Antalya'da 'Turizmde Gıda Güvenliği' Toplantısı

Turizm 29.04.2014 - 21:09, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

Antalya'da 'Turizmde Gıda Güvenliği' Toplantısı

Antalya’da turizm sezonun açılışı öncesi 'turizmde gıda güvenliği' toplantısı düzenlendi.
Antalya’da turizm sezonun açılışı öncesi 'turizmde gıda güvenliği' toplantısı düzenlendi. Toplantıda memnuniyetin artırılması için alınması gereken önlemler konuşuldu. Toplantı sonrasında ise 5 otele Beyaz Bayrak Ödülü verildi.    Antalya İl Gıda ve Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dallı, arttırılan denetimlerle birlikte olumsuz vakaların azaldığına dikkat çekti. Geçmiş yıllardan örnekler veren Dallı, "2012’de 13 bin 101 denetim yapıldı. Toplamda bin 43 cezai işlem yapıldı. 2013’te ise denetimler 16 bin 587’ye çıktı. Uygulanan cezalar ise 636’ya düştü. Biz burada denetimlerin caydırıcılığını gördük." şeklinde konuştu.    Denetimler sayesinde sebze ve meyvedeki pestit kalıntı oranların azaldığını ifade eden Dallı, olumsuz numune sayısının düştüğünü aktardı. Hayvansal ürünlerle ilgili denetimlere öncelik verdiklerini kaydeden Dallı, "Gıda ve yem işletmecisi, tehlike analizi ve kritik kontrol noktaları ilkelerine dayayanan gıda ve yem güvenliği sistemini kurmak ve uygulamakla yükümlüdür." dedi.   Dallı, turistik tesislerde yaptıkları denetimlerde karşılaştıkları bazı sorunları da açıkladı. Buna göre çalışanların sezonluk olması ve sık değişmesi önemli bir problem. Diğer önemli bir husus ise personellerin yeterince eğitilmemesi. Dallı yaşanan problemlerle ilgili tespit ettikleri çözüm önerilerini de sundu. 4 ve 5 yıldızlı otellerde gıdadan sorumlu uzmanların istihdam edilmesi gerektiğini ifade eden Dallı, sezonluk işçi yerine nitelikli elemanların istihdam edilmesi gerektiğini anlattı.    Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel ise turizimde gıda güvenliği hakkında bilgiler verdi. Oluşan problemlerin çözümü için odalar ve borsaların meslek grubundaki kişilere gerekli uyarıları yapması gerektiğini söyledi. Kültür Turizm İl Müdürü Yardımcıs İlknur Selçuk Köker de turizimde gıda güvenliği ile ilgili bilgiler verdi. Teklif ve önerilerin görüşülmesinin ardından Antalya Valiliği tarafından 5 otele Beyaz Bayrak Ödülü takdim edildi. 
Antalya’da turizm sezonun açılışı öncesi 'turizmde gıda güvenliği' toplantısı düzenlendi.
Antalya’da turizm sezonun açılışı öncesi 'turizmde gıda güvenliği' toplantısı düzenlendi. Toplantıda memnuniyetin artırılması için alınması gereken önlemler konuşuldu. Toplantı sonrasında ise 5 otele Beyaz Bayrak Ödülü verildi. 
 
Antalya İl Gıda ve Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dallı, arttırılan denetimlerle birlikte olumsuz vakaların azaldığına dikkat çekti. Geçmiş yıllardan örnekler veren Dallı, "2012’de 13 bin 101 denetim yapıldı. Toplamda bin 43 cezai işlem yapıldı. 2013’te ise denetimler 16 bin 587’ye çıktı. Uygulanan cezalar ise 636’ya düştü. Biz burada denetimlerin caydırıcılığını gördük." şeklinde konuştu. 
 
Denetimler sayesinde sebze ve meyvedeki pestit kalıntı oranların azaldığını ifade eden Dallı, olumsuz numune sayısının düştüğünü aktardı. Hayvansal ürünlerle ilgili denetimlere öncelik verdiklerini kaydeden Dallı, "Gıda ve yem işletmecisi, tehlike analizi ve kritik kontrol noktaları ilkelerine dayayanan gıda ve yem güvenliği sistemini kurmak ve uygulamakla yükümlüdür." dedi.
 
Dallı, turistik tesislerde yaptıkları denetimlerde karşılaştıkları bazı sorunları da açıkladı. Buna göre çalışanların sezonluk olması ve sık değişmesi önemli bir problem. Diğer önemli bir husus ise personellerin yeterince eğitilmemesi. Dallı yaşanan problemlerle ilgili tespit ettikleri çözüm önerilerini de sundu. 4 ve 5 yıldızlı otellerde gıdadan sorumlu uzmanların istihdam edilmesi gerektiğini ifade eden Dallı, sezonluk işçi yerine nitelikli elemanların istihdam edilmesi gerektiğini anlattı. 
 
Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel ise turizimde gıda güvenliği hakkında bilgiler verdi. Oluşan problemlerin çözümü için odalar ve borsaların meslek grubundaki kişilere gerekli uyarıları yapması gerektiğini söyledi. Kültür Turizm İl Müdürü Yardımcıs İlknur Selçuk Köker de turizimde gıda güvenliği ile ilgili bilgiler verdi. Teklif ve önerilerin görüşülmesinin ardından Antalya Valiliği tarafından 5 otele Beyaz Bayrak Ödülü takdim edildi. 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.