ANTALYA 10 AY İÇİNDE MEZBAHASINA KAVUŞACAK

Gündem 25.03.2015 - 09:53, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

ANTALYA 10 AY İÇİNDE MEZBAHASINA KAVUŞACAK

ANTALYA 10 AY İÇİNDE MEZBAHASINA KAVUŞACAK
ANET Yönetim Kurulu Başkanı Gökalp Dinçmen, yeni mezbahanın kaynağının OSB içindeki yerin satışından geleceğini belirterek, temeli Haziran ayında atılacak olan mezbahanın yaklaşık 20 milyona mal olacağını ve 10 ay içinde hizmete gireceğini bildirdi.  Antalya Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden ANET Yönetim Kurulu Başkanı Gökalp Dinçmen, yapılması planlanan mezbaha ile ilgili açıklamalarda bulundu. Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) Antalya’nın et ihtiyacını karşılayan bir mezbaha olduğunu aktaran Gökalp Dinçmen, "Uzun süreden bu yana yeni bir proje çalışması yapıyoruz. Geçen dönemde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in yönetiminin Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nden Kömürcüler'de bir alan tahsisi vardı. Bu alanın üzerine tüm projeler çizilmişti. Biz görevi bıraktıktan sonra hiç kimse buraya bir şey yapmadı. Biz geri geldik aynı projeyi bulduk. Üzerinden zaman geçince bu projenin revize edilmesi gerekiyordu. Projeyi revize ettik" dedi. Tesisi kendi kaynakları ile Antalya’ya yük getirmeden yapacaklarının altını çizen Dinçmen, şunları söyledi: "Mevcut tesisimizin bulunduğu alanı satıp buradan elde edeceğimiz gelir ile yeni tesisimize kaynak yaratacağız. Hiçbir şekilde hiçbir kuruma yük olmadan kendi tesisimizi kuracağız. 3 Nisan’da satış ihalesi yapacağız. Kömürcüler’deki alana ise 3 Haziran’da ilk kazmayı vurmayı hedefliyoruz. 10 ay içinde yeni mezbahayı Antalya’ya kazandıracağız." OSB dışına 10 bin 500 metrekarelik bir kapalı alanda modern bir tesis yapacaklarının altını çizen Dinçmen, "İçinde kedi köpek mama, salam sosis, sucuk fabrikasından, et borsasından, hayvan borsasına kadar tesisler yer alacak. Hayvan borsası üzerinde Antalya Ticaret Borsası ile birlikte çalışıyoruz. 20 milyonluk yatırım kaynağı nereden bulunacak diye sorulabilir. Kaynak olarak OSB’deki yerimize ilana çıkıyoruz, 3 Nisan günü ihalesi yapılacak. Tüm yatırımcıları ihaleye bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
ANTALYA 10 AY İÇİNDE MEZBAHASINA KAVUŞACAK

ANET Yönetim Kurulu Başkanı Gökalp Dinçmen, yeni mezbahanın kaynağının OSB içindeki yerin satışından geleceğini belirterek, temeli Haziran ayında atılacak olan mezbahanın yaklaşık 20 milyona mal olacağını ve 10 ay içinde hizmete gireceğini bildirdi. 
Antalya Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden ANET Yönetim Kurulu Başkanı Gökalp Dinçmen, yapılması planlanan mezbaha ile ilgili açıklamalarda bulundu. Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) Antalya’nın et ihtiyacını karşılayan bir mezbaha olduğunu aktaran Gökalp Dinçmen, "Uzun süreden bu yana yeni bir proje çalışması yapıyoruz. Geçen dönemde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in yönetiminin Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nden Kömürcüler'de bir alan tahsisi vardı. Bu alanın üzerine tüm projeler çizilmişti. Biz görevi bıraktıktan sonra hiç kimse buraya bir şey yapmadı. Biz geri geldik aynı projeyi bulduk. Üzerinden zaman geçince bu projenin revize edilmesi gerekiyordu. Projeyi revize ettik" dedi.
Tesisi kendi kaynakları ile Antalya’ya yük getirmeden yapacaklarının altını çizen Dinçmen, şunları söyledi:
"Mevcut tesisimizin bulunduğu alanı satıp buradan elde edeceğimiz gelir ile yeni tesisimize kaynak yaratacağız. Hiçbir şekilde hiçbir kuruma yük olmadan kendi tesisimizi kuracağız. 3 Nisan’da satış ihalesi yapacağız. Kömürcüler’deki alana ise 3 Haziran’da ilk kazmayı vurmayı hedefliyoruz. 10 ay içinde yeni mezbahayı Antalya’ya kazandıracağız."
OSB dışına 10 bin 500 metrekarelik bir kapalı alanda modern bir tesis yapacaklarının altını çizen Dinçmen, "İçinde kedi köpek mama, salam sosis, sucuk fabrikasından, et borsasından, hayvan borsasına kadar tesisler yer alacak. Hayvan borsası üzerinde Antalya Ticaret Borsası ile birlikte çalışıyoruz. 20 milyonluk yatırım kaynağı nereden bulunacak diye sorulabilir. Kaynak olarak OSB’deki yerimize ilana çıkıyoruz, 3 Nisan günü ihalesi yapılacak. Tüm yatırımcıları ihaleye bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.