Altınyayla Güreşlerinin Başpehlivanı Ali Gürbüz Oldu

Spor 15.07.2019 - 14:35, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Altınyayla Güreşlerinin Başpehlivanı Ali Gürbüz Oldu

Burdur Altınyayla Yağlı güreşlerinin Başpehlivanı Ali Gürbüz oldu.
Burdur Altınyayla Yağlı güreşlerinin Başpehlivanı Ali Gürbüz oldu.   Bu yıl otuz ikincisi gerçekleştirilen Altınyayla Altınsipsi Yağlı Pehlivan Güreşleri, Kültür Mantarı ve Kültür Sanat Etkinliklerinin finalindeki yağlı güreş müsabakasında Ünal Karaman ile güreş tutan Ali Gürbüz birinci geldi. Altınyayla (Dirmil) ilçesinde 13 ve 14 Temmuz 2019 tarihlerinde düzenlenen etkinlikte hem yöresel ürünler ve değerler tanıtılırken Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin rövanşı olarak bakılan müsabakalarda güreşçiler er meydanına çıktı. Güreş severlerin, vatandaşların ve Burdur merkezden ve ilçelerden de protokol mensuplarının seyrettiği ata sporu yağlı güreşler yine Türkiye gündemine oturdu.   ATA SPORU GELECEK NESİLLERE TAŞINIYOR Ata sporu yağlı güreşler sabah saatlerinde başlayıp akşam saatlerine kadar devam etti.  Altınyayla ilçesinde etkinliklerde mantar yarışması, Dirmil Sipsi Ekibi yer alırken, Dirmil Er Meydanında yağlı güreşlerin heyecanı yaşandı. Altınyayla Belediye Başkanı Ahmet Serttaş’ın organize ettiği etkinliklerde vatandaşlar hem yayla havasında bir hafta sonu yaşadı hem de ata sporunun gelecek nesillere taşınması için düzenlenen yağlı güreşleri seyretmenin keyfine vardı. Baş Boy kürsü: Ali Gürbüz Ünal Karaman İsmail Koç ve Hamza Köseoğlu               Fotoğraf: Muhammet Teker
Burdur Altınyayla Yağlı güreşlerinin Başpehlivanı Ali Gürbüz oldu.

Burdur Altınyayla Yağlı güreşlerinin Başpehlivanı Ali Gürbüz oldu.

 

Bu yıl otuz ikincisi gerçekleştirilen Altınyayla Altınsipsi Yağlı Pehlivan Güreşleri, Kültür Mantarı ve Kültür Sanat Etkinliklerinin finalindeki yağlı güreş müsabakasında Ünal Karaman ile güreş tutan Ali Gürbüz birinci geldi. Altınyayla (Dirmil) ilçesinde 13 ve 14 Temmuz 2019 tarihlerinde düzenlenen etkinlikte hem yöresel ürünler ve değerler tanıtılırken Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin rövanşı olarak bakılan müsabakalarda güreşçiler er meydanına çıktı. Güreş severlerin, vatandaşların ve Burdur merkezden ve ilçelerden de protokol mensuplarının seyrettiği ata sporu yağlı güreşler yine Türkiye gündemine oturdu.

 

ATA SPORU GELECEK NESİLLERE TAŞINIYOR

Ata sporu yağlı güreşler sabah saatlerinde başlayıp akşam saatlerine kadar devam etti.  Altınyayla ilçesinde etkinliklerde mantar yarışması, Dirmil Sipsi Ekibi yer alırken, Dirmil Er Meydanında yağlı güreşlerin heyecanı yaşandı. Altınyayla Belediye Başkanı Ahmet Serttaş’ın organize ettiği etkinliklerde vatandaşlar hem yayla havasında bir hafta sonu yaşadı hem de ata sporunun gelecek nesillere taşınması için düzenlenen yağlı güreşleri seyretmenin keyfine vardı.

Baş Boy kürsü:

Ali Gürbüz

Ünal Karaman

İsmail Koç ve Hamza Köseoğlu

 

 

 

 

 

 

 

Fotoğraf: Muhammet Teker

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.