ANTALYA SOKAKLARI LALE AÇTI

Kültür 27.02.2014 - 12:06, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

ANTALYA SOKAKLARI LALE AÇTI

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kenti lale ve rengarenk çiçeklerle süsledi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi, kenti lale ve rengarenk çiçeklerle süsledi. Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü, havaların ısınmasıyla sorumluluğundaki caddelerin refüjleri ile kavşaklarını lale başta olmak üzere çeşitli çiçeklerle renklendirdi. Kente farklı bir hava getiren lalelerin yanı sıra refüjlere sümbül ve menekşeler de dikildi.Kırmızı, beyaz, pembe renkleriyle güzel bir görünüm oluşturan laleler yoğun ilgi görürken, diğer çiçeklerle oluşturulan renk armonisi, vatandaşların beğenisini topluyor. Antalya’yı çiçek bahçesine çeviren peyzaj çalışmalarında 800 bin lale ve sümbül çeşidi kullanıldığı, Büyükşehir Belediyesi’nin 2013 yılının kış mevsiminde 10 farklı mevsimlik çiçek kullanarak kenti süsledi.ği bildirildi.Kentin süslenmesinde 2,5 milyon adet mevsimlik bitki kullanıldığı ifade edildi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi, kenti lale ve rengarenk çiçeklerle süsledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kenti lale ve rengarenk çiçeklerle süsledi. 
Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü, havaların ısınmasıyla sorumluluğundaki caddelerin refüjleri ile kavşaklarını lale başta olmak üzere çeşitli çiçeklerle renklendirdi. Kente farklı bir hava getiren lalelerin yanı sıra refüjlere sümbül ve menekşeler de dikildi.
Kırmızı, beyaz, pembe renkleriyle güzel bir görünüm oluşturan laleler yoğun ilgi görürken, diğer çiçeklerle oluşturulan renk armonisi, vatandaşların beğenisini topluyor. Antalya’yı çiçek bahçesine çeviren peyzaj çalışmalarında 800 bin lale ve sümbül çeşidi kullanıldığı, Büyükşehir Belediyesi’nin 2013 yılının kış mevsiminde 10 farklı mevsimlik çiçek kullanarak kenti süsledi.ği bildirildi.Kentin süslenmesinde 2,5 milyon adet mevsimlik bitki kullanıldığı ifade edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.