Antalya'da 7 mahallede kuduz karantinası

Asayiş (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 04.09.2018 - 11:47, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Antalya'da 7 mahallede kuduz karantinası

Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde bir kişiyi ısıran sokak köpeğinin kuduz olduğunun belirlenmesi üzerine bölge karantinaya alındı
Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde bir kişiyi ısıran sokak köpeğinin kuduz olduğunun belirlenmesi üzerine bölge karantinaya alındı. Kordon konulan bölgenin giriş, çıkış anayol başlarına sarı karantina bayrakları dikilecek ve altına 'Burada kuduz hastalığı var' levhası asılacak.  Yenigün Mahallesi’nde bir kişi köpek ısırılması sonucu hastaneye başvurdu. Yapılan tetkiklerde kuduz şüphesi ortaya çıkınca görevliler köpeği de görmek istedi, ancak köpeğin öldüğü anlaşıldı. Şüphelerin artması üzerine ölen köpek üzerinde yapılan tetkiklerde köpeğin kuduz olduğu anlaşıldı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ilçeyi karantina altına aldı. Mahalledeki sahipsiz köpekler yetkililer tarafından yakalanarak kuduz aşısı vurulmaya başlandı. Karantina kapsamında hayvan barınakları da mahalleden gelecek köpeklere kapatıldı.  Öte yandan ilçede kuduza yönelik bilgilendirici broşürler de dağıtıldı. Bölgedeki karantinanın 6 ay süreceği bildirildi.  Antalya Hayvan Sağlığı Zabıtası Komisyonu, Vali Yardımcısı Canan Hançer Baştürk başkanlığında toplanarak Yenigün Mahallesi'nde çıkan kuduz hastalığıyla ilgili bazı kararlar aldı. Kuduz hastalığı nedeniyle Yenigün, Yüksekalan, Kızıltoprak, Kızılarık, Gebizli, Etiler ve Konuksever mahallelerine kordon konulmasına ve bu alanda hayvan ve hayvan maddelerinin çıkarılması yasaklandı. Bu kapsamda kordon konulan bölgenin giriş, çıkış anayol başlarına sarı karantina bayrakları dikilecek ve altına 'Burada kuduz hastalığı var' levhası asılacak.  Büyükşehir, Muratpaşa, Kepez, Aksu, Konyaaltı, Döşemealtı, Serik ve Kemer ilçe belediyeleri kendi görev alanlarında bulunan başıboş ve sahipsiz hayvanlar toplanacak ve aşılanacak. Hastalık öncesi ve hastalıktan sonra barınağa getirilen tüm köpeklerim hekim gözetiminde kuduz aşısı yapılacak. Kararlara uymayanlara cezai işlem uygulanacağına da dikkat çekildi. 
Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde bir kişiyi ısıran sokak köpeğinin kuduz olduğunun belirlenmesi üzerine bölge karantinaya alındı

Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde bir kişiyi ısıran sokak köpeğinin kuduz olduğunun belirlenmesi üzerine bölge karantinaya alındı. Kordon konulan bölgenin giriş, çıkış anayol başlarına sarı karantina bayrakları dikilecek ve altına 'Burada kuduz hastalığı var' levhası asılacak. 
Yenigün Mahallesi’nde bir kişi köpek ısırılması sonucu hastaneye başvurdu. Yapılan tetkiklerde kuduz şüphesi ortaya çıkınca görevliler köpeği de görmek istedi, ancak köpeğin öldüğü anlaşıldı. Şüphelerin artması üzerine ölen köpek üzerinde yapılan tetkiklerde köpeğin kuduz olduğu anlaşıldı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ilçeyi karantina altına aldı. Mahalledeki sahipsiz köpekler yetkililer tarafından yakalanarak kuduz aşısı vurulmaya başlandı. Karantina kapsamında hayvan barınakları da mahalleden gelecek köpeklere kapatıldı. 
Öte yandan ilçede kuduza yönelik bilgilendirici broşürler de dağıtıldı. Bölgedeki karantinanın 6 ay süreceği bildirildi. 
Antalya Hayvan Sağlığı Zabıtası Komisyonu, Vali Yardımcısı Canan Hançer Baştürk başkanlığında toplanarak Yenigün Mahallesi'nde çıkan kuduz hastalığıyla ilgili bazı kararlar aldı. Kuduz hastalığı nedeniyle Yenigün, Yüksekalan, Kızıltoprak, Kızılarık, Gebizli, Etiler ve Konuksever mahallelerine kordon konulmasına ve bu alanda hayvan ve hayvan maddelerinin çıkarılması yasaklandı. Bu kapsamda kordon konulan bölgenin giriş, çıkış anayol başlarına sarı karantina bayrakları dikilecek ve altına 'Burada kuduz hastalığı var' levhası asılacak. 
Büyükşehir, Muratpaşa, Kepez, Aksu, Konyaaltı, Döşemealtı, Serik ve Kemer ilçe belediyeleri kendi görev alanlarında bulunan başıboş ve sahipsiz hayvanlar toplanacak ve aşılanacak. Hastalık öncesi ve hastalıktan sonra barınağa getirilen tüm köpeklerim hekim gözetiminde kuduz aşısı yapılacak. Kararlara uymayanlara cezai işlem uygulanacağına da dikkat çekildi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.