ANTALYA'DA 154 SURİYELİ MÜLTECİNİN BULUNDUĞU TEKNE KARAYA VURDU

Gündem 29.05.2015 - 10:56, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

ANTALYA'DA 154 SURİYELİ MÜLTECİNİN BULUNDUĞU TEKNE KARAYA VURDU

ANTALYA'DA 154 SURİYELİ MÜLTECİNİN BULUNDUĞU TEKNE KARAYA VURDU
ntalya'nın Alanya ilçesinde sabaha karşı karaya vuran teknede bulunan 154 Suriyeli mülteci kurtarılırken, tekne kaptanı ise mültecileri karada bırakarak kayıplara karıştı. Edinilen bilgiye göre, dün gece saat 02.30 sıralarında Alanya Karayolları karşısındaki Keykubat Plajı'nda, içinde Suriyeli mültecilerin bulunduğu küçük bir tekne karaya vurdu. Gece teknenin karaya vurduğunu gören plaj büfe bekçisi, olayı 112 Acil Çağrı merkezine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen emniyet güçleri, ilk olarak denize düşen mültecileri kurtardı. Ardından teknede bulunan kadın ve çocuklar dışarı çıkartıldı. Polisin zamanında müdahalesiyle olayda ölen ve yaralanan olmazken, mülteciler 75. Yıl Spor Salonu'na götürüldü. Polis kontrolünde bekletilen mülteciler için Kaymakamlık tarafından yiyecek gönderilirken, görevli doktorlar ise başta çocuklar olmak üzere kadın ve erkekleri muayene etti. Olayı duyan bazı vatandaşlar ise mültecilere giyecek yardımında bulundular. Sabahın erken saatlerinde 75. Yıl Spor Salonu'na gelen Kaymakam Hasan Tanrıseven ve Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Saka ile doktorlardan bilgi aldı. Bir süre mültecilerle görüşen Kaymakam Tanrıseven, "Gece geç saatlerde içinde ülkemizde yabancı olarak ikamet eden 154 mültecinin olduğu Alanya kıyalarında bir tekne karaya vurdu. Şu an herhangi bir can kaybı yok, sağlık taramaları yapılıyor. Savcılığın talimatları doğrultusunda ifadeleri alınıyor. Kendileri ile yaptığım görüşmede 24 saat boyunca Türkiye'nin çeşitli illerini otobüsle dolaşmışlar. Yine kendilerinin ifadesine göre Akdeniz bölgesinde bir yerden bu küçük tekneye bindirilmişler” dedi. Mültecilerin batıda bir ülkeye gitmek için yola çıktıklarını söylediklerini ifade eden Tanrıseven, “Suriyeli mülteciler batıda bir ülkeye gitmek için 3 bin ile 5 bin dolar arası para ödemişler. Her ne olduysa gemi Alanya'da karaya oturmuş. Gemi kaptanı kaçmış ancak arama çalışmalarımız devam ediyor. İfadelerin ardından kendileri Mersin'de ikamet ediyor, muhtemelen Mersin'e geri göndereceğiz” diye konuştu. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ise belediye olarak üzerilerine düşen her şeyi yaptıklarını belirterek, "Bu bir insanlık dramı. Allah kimseyi vatansız, topraksız, yurtsuz bırakmasın" dedi.
ANTALYA'DA 154 SURİYELİ MÜLTECİNİN BULUNDUĞU TEKNE KARAYA VURDU

ntalya'nın Alanya ilçesinde sabaha karşı karaya vuran teknede bulunan 154 Suriyeli mülteci kurtarılırken, tekne kaptanı ise mültecileri karada bırakarak kayıplara karıştı.
Edinilen bilgiye göre, dün gece saat 02.30 sıralarında Alanya Karayolları karşısındaki Keykubat Plajı'nda, içinde Suriyeli mültecilerin bulunduğu küçük bir tekne karaya vurdu. Gece teknenin karaya vurduğunu gören plaj büfe bekçisi, olayı 112 Acil Çağrı merkezine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen emniyet güçleri, ilk olarak denize düşen mültecileri kurtardı. Ardından teknede bulunan kadın ve çocuklar dışarı çıkartıldı. Polisin zamanında müdahalesiyle olayda ölen ve yaralanan olmazken, mülteciler 75. Yıl Spor Salonu'na götürüldü. Polis kontrolünde bekletilen mülteciler için Kaymakamlık tarafından yiyecek gönderilirken, görevli doktorlar ise başta çocuklar olmak üzere kadın ve erkekleri muayene etti. Olayı duyan bazı vatandaşlar ise mültecilere giyecek yardımında bulundular.
Sabahın erken saatlerinde 75. Yıl Spor Salonu'na gelen Kaymakam Hasan Tanrıseven ve Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Saka ile doktorlardan bilgi aldı. Bir süre mültecilerle görüşen Kaymakam Tanrıseven, "Gece geç saatlerde içinde ülkemizde yabancı olarak ikamet eden 154 mültecinin olduğu Alanya kıyalarında bir tekne karaya vurdu. Şu an herhangi bir can kaybı yok, sağlık taramaları yapılıyor. Savcılığın talimatları doğrultusunda ifadeleri alınıyor. Kendileri ile yaptığım görüşmede 24 saat boyunca Türkiye'nin çeşitli illerini otobüsle dolaşmışlar. Yine kendilerinin ifadesine göre Akdeniz bölgesinde bir yerden bu küçük tekneye bindirilmişler” dedi.
Mültecilerin batıda bir ülkeye gitmek için yola çıktıklarını söylediklerini ifade eden Tanrıseven, “Suriyeli mülteciler batıda bir ülkeye gitmek için 3 bin ile 5 bin dolar arası para ödemişler. Her ne olduysa gemi Alanya'da karaya oturmuş. Gemi kaptanı kaçmış ancak arama çalışmalarımız devam ediyor. İfadelerin ardından kendileri Mersin'de ikamet ediyor, muhtemelen Mersin'e geri göndereceğiz” diye konuştu.
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ise belediye olarak üzerilerine düşen her şeyi yaptıklarını belirterek, "Bu bir insanlık dramı. Allah kimseyi vatansız, topraksız, yurtsuz bırakmasın" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.