Antalya’da askeri kışlaya iş makineli önlem

Gündem 16.07.2016 - 10:05, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

Antalya’da askeri kışlaya iş makineli önlem

Antalya’da askeri kışlaya iş makineli önlem
 İstanbul ve Ankara’daki askeri kalkışmaya karşı, Antalya’da Topçular Askeri Kışlasının önü iş makineleri ve polis ekipleri tarafından kapatıldı. Antalya’da tepkiler sabah saatlerine kadar sürdü.  Antalya merkez ve bazı ilçelerinde vatandaşlar, Türk bayraklarıyla yürüyerek, İstanbul ve Ankara'daki askeri kalkışmaya karşı tepki gösterdi. İlk olarak AK Parti İl Başkanlığı önünde toplanan vatandaşlar, ‘Dik dur eğilme bu millet seninle’, ‘Milletin iradesini ezdirtmeyeceğiz’ sloganları eşliğinde kent merkezine doğru yürüyüşe geçti. Ellerinde Türk bayrakları bulunan binlerce kişi Çallı Emniyet Müdürlüğü önünde görev yapan polislere sevgi gösterisinde bulundu. Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan onbinler darbe karşıtı sloganlar attı. Kent merkezinde uzun araç kuyrukları oluşurken, vatandaşlar görev başındaki polislerle hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi. Öte yandan izinde olan tüm polisler görevlerine çağrıldı. Çelik yeleklerini giyip, silahlanan polisler ilk olarak Antalya Valiliği, Emniyet Müdürlüğü, polis merkezleri önünde görev aldı. Kendi güvenliklerini sağlayan polisler ardından herhangi bir askeri kalkışmaya karşı başta, İl Jandarma Komutanlığı ve General Niyazi Çelik Kışlası önünde geniş güvenlik önlemi aldı. Kışla çıkışının, belediyeleri kamyon, kepçe, dozer ve su tankerleri ile kapatıldığı görüldü. Her zaman askerlerin göze çarptığı kışlada hiçbir askeri hareketliliğin olmaması dikkat çekti. Cumhuriyet Meydanı’ndaki Ordu Evi ve Askerlik Merkezi önü de polisler tarafından kuşatıldı. Antalyalıların darbe karşıtı gösterileri sabah saatlerine kadar sürdü. Öte yandan, polis telsizinden Antalya Cumhuriyet Başsavcısı’nın, askeri kalkışmaya teşebbüs edenlerin hakkında gerekli incelemenin yapılacağı mesajı okundu.
Antalya’da askeri kışlaya iş makineli önlem

 İstanbul ve Ankara’daki askeri kalkışmaya karşı, Antalya’da Topçular Askeri Kışlasının önü iş makineleri ve polis ekipleri tarafından kapatıldı. Antalya’da tepkiler sabah saatlerine kadar sürdü. 
Antalya merkez ve bazı ilçelerinde vatandaşlar, Türk bayraklarıyla yürüyerek, İstanbul ve Ankara'daki askeri kalkışmaya karşı tepki gösterdi. İlk olarak AK Parti İl Başkanlığı önünde toplanan vatandaşlar, ‘Dik dur eğilme bu millet seninle’, ‘Milletin iradesini ezdirtmeyeceğiz’ sloganları eşliğinde kent merkezine doğru yürüyüşe geçti. Ellerinde Türk bayrakları bulunan binlerce kişi Çallı Emniyet Müdürlüğü önünde görev yapan polislere sevgi gösterisinde bulundu. Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan onbinler darbe karşıtı sloganlar attı. Kent merkezinde uzun araç kuyrukları oluşurken, vatandaşlar görev başındaki polislerle hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi.
Öte yandan izinde olan tüm polisler görevlerine çağrıldı. Çelik yeleklerini giyip, silahlanan polisler ilk olarak Antalya Valiliği, Emniyet Müdürlüğü, polis merkezleri önünde görev aldı. Kendi güvenliklerini sağlayan polisler ardından herhangi bir askeri kalkışmaya karşı başta, İl Jandarma Komutanlığı ve General Niyazi Çelik Kışlası önünde geniş güvenlik önlemi aldı. Kışla çıkışının, belediyeleri kamyon, kepçe, dozer ve su tankerleri ile kapatıldığı görüldü. Her zaman askerlerin göze çarptığı kışlada hiçbir askeri hareketliliğin olmaması dikkat çekti. Cumhuriyet Meydanı’ndaki Ordu Evi ve Askerlik Merkezi önü de polisler tarafından kuşatıldı. Antalyalıların darbe karşıtı gösterileri sabah saatlerine kadar sürdü. Öte yandan, polis telsizinden Antalya Cumhuriyet Başsavcısı’nın, askeri kalkışmaya teşebbüs edenlerin hakkında gerekli incelemenin yapılacağı mesajı okundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.