ANTALYA SEMALARINDA JETFEST HEYECANI

Gündem 12.05.2016 - 16:45, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

ANTALYA SEMALARINDA JETFEST HEYECANI

ANTALYA SEMALARINDA JETFEST HEYECANI
Sportif havacılığın en keyifli unsurlarını izleyenlerin beğenisine sunacak 5. Uluslararası Jet Motorlu Model Uçak Festivali (JetFest), Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı, Türk Hava Kurumu (THK), Türk Hava Yolları (THY) ve Antalya Büyükşehir ile ilçe belediyeleri ve kamu ile özel kurumların işbirliğinde gerçekleştirilecek. Jet motorlu ve piston motorlu model uçakların yanısıra değişik birbirinden ilgi çekici heyecan verici gösterilerin yapılacağı JetFest, Antalya THK Karain Meydanı ve Havacılık Eğitim Merkezi’nde 15 Mayıs Pazar günü saat 11.00’de başlayacak. Festivale, Antalyalılar’ın katılabilmesi için şehir merkezinden belirli noktalardan belediyeler tarafından sabah ve akşam ücretsiz araç kaldırılacak. İlki 2012’de gerçekleştirilen ve bu yıl ekonomik sebeplerle iptali gündeme gelen JetFest, BAKA’nın girişimleri ve katkısı, yurt dışından gelen sporcuların ve model uçaklarının kargosuna ilişkin THY ve THY Kargo’nun sponsor olmasıyla gerçekleştiriliyor. Antalya THK Karain Meydanı ve Havacılık Eğitim Merkezi’nde günboyu sürecek JetFest’de, jet motorlu model uçaklar, piston motorlu model uçaklar, paraşüt, wingsuit(uçan takım elbise), microlight (motorlu yelken kanat), paraglider (bir çeşit paraşüt), gyrokopter (helikopteri andıran döner kanatlı hava aracı), mosquito (küçük tek kişilik helikopter) ve uçak akrobasi gösterileri yapılacak. JetFest’de, hacim olarak büyük, maliyet değeri büyük ve havada 300-350 km’ye kadar hıza ulaşabilen jet motorlu uçaklar ile akrobasi gösterilerini 2 Azeri, Danimarkalı ve İranlı yabancı pilotlar ile 8 Türk pilotu gerçekleştirecek. Gökyüzünde farklı hava araçları ile paraşütçülerin heyecan ve adrenalin dolu akrobasi gösterilerinin izleyicilerle bulaşacağı JetFest için, Antalya Büyükşehir ile ilçe belediyeleri tarafından ücretsiz araç kaldırılacak. Araçlar sabah saat 10.00’da Muratpaşa Belediyesi, Özdilek, Konyaaltı 5 M Migros, Cumhuriyet Meydanı, Doğu Garajı ve Aksu Belediyesi önünden, Döşemealtı Belediyesi önünden de saat 10.30’da JetFest alanına birer araç kaldırılacak. Araç güzergahları ve festivalle ilgili bilgilere; THK’nın facebook’dan antalya jet meetıng turkey veya thk antalya, twetter’dan tkantalya adresleri ile antalya.thk.org.tr web sitesinden  ulaşabilecek. JetFest, havacılığı daha geniş kitlelere yayılması, havacılık kuruluşlarının uluslararası düzeyde bilinirliğinin artırılması, işbirliği zemini hazırlamak ve havacılık eğitim faaliyetlerinin sürdürülebilir gelişimini sağlamak, bölgenin yurt içi ve dışında tanıtımını yapıp alternatif bir turizm kaynağı oluşturmak amacıyla düzenleniyor. 
ANTALYA SEMALARINDA JETFEST HEYECANI

Sportif havacılığın en keyifli unsurlarını izleyenlerin beğenisine sunacak 5. Uluslararası Jet Motorlu Model Uçak Festivali (JetFest), Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı, Türk Hava Kurumu (THK), Türk Hava Yolları (THY) ve Antalya Büyükşehir ile ilçe belediyeleri ve kamu ile özel kurumların işbirliğinde gerçekleştirilecek. Jet motorlu ve piston motorlu model uçakların yanısıra değişik birbirinden ilgi çekici heyecan verici gösterilerin yapılacağı JetFest, Antalya THK Karain Meydanı ve Havacılık Eğitim Merkezi’nde 15 Mayıs Pazar günü saat 11.00’de başlayacak. Festivale, Antalyalılar’ın katılabilmesi için şehir merkezinden belirli noktalardan belediyeler tarafından sabah ve akşam ücretsiz araç kaldırılacak.

İlki 2012’de gerçekleştirilen ve bu yıl ekonomik sebeplerle iptali gündeme gelen JetFest, BAKA’nın girişimleri ve katkısı, yurt dışından gelen sporcuların ve model uçaklarının kargosuna ilişkin THY ve THY Kargo’nun sponsor olmasıyla gerçekleştiriliyor. Antalya THK Karain Meydanı ve Havacılık Eğitim Merkezi’nde günboyu sürecek JetFest’de, jet motorlu model uçaklar, piston motorlu model uçaklar, paraşüt, wingsuit(uçan takım elbise), microlight (motorlu yelken kanat), paraglider (bir çeşit paraşüt), gyrokopter (helikopteri andıran döner kanatlı hava aracı), mosquito (küçük tek kişilik helikopter) ve uçak akrobasi gösterileri yapılacak. JetFest’de, hacim olarak büyük, maliyet değeri büyük ve havada 300-350 km’ye kadar hıza ulaşabilen jet motorlu uçaklar ile akrobasi gösterilerini 2 Azeri, Danimarkalı ve İranlı yabancı pilotlar ile 8 Türk pilotu gerçekleştirecek.

Gökyüzünde farklı hava araçları ile paraşütçülerin heyecan ve adrenalin dolu akrobasi gösterilerinin izleyicilerle bulaşacağı JetFest için, Antalya Büyükşehir ile ilçe belediyeleri tarafından ücretsiz araç kaldırılacak. Araçlar sabah saat 10.00’da Muratpaşa Belediyesi, Özdilek, Konyaaltı 5 M Migros, Cumhuriyet Meydanı, Doğu Garajı ve Aksu Belediyesi önünden, Döşemealtı Belediyesi önünden de saat 10.30’da JetFest alanına birer araç kaldırılacak. Araç güzergahları ve festivalle ilgili bilgilere; THK’nın facebook’dan antalya jet meetıng turkey veya thk antalya, twetter’dan tkantalya adresleri ile antalya.thk.org.tr web sitesinden  ulaşabilecek.

JetFest, havacılığı daha geniş kitlelere yayılması, havacılık kuruluşlarının uluslararası düzeyde bilinirliğinin artırılması, işbirliği zemini hazırlamak ve havacılık eğitim faaliyetlerinin sürdürülebilir gelişimini sağlamak, bölgenin yurt içi ve dışında tanıtımını yapıp alternatif bir turizm kaynağı oluşturmak amacıyla düzenleniyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.