ANTALYA'DA İSKELE YIKIMINDA GERGİNLİK

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.03.2016 - 15:32, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

ANTALYA'DA İSKELE YIKIMINDA GERGİNLİK

MANAVGAT'TA BULUNAN BOT TURU İSKELESİ, BELEDİYE EKİPLERİ TARAFINDAN YIKILDI
Antalya'nın Manavgat ilçesinde Manavgat Irmağı kenarında bulunan bot turu işletmeciliğine ait iskeleler, Manavgat Belediyesi ekipleri tarafından yıkılarak kaldırıldı. İskelelerin yıkımı sırasında 'inşaat durdurma zabtı' tutan Manavgat Belediyesine bağlı zabıta ekiplerine özel güvenlik elemanları ve emniyet güçleri eşlik etti. Bölgede bot turuna gelen turist kafileleri ise olayları şaşkınlıkla izledi. Turistler, zabıta ve polisler arasından teknelere binerek tura çıktı. Yaşananlara tepki gösteren firma yetkilisi Gülsüm Topal Acar, yıkım sebebiyle CHP'li belediyeyi suçladı. Bölgede başka iskelelerin de olduğunu söyleyen Acar "Eğer iskeleler yıkılacaksa özel yatların iskeleleri ve diğer tur teknelerinin bulunduğu iskeleler de yıkılsın. Turizme destek paketleri açıklanıyor ama biz böyle bir destek göremiyoruz. Günlük bin müşteri taşıyoruz. Gücümüz yettiğinde turizme hizmet vermeye ülkemize döviz kazandırmaya çalışıyoruz. Bizim tur anlaşmalarımız var. Turisti nereden bindireceğimiz gösterilmeden gelip iskelelerimizi yıkıyorlar. 1999 yılında buraya gelip iskele yaptığımızda burası dağ başı gibiydi. 2 yıl önce bizden iskeleyi güzelleştirmemiz istenildi. Biz de milyarlarca lira harcayarak ahşapla kaplattık. 2 yılda ne değişti de bizim yerimiz ruhsatsız ve kaçak oldu. İnşaat yapıyormuşuz gibi inşaat durdurma zabtı tutarak yıkım yapılıyor. Bize su abonesi veren Manavgat belediyesidir. Madem yerimiz kaçak niye bunlar verildi" diye konuştu.  
MANAVGAT'TA BULUNAN BOT TURU İSKELESİ, BELEDİYE EKİPLERİ TARAFINDAN YIKILDI

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Manavgat Irmağı kenarında bulunan bot turu işletmeciliğine ait iskeleler, Manavgat Belediyesi ekipleri tarafından yıkılarak kaldırıldı.

İskelelerin yıkımı sırasında 'inşaat durdurma zabtı' tutan Manavgat Belediyesine bağlı zabıta ekiplerine özel güvenlik elemanları ve emniyet güçleri eşlik etti. Bölgede bot turuna gelen turist kafileleri ise olayları şaşkınlıkla izledi. Turistler, zabıta ve polisler arasından teknelere binerek tura çıktı.

Yaşananlara tepki gösteren firma yetkilisi Gülsüm Topal Acar, yıkım sebebiyle CHP'li belediyeyi suçladı. Bölgede başka iskelelerin de olduğunu söyleyen Acar "Eğer iskeleler yıkılacaksa özel yatların iskeleleri ve diğer tur teknelerinin bulunduğu iskeleler de yıkılsın. Turizme destek paketleri açıklanıyor ama biz böyle bir destek göremiyoruz. Günlük bin müşteri taşıyoruz. Gücümüz yettiğinde turizme hizmet vermeye ülkemize döviz kazandırmaya çalışıyoruz. Bizim tur anlaşmalarımız var. Turisti nereden bindireceğimiz gösterilmeden gelip iskelelerimizi yıkıyorlar. 1999 yılında buraya gelip iskele yaptığımızda burası dağ başı gibiydi. 2 yıl önce bizden iskeleyi güzelleştirmemiz istenildi. Biz de milyarlarca lira harcayarak ahşapla kaplattık. 2 yılda ne değişti de bizim yerimiz ruhsatsız ve kaçak oldu. İnşaat yapıyormuşuz gibi inşaat durdurma zabtı tutarak yıkım yapılıyor. Bize su abonesi veren Manavgat belediyesidir. Madem yerimiz kaçak niye bunlar verildi" diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.