Antalya'da depreme dayanıklı olmayan bir okul binası yıkıldı

Gündem (AA) - Anadolu Ajansı | 19.03.2020 - 13:36, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Antalya'da depreme dayanıklı olmayan bir okul binası yıkıldı

Antalya'da depreme dayanıklı olmayan bir okul binası yıkıldı
 Antalya'da depreme dayanıksız raporu verilen Serik Tekeli Ortaokulu binası yıkıldı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yurt genelinde belli bir yılın üzerindeki okul binalarında yaptırılan depreme dayanıklılık testi sonuçlarına göre "Depreme dayanıklı değildir" raporu verilen okul binaları hakkında yıkım kararı verildi. Karara istinaden okul binaları bir hafta içerisinde boşaltılarak tahliye edildi. Serik ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü ve Serik Belediyesi arasında yapılan protokolle Serik Tekeli Ortaokulu binasının yıkımı belediyeye bağlı iş makineleri tarafından gerçekleşti.   - "İlçede 1 okul, 1 atölye binası daha yıkılacak" Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kaymakamlık ile yapılan protokol kapsamında risk taşıyan 3 okulun yıkılacağını söyledi. Çalışmalara Tekeli Ortaokulu'ndan başladıklarına değinen Aputkan, "Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile görüşmelerimiz devam ediyor. İleride bu alanın altını otopark, üzerini de Kaymakamlık binasıyla bütünleşerek meydan olarak değerlendirilmesini düşünüyoruz." dedi. İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz ise Serik Hasan Güçlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi binası ile Serik Orhangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Atölye binasının da bir an önce yıkılacağını, yeni yapılacak binalar için de Milli Eğitim Bakanlığının çalışma başlattığını dile getirdi Yıkılan Tekeli Ortaokulu binasının yerine Serik Orta Mahalle'de bulunan otopark olarak kullanılan alana 40 derslikli yeni bina yapılacağı bildirildi.  
Antalya'da depreme dayanıklı olmayan bir okul binası yıkıldı

 Antalya'da depreme dayanıksız raporu verilen Serik Tekeli Ortaokulu binası yıkıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yurt genelinde belli bir yılın üzerindeki okul binalarında yaptırılan depreme dayanıklılık testi sonuçlarına göre "Depreme dayanıklı değildir" raporu verilen okul binaları hakkında yıkım kararı verildi.

Karara istinaden okul binaları bir hafta içerisinde boşaltılarak tahliye edildi.

Serik ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü ve Serik Belediyesi arasında yapılan protokolle Serik Tekeli Ortaokulu binasının yıkımı belediyeye bağlı iş makineleri tarafından gerçekleşti.  

- "İlçede 1 okul, 1 atölye binası daha yıkılacak"

Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kaymakamlık ile yapılan protokol kapsamında risk taşıyan 3 okulun yıkılacağını söyledi. Çalışmalara Tekeli Ortaokulu'ndan başladıklarına değinen Aputkan, "Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile görüşmelerimiz devam ediyor. İleride bu alanın altını otopark, üzerini de Kaymakamlık binasıyla bütünleşerek meydan olarak değerlendirilmesini düşünüyoruz." dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz ise Serik Hasan Güçlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi binası ile Serik Orhangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Atölye binasının da bir an önce yıkılacağını, yeni yapılacak binalar için de Milli Eğitim Bakanlığının çalışma başlattığını dile getirdi

Yıkılan Tekeli Ortaokulu binasının yerine Serik Orta Mahalle'de bulunan otopark olarak kullanılan alana 40 derslikli yeni bina yapılacağı bildirildi.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.