ANTALYA'DA KUMDAN İMPARATORLUKLAR

Sanat 24.05.2014 - 12:46, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

ANTALYA'DA KUMDAN İMPARATORLUKLAR

8. Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali.
Antalya'da "İmparatorluklar-2" temasıyla düzenlenen 8. Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali ziyaretçilere kapılarını açtı. Festival direktörü Cem Karaca, Lara Beach'te düzenledikleri festivale 12 ülkeden 25 heykeltıraşın katıldığını söyledi. Karaca, heykeltıraşların, 3 hafta süren performansları sonucunda aralarında Hun İmparatoru Attila, Kartacalı Hannibal, Viking Kralı Odin,Halid Bin Velid, Aslan Yürekli Richard ve Selahaddin Eyyubi gibi tarihte iz bırakmış kişilikler ve Kubbetüssahra ile Taç Mahal gibi tarihi yapıların da yer aldığı 100'den fazla kum heykel yaptıklarını kaydetti. Geçen yıl da gerçekleştirilen festivalde heykeli yapılmayan imparatorlukların heykellerinin bu yıl oluşturulduğunu anlatan Karaca, heykellerin özellikle geceleri özel dizayn edilmiş ışıklandırma sistemi ve müzikle ziyaretçilere masalsı bir ortam yaratıldığını ifade etti. Karaca, festival alanında "Kum Kale" adını verdikleri bir alan oluşturduklarını ve bu alanda çocukların kum heykel yapımını öğrenme fırsatı bulduklarını dile getirdi. Festival alanının ziyaretlere açık olduğunu ve geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da yerli, yabancı misafirlerin yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını söyleyen Karaca, şöyle konuştu: "Türkiye'de ilk kez 3D video mapping sistemiyle her gece Viking kralı Odin'in heykelini adeta canlandıracağız. Festival sona erene kadar her gece bu heykel konuşacak, yıkılacak, şekil değiştirecek ve misafirlere unutamayacakları eşsiz bir deneyim yaşama fırsatı sunacak. Açılış galasında bunun yanı sıra gladyatörler şaryotlarla festivalde misafirlere görsel bir Şölen sunacaklar. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 180 bin sanatseverin ziyaret ettiği etkinliğimize bu yıl 200 bini aşkın sanatseverin ziyaret etmesini bekliyoruz." dedi.
8. Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali.

Antalya'da "İmparatorluklar-2" temasıyla düzenlenen 8. Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali ziyaretçilere kapılarını açtı.

Festival direktörü Cem Karaca, Lara Beach'te düzenledikleri festivale 12 ülkeden 25 heykeltıraşın katıldığını söyledi. Karaca, heykeltıraşların, 3 hafta süren performansları sonucunda aralarında Hun İmparatoru Attila, Kartacalı Hannibal, Viking Kralı Odin,Halid Bin Velid, Aslan Yürekli Richard ve Selahaddin Eyyubi gibi tarihte iz bırakmış kişilikler ve Kubbetüssahra ile Taç Mahal gibi tarihi yapıların da yer aldığı 100'den fazla kum heykel yaptıklarını kaydetti.

Geçen yıl da gerçekleştirilen festivalde heykeli yapılmayan imparatorlukların heykellerinin bu yıl oluşturulduğunu anlatan Karaca, heykellerin özellikle geceleri özel dizayn edilmiş ışıklandırma sistemi ve müzikle ziyaretçilere masalsı bir ortam yaratıldığını ifade etti.

Karaca, festival alanında "Kum Kale" adını verdikleri bir alan oluşturduklarını ve bu alanda çocukların kum heykel yapımını öğrenme fırsatı bulduklarını dile getirdi.

Festival alanının ziyaretlere açık olduğunu ve geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da yerli, yabancı misafirlerin yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını söyleyen Karaca, şöyle konuştu:

"Türkiye'de ilk kez 3D video mapping sistemiyle her gece Viking kralı Odin'in heykelini adeta canlandıracağız. Festival sona erene kadar her gece bu heykel konuşacak, yıkılacak, şekil değiştirecek ve misafirlere unutamayacakları eşsiz bir deneyim yaşama fırsatı sunacak. Açılış galasında bunun yanı sıra gladyatörler şaryotlarla festivalde misafirlere görsel bir Şölen sunacaklar. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 180 bin sanatseverin ziyaret ettiği etkinliğimize bu yıl 200 bini aşkın sanatseverin ziyaret etmesini bekliyoruz." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.