Antalya'da 38 metrelik arkeolojik araştırma gemisinin yapımına başlandı

(AA) - Anadolu Ajansı | 22.05.2020 - 13:40, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Antalya'da 38 metrelik arkeolojik araştırma gemisinin yapımına başlandı

Antalya'da 38 metrelik arkeolojik araştırma gemisinin yapımına başlandı
 Antalya Valisi Münir Karaloğlu, yapımına başlanan 38 metrelik arkeolojik araştırma gemisinin Akdeniz Üniversitesine bağışlanmasıyla ilgili protokolü imzaladı. Karaloğlu, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Akdeniz Sualtı Kültür Mirası Araştırmaları Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hakan Öniz ve gemiyi yapacak tersanenin yönetim kurulu başkanı Kerim Kalafatoğlu'nun da katıldığı valilikteki törende, kentin 650 kilometre uzunluğunda sahil şeridinin bulunduğunu söyledi.  Antalya'nın Türkleri denizcilikle buluşturan bir şehir olduğunu belirten Karaloğlu, "Akdeniz Üniversitesi, artık su altı arkeolojisinin önemli merkezlerinden birisi haline geliyor. Dünyada da su altı arkeolojisi gelişiyor. Akdeniz Üniversitesinin de elinde artık bir araştırma gemisi var. Su altı arkeolojisinde kullanabileceği, içinde basınç odasının da olduğu bir gemi ihtiyaçtı." diye konuştu.  Ardından taraflar arasında protokol imzalandı. - Geminin özellikleri 38 metre uzunluğu ve her türlü okyanusu geçebilmesiyle dünyanın ikinci büyük arkeolojik araştırma gemisi olma özelliğini taşıyacak geminin, atık su kapasitesi 3800 litre, tatlı su kapasitesi 8 bin litre. Ayrıca, 60 bin litre yakıt kapasitesiyle ikmal yapılmadan 6 bin deniz mili yol alabilecek gemi, 14 deniz mili servis hızına ulaşabilecek.  
Antalya'da 38 metrelik arkeolojik araştırma gemisinin yapımına başlandı

 Antalya Valisi Münir Karaloğlu, yapımına başlanan 38 metrelik arkeolojik araştırma gemisinin Akdeniz Üniversitesine bağışlanmasıyla ilgili protokolü imzaladı.

Karaloğlu, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Akdeniz Sualtı Kültür Mirası Araştırmaları Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hakan Öniz ve gemiyi yapacak tersanenin yönetim kurulu başkanı Kerim Kalafatoğlu'nun da katıldığı valilikteki törende, kentin 650 kilometre uzunluğunda sahil şeridinin bulunduğunu söyledi. 

Antalya'nın Türkleri denizcilikle buluşturan bir şehir olduğunu belirten Karaloğlu, "Akdeniz Üniversitesi, artık su altı arkeolojisinin önemli merkezlerinden birisi haline geliyor. Dünyada da su altı arkeolojisi gelişiyor. Akdeniz Üniversitesinin de elinde artık bir araştırma gemisi var. Su altı arkeolojisinde kullanabileceği, içinde basınç odasının da olduğu bir gemi ihtiyaçtı." diye konuştu. 

Ardından taraflar arasında protokol imzalandı.

- Geminin özellikleri

38 metre uzunluğu ve her türlü okyanusu geçebilmesiyle dünyanın ikinci büyük arkeolojik araştırma gemisi olma özelliğini taşıyacak geminin, atık su kapasitesi 3800 litre, tatlı su kapasitesi 8 bin litre. Ayrıca, 60 bin litre yakıt kapasitesiyle ikmal yapılmadan 6 bin deniz mili yol alabilecek gemi, 14 deniz mili servis hızına ulaşabilecek.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.