ALTIN KİRAZ'IN BAŞPEHLİVANI ORHAN OKULU

Spor 31.08.2015 - 09:13, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

ALTIN KİRAZ'IN BAŞPEHLİVANI ORHAN OKULU

ALTIN KİRAZ'IN BAŞPEHLİVANI ORHAN OKULU
Korkuteli 27. Geleneksel Altın Kiraz Yağlı Güreşleri'ni, Kırkpınar Başpehlivanı Orhan Okulu kazandı. Geç saatlere kadar devam eden güreşlerin ağalığını Beydağları İmecik Yayla Şenliği ve Baturalp Turizm'in sahibi Hamdi Sarıca, 150 bin TL ile aldı. Korkuteli’de 27. Geleneksel Altın Kiraz Yağlı Güreşleri'ne Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden 32 Başpehlivan olmak üzere toplam 657 pehlivan katıldı. Güreşler öncesinde Güreş Komitesi ve Belediye Başkanı Hasan Gökce, güreş ağası İrfan Önal, başta başpehlivanlar olmak üzere güreşlere katılan pehlivanlar 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle ellerinde Türk bayrakları ile saha içinde tur attılar. Korkuteli 100. Atatürk Stadyumu'nda sabah saat 10.00'da başlayan güreşlere Ak Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, Mustafa Köse, Milliyetçi Hareket Partisi Antalya Milletvekili Mehmet Günal, Tarkan Akıllı, Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilleri Niyazi Nefi Kara, Deniz Baykal, Çetin Osman Budak, Korkuteli Kaymakamı Erol Tanrıkulu, Belediye Başkanı ve Tertip Komite Başkanı Hasan Gökce, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Çevre Belediye Başkanları, Siyasi Parti ilçe ve ilçe başkan ve yönetim kurulu üyeleri ve 20 bine yakın güreşsever katıldı. Güreş Komitesi Başkanı ve Belediye Başkanı Hasan Gökce, "Korkuteli halkına Altın Kiraz Yağlı Yağlı Güreşleri ve Ata sporumuzu yaşatmak için bu yıl 27. kez gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Bu mutluluğu sizlerden gelen destek ve sevgiyle yaklaşımında bulunduğunuz katkılarınızdan dolayı gelenekselliğimizi komite olarak yapmaya ve yaşatmaya çalışacağız. Güreşlerimize Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinden 32’si başpehlivan olmak üzere toplam 657 pehlivan katıldı" dedi. BAŞPEHLİVAN OKULU Gecenin geç saatlerine kadar devam eden ve kıran kırana süren güreşlerde, finalde Tarihi Kırkpınar Başpehlivanı Orhan Okulu altın puan ile Hasan Cengiz’i yenerek başpehlivan oldu. Müsabakalar sonucunda Hasan Cengiz ikinci, Ali Altun üçüncü, Sinan Kaya ise dördüncü oldu. Başpehlivanlara ödüllerini Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce, Milliyetçi Hareket Partisi Antalya Milletvekili Mehmet Günal, Korkuteli Kaymakamı Erol Tanrıkulu, Güreş Ağısı İrfan Önal ve yeni güreş ağası Hamdi Sarıca verdi. Belediye Başkanı Hasan Gökce, güreşlere yaptıkları hizmetlerden dolayı protokol üyelerine plaket verdi. Güreşlerde en teknik pehlivan Oğuzhan Altın, en centilmen güreşçi Hüseyin Şahin, en iyi peşrev yapan güreşçi Hasan Biricik seçildi. Güreşlerde geçtiğimiz yıl vefat eden Kündeci İsmail ve Kılçıkçı Fahrettin’in posterleri saha içinde dolaştırılarak büyük alkış aldı.
ALTIN KİRAZ'IN BAŞPEHLİVANI ORHAN OKULU

Korkuteli 27. Geleneksel Altın Kiraz Yağlı Güreşleri'ni, Kırkpınar Başpehlivanı Orhan Okulu kazandı. Geç saatlere kadar devam eden güreşlerin ağalığını Beydağları İmecik Yayla Şenliği ve Baturalp Turizm'in sahibi Hamdi Sarıca, 150 bin TL ile aldı.
Korkuteli’de 27. Geleneksel Altın Kiraz Yağlı Güreşleri'ne Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden 32 Başpehlivan olmak üzere toplam 657 pehlivan katıldı. Güreşler öncesinde Güreş Komitesi ve Belediye Başkanı Hasan Gökce, güreş ağası İrfan Önal, başta başpehlivanlar olmak üzere güreşlere katılan pehlivanlar 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle ellerinde Türk bayrakları ile saha içinde tur attılar.
Korkuteli 100. Atatürk Stadyumu'nda sabah saat 10.00'da başlayan güreşlere Ak Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, Mustafa Köse, Milliyetçi Hareket Partisi Antalya Milletvekili Mehmet Günal, Tarkan Akıllı, Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilleri Niyazi Nefi Kara, Deniz Baykal, Çetin Osman Budak, Korkuteli Kaymakamı Erol Tanrıkulu, Belediye Başkanı ve Tertip Komite Başkanı Hasan Gökce, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Çevre Belediye Başkanları, Siyasi Parti ilçe ve ilçe başkan ve yönetim kurulu üyeleri ve 20 bine yakın güreşsever katıldı.
Güreş Komitesi Başkanı ve Belediye Başkanı Hasan Gökce, "Korkuteli halkına Altın Kiraz Yağlı Yağlı Güreşleri ve Ata sporumuzu yaşatmak için bu yıl 27. kez gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Bu mutluluğu sizlerden gelen destek ve sevgiyle yaklaşımında bulunduğunuz katkılarınızdan dolayı gelenekselliğimizi komite olarak yapmaya ve yaşatmaya çalışacağız. Güreşlerimize Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinden 32’si başpehlivan olmak üzere toplam 657 pehlivan katıldı" dedi.

BAŞPEHLİVAN OKULU
Gecenin geç saatlerine kadar devam eden ve kıran kırana süren güreşlerde, finalde Tarihi Kırkpınar Başpehlivanı Orhan Okulu altın puan ile Hasan Cengiz’i yenerek başpehlivan oldu. Müsabakalar sonucunda Hasan Cengiz ikinci, Ali Altun üçüncü, Sinan Kaya ise dördüncü oldu.
Başpehlivanlara ödüllerini Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce, Milliyetçi Hareket Partisi Antalya Milletvekili Mehmet Günal, Korkuteli Kaymakamı Erol Tanrıkulu, Güreş Ağısı İrfan Önal ve yeni güreş ağası Hamdi Sarıca verdi.
Belediye Başkanı Hasan Gökce, güreşlere yaptıkları hizmetlerden dolayı protokol üyelerine plaket verdi.
Güreşlerde en teknik pehlivan Oğuzhan Altın, en centilmen güreşçi Hüseyin Şahin, en iyi peşrev yapan güreşçi Hasan Biricik seçildi.
Güreşlerde geçtiğimiz yıl vefat eden Kündeci İsmail ve Kılçıkçı Fahrettin’in posterleri saha içinde dolaştırılarak büyük alkış aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.