VALİ ÖZTÜRK'E ZİYARET

Siyaset 04.01.2014 - 09:24, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

VALİ ÖZTÜRK'E ZİYARET

Antalya Down Sendromlular ve Engelliler Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Vali Sebahattin Öztürk’ü Makamında Ziyaret Etti
 Ziyarette; Engellilerin sınıflandırılması için bir modüle ihtiyaç duyulduğunun altını çizen Gülcan Ay, birçok engel grubunun bulunduğunu ve her engel grubuna farklı bir yaklaşım uygulanması gerektiğini dolayısıyla engellilerin toplumda bir yere sahip olması için istihdam edilmesi gerektiğini söyledi. Bu sebeple farklı engel gruplarından oluşan 16 kişilik bir grubun ‘Girişimcilik Projesi’ adı altında, yakınlarıyla birlikte kendi işlerini kurabilmeleri ve toplumda istihdam edilebilmeleri için bir kurs başlatılacağını belirten Gülcan Ay, ayrıca devam eden Avrupa Birliği projelerinin olduğunu ve projelerini daha da arttırmak istediklerini söyledi.         Vali Sebahattin Öztürk ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, “Birçok insan sizin yaptıklarınızı yapamaz zira herkes böyle emek isteyen projelerde yer alabilecek kadar gönüllü olamıyor. Dolayısıyla toplumsal farkındalık yaratmak ve anne babanın yerine geçemese de engellilerin bütün ihtiyaçlarının karşılayabileceği kurumsal akrabalar oluşturulmalı.” dedi. Ayrıca Vali Öztürk de engelli kavramının çok geniş olduğunu ve engel gruplarının sınıflandırılmasının gerektiğinin altını çizdi.
Antalya Down Sendromlular ve Engelliler Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Vali Sebahattin Öztürk’ü Makamında Ziyaret Etti

 Ziyarette; Engellilerin sınıflandırılması için bir modüle ihtiyaç duyulduğunun altını çizen Gülcan Ay, birçok engel grubunun bulunduğunu ve her engel grubuna farklı bir yaklaşım uygulanması gerektiğini dolayısıyla engellilerin toplumda bir yere sahip olması için istihdam edilmesi gerektiğini söyledi. Bu sebeple farklı engel gruplarından oluşan 16 kişilik bir grubun ‘Girişimcilik Projesi’ adı altında, yakınlarıyla birlikte kendi işlerini kurabilmeleri ve toplumda istihdam edilebilmeleri için bir kurs başlatılacağını belirten Gülcan Ay, ayrıca devam eden Avrupa Birliği projelerinin olduğunu ve projelerini daha da arttırmak istediklerini söyledi.

        Vali Sebahattin Öztürk ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, “Birçok insan sizin yaptıklarınızı yapamaz zira herkes böyle emek isteyen projelerde yer alabilecek kadar gönüllü olamıyor. Dolayısıyla toplumsal farkındalık yaratmak ve anne babanın yerine geçemese de engellilerin bütün ihtiyaçlarının karşılayabileceği kurumsal akrabalar oluşturulmalı.” dedi. Ayrıca Vali Öztürk de engelli kavramının çok geniş olduğunu ve engel gruplarının sınıflandırılmasının gerektiğinin altını çizdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.