Antalya'da afet toplanma merkezi yapılacak

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.10.2019 - 14:06, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Antalya'da afet toplanma merkezi yapılacak

Kent merkezine yapılacak olan 40 bin metrekarelik afet toplanma merkezinde aynı zamanda millet bahçesi ve otopark yer alacak.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, kent merkezine 40 bin metrekarelik afet toplanma merkezi yapılacağını açıkladı.   Muratpaşa ilçesi 100. Yıl Bulvarı üzerinde daha önce millet bahçesi olarak yapılması planlanan 40 bin metrekarelik alanın durumuna ilişkin soru üzerine Böcek, “Millet bahçesi yapılacak yere biz ‘kent meydanı’, aynı zamanda çok amaçlı bir katlı otopark, afet toplanma merkezi olmasını söylemiştik. Sayın bakanımıza bunu söylediğimde de bana ‘Biz orayı yapalım, bütçe anlamında size destek de olmuş oluruz ama sizle mutlaka bu konuda ekibimizin görüşmesi gerekiyor. Toplanma merkezini doğru bulmuşlardı. Dün de AFAD toplantısında sayın valimiz, sonra da bakanımızla görüştük ve Antalya Büyükşehir Belediyesinin önerisi doğrultusunda orada afet toplanma merkezi ve üzerinde de millet bahçesi olarak bakanlık tarafından yapılacak. Bir taraftan otopark olarak da kullanılacak. 40 bin metrekare alanın tamamı afet toplanma merkezi olacak. Bakanlıkta bizim görüşümüzü doğru buldu” dedi.
Kent merkezine yapılacak olan 40 bin metrekarelik afet toplanma merkezinde aynı zamanda millet bahçesi ve otopark yer alacak.



Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, kent merkezine 40 bin metrekarelik afet toplanma merkezi yapılacağını açıkladı.

 


Muratpaşa ilçesi 100. Yıl Bulvarı üzerinde daha önce millet bahçesi olarak yapılması planlanan 40 bin metrekarelik alanın durumuna ilişkin soru üzerine Böcek, “Millet bahçesi yapılacak yere biz ‘kent meydanı’, aynı zamanda çok amaçlı bir katlı otopark, afet toplanma merkezi olmasını söylemiştik. Sayın bakanımıza bunu söylediğimde de bana ‘Biz orayı yapalım, bütçe anlamında size destek de olmuş oluruz ama sizle mutlaka bu konuda ekibimizin görüşmesi gerekiyor.

Toplanma merkezini doğru bulmuşlardı. Dün de AFAD toplantısında sayın valimiz, sonra da bakanımızla görüştük ve Antalya Büyükşehir Belediyesinin önerisi doğrultusunda orada afet toplanma merkezi ve üzerinde de millet bahçesi olarak bakanlık tarafından yapılacak. Bir taraftan otopark olarak da kullanılacak. 40 bin metrekare alanın tamamı afet toplanma merkezi olacak. Bakanlıkta bizim görüşümüzü doğru buldu” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.