Antalya ve Burdur'da bayram namazında camiler doldu

Gündem (AA) - Anadolu Ajansı | 02.05.2022 - 12:45, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:36
 

Antalya ve Burdur'da bayram namazında camiler doldu

Antalya ve Burdur'da bayram namazında camiler doldu
Antalya ve Burdur'da Ramazan Bayramı namazını kılmaya gelen vatandaşlar camileri doldurdu. Antalya'nın fethinin simgesi olarak kabul edilen tarihi Şehzade Korkut Camisi'nde 5 yıl süren restorasyon çalışmaları sonrasında vatandaşlar Ramazan Bayramı namazında ilk kez saf tuttu. Selçuklu ve Osmanlı uygarlığının izlerini taşıyan tarihi Kaleiçi'ndeki yapı, Antalya'yı fetheden Selçukluların camiye çevirmesiyle "fethin sembolü" oldu. - 126 yıl sonra bayram namazı kılındı Cami, 1896'da çıkan yangında büyük zarar görünce ibadete kapatıldı. Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğünce 2017'de camide restorasyon ve kazı çalışmaları başlatıldı. Aslına sadık kalınarak yenilenen cami, restorasyonun tamamlanmasının ardından ocak ayında yeniden ibadete açıldı. Akustik atmosferi olan ve turistlerin de ilgisini çeken Şehzade Korkut Camisi'nde 126 yıl sonra Ramazan Bayramı namazı kılındı. Vatandaşlar, bayram namazını kılmak için camiye akın etti. Namazın kılınması, hutbenin okunması ve duanın ardından vatandaşlar bayramlaştı.   Burdur Burdur'daki tarihi Ulu Cami'ye gelen vatandaşlar bayram namazını eda etti. Vatandaşların ilgi gösterdiği namazın ardından camide bayramlaşma yapıldı. Cami bahçesinde de Valilikçe düzenlenen programda vatandaşlara çorba ikram edildi. Burdur Valisi Ali Arslantaş, burada yaptığı konuşmada, bayramların birlik ve beraberliğin güçlendiği özel günler olduğunu söyledi. Bu özel günlerin fırsat bilinip dargınlığı ve kırgınlığı bir tarafa bırakarak huzur içinde yaşamaya gayret gösterilmesini belirten Arslantaş, büyüklerin ve yardıma muhtaçların ziyaret edilmesi gerektiğini aktardı. Türkiye'nin bütün terör örgütleriyle mücadelesinin kesintisiz sürdüğüne dikkati çeken Arslantaş, "Bu ülkede yaşayan her bir vatandaşımız eşit, değerli, aynı hak ve özgürlüklere sahiptir. Ramazan Bayramı sevincini çoğaltmalıyız." ifadesini kullandı. Bayramlaşma programına AK Parti Burdur milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur, CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ile siyasi parti temsilcileri de katıldı.
Antalya ve Burdur'da bayram namazında camiler doldu

Antalya ve Burdur'da Ramazan Bayramı namazını kılmaya gelen vatandaşlar camileri doldurdu.

Antalya'nın fethinin simgesi olarak kabul edilen tarihi Şehzade Korkut Camisi'nde 5 yıl süren restorasyon çalışmaları sonrasında vatandaşlar Ramazan Bayramı namazında ilk kez saf tuttu.

Selçuklu ve Osmanlı uygarlığının izlerini taşıyan tarihi Kaleiçi'ndeki yapı, Antalya'yı fetheden Selçukluların camiye çevirmesiyle "fethin sembolü" oldu.

- 126 yıl sonra bayram namazı kılındı

Cami, 1896'da çıkan yangında büyük zarar görünce ibadete kapatıldı. Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğünce 2017'de camide restorasyon ve kazı çalışmaları başlatıldı. Aslına sadık kalınarak yenilenen cami, restorasyonun tamamlanmasının ardından ocak ayında yeniden ibadete açıldı.

Akustik atmosferi olan ve turistlerin de ilgisini çeken Şehzade Korkut Camisi'nde 126 yıl sonra Ramazan Bayramı namazı kılındı.

Vatandaşlar, bayram namazını kılmak için camiye akın etti.

Namazın kılınması, hutbenin okunması ve duanın ardından vatandaşlar bayramlaştı.

 

Burdur

Burdur'daki tarihi Ulu Cami'ye gelen vatandaşlar bayram namazını eda etti.

Vatandaşların ilgi gösterdiği namazın ardından camide bayramlaşma yapıldı.

Cami bahçesinde de Valilikçe düzenlenen programda vatandaşlara çorba ikram edildi.

Burdur Valisi Ali Arslantaş, burada yaptığı konuşmada, bayramların birlik ve beraberliğin güçlendiği özel günler olduğunu söyledi.

Bu özel günlerin fırsat bilinip dargınlığı ve kırgınlığı bir tarafa bırakarak huzur içinde yaşamaya gayret gösterilmesini belirten Arslantaş, büyüklerin ve yardıma muhtaçların ziyaret edilmesi gerektiğini aktardı.

Türkiye'nin bütün terör örgütleriyle mücadelesinin kesintisiz sürdüğüne dikkati çeken Arslantaş, "Bu ülkede yaşayan her bir vatandaşımız eşit, değerli, aynı hak ve özgürlüklere sahiptir. Ramazan Bayramı sevincini çoğaltmalıyız." ifadesini kullandı.

Bayramlaşma programına AK Parti Burdur milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur, CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ile siyasi parti temsilcileri de katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.