahi uzmanları ile birlikte birçok ameliyatta laparoskopik yöntemi tercih ettiklerini vurguladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.