ALMAN TURİST %20 AZALDI

Turizm 27.06.2014 - 09:22, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

ALMAN TURİST %20 AZALDI

Turizm seyahat acenteleri Alman turistlerde bu sene yüzde 20 oranında düşüş olduğunu belirtiliyor
Turizm seyahat acenteleri Alman turistlerde bu sene yüzde 20 oranında düşüş olduğunu belirtiliyor. Alman ve Rus turistlerin aynı otelde tatil yapmaya yanaşmıyor. Side-Manavgat turizm destinasyonunun son 25 yıldır turizm hareketliliğini Alman turistler oluşturuyor. Almanları, ikinci sırada Ruslar takip ediyor. Es Es Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Levent Akgün, Alman turistlerde bu sene geçmiş yıllara göre yüzde 20 düşüş olduğunu söyledi. Side'de yaptığı açıklamada, Alman turistlerin yerini Rus turistlerin almaya başladığını kaydetti. Alman turistler bölgede geçmiş yıllarda tatil yapma oranının yüzde 55 olduğunu vurgulayan Akgün, bu sene bu rakamın yüzde 35 seviyesine düştüğünü ifade etti. Turizmci, turizm seyahat acenteleri ve esnafın beklentisinin Alman turist olduğunun altını çizen Akgün, temmuzu ve ağustos ayında Alman turist oranının yüzde 55 seviyesine ulaşmaması halinde turizm sektörünü sıkıntılı bir sürece sokabileceğini kaydetti. Euro'nun Türk parası karşısında değerlenmesine bağlı Almanların tatil yapma ve alışveriş yapmada bölgenin cazip bir destinasyon olduğunu vurgulayan Akgün, "Turizmde Antalya'nın can damarı Alman turistler. Maalesef geçmiş yıllara göre Alman turistlerde yüzde 20 oranında düşüş var. Umarım bu yüzde 20'lik kaybı önümüzdeki aylarda telafi ederiz. Alman turistler bölge turizmine can katıyor. Esnaf ve turizmciler Alman turistler özledi."diye konuştu. Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcılar Birliği(TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, geçmiş yıllara göre bölge destinasyonunda Alman turistlerde yüzde 20-25 oranında düşüşün olduğunu söyledi. Bunda iklim şartlarınında etken olduğunu belirten Aydoğan, Almanların sıcak ve nemli havada tatil yapmayı sevmediğini kaydetti. Almanya'da bu sene havaların ılık ve serin geçmesinin düşüşte etkili olduğunu anlatan Aydoğan, Alman turistlerde düşüşe karşı Rus turistlerde yüzde 10 oranında artış olduğunu ifade etti. Bölge destinasyonun turizm yoğunluğunu önemli ölçüde başta Almanlar olmak üzere Avrupa, Rus ve İskandinav turistleri oluşturduğunun altını çizen Aydoğan, son yıllarda bölgeye Baltık ülkeleri ile Macaristan, Çek Cumhuriyeti, Slovenya, Lüksemburg ve Makedonya, Ukrayna, Romanya vePolonya gibi ülkelerin de turistlerin gelmeye başladığını söyledi. Aydoğan, "Bölgenin turizmde lokomotifi Almanlar. Kısa sürede bu durgunluğu atarız."ifadesini kullandı. Side Çiçek Pansiyon'un sahibi Asker Bağcık, geçmiş yıllarda bölgeye Almanların turistlerin fazla geldiğini 2 yıldır azalma olduğunu söyledi.Side'de turizmin pansiyonculukla başladığını hatırlatan Bağcık, Side'yi turizmde ismini dünyaya duyurmasında Almanların katkısının yüksek olduğunu kaydetti.
Turizm seyahat acenteleri Alman turistlerde bu sene yüzde 20 oranında düşüş olduğunu belirtiliyor

Turizm seyahat acenteleri Alman turistlerde bu sene yüzde 20 oranında düşüş olduğunu belirtiliyor. Alman ve Rus turistlerin aynı otelde tatil yapmaya yanaşmıyor. Side-Manavgat turizm destinasyonunun son 25 yıldır turizm hareketliliğini Alman turistler oluşturuyor. Almanları, ikinci sırada Ruslar takip ediyor. 
Es Es Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Levent Akgün, Alman turistlerde bu sene geçmiş yıllara göre yüzde 20 düşüş olduğunu söyledi. Side'de yaptığı açıklamada, Alman turistlerin yerini Rus turistlerin almaya başladığını kaydetti. 
Alman turistler bölgede geçmiş yıllarda tatil yapma oranının yüzde 55 olduğunu vurgulayan Akgün, bu sene bu rakamın yüzde 35 seviyesine düştüğünü ifade etti. 
Turizmci, turizm seyahat acenteleri ve esnafın beklentisinin Alman turist olduğunun altını çizen Akgün, temmuzu ve ağustos ayında Alman turist oranının yüzde 55 seviyesine ulaşmaması halinde turizm sektörünü sıkıntılı bir sürece sokabileceğini kaydetti. 
Euro'nun Türk parası karşısında değerlenmesine bağlı Almanların tatil yapma ve alışveriş yapmada bölgenin cazip bir destinasyon olduğunu vurgulayan Akgün, "Turizmde Antalya'nın can damarı Alman turistler. Maalesef geçmiş yıllara göre Alman turistlerde yüzde 20 oranında düşüş var. Umarım bu yüzde 20'lik kaybı önümüzdeki aylarda telafi ederiz. Alman turistler bölge turizmine can katıyor. Esnaf ve turizmciler Alman turistler özledi."diye konuştu. 
Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcılar Birliği(TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, geçmiş yıllara göre bölge destinasyonunda Alman turistlerde yüzde 20-25 oranında düşüşün olduğunu söyledi. Bunda iklim şartlarınında etken olduğunu belirten Aydoğan, Almanların sıcak ve nemli havada tatil yapmayı sevmediğini kaydetti. Almanya'da bu sene havaların ılık ve serin geçmesinin düşüşte etkili olduğunu anlatan Aydoğan, Alman turistlerde düşüşe karşı Rus turistlerde yüzde 10 oranında artış olduğunu ifade etti. 
Bölge destinasyonun turizm yoğunluğunu önemli ölçüde başta Almanlar olmak üzere Avrupa, Rus ve İskandinav turistleri oluşturduğunun altını çizen Aydoğan, son yıllarda bölgeye Baltık ülkeleri ile MacaristanÇek CumhuriyetiSlovenyaLüksemburg ve MakedonyaUkraynaRomanya vePolonya gibi ülkelerin de turistlerin gelmeye başladığını söyledi. Aydoğan, "Bölgenin turizmde lokomotifi Almanlar. Kısa sürede bu durgunluğu atarız."ifadesini kullandı. 
Side Çiçek Pansiyon'un sahibi Asker Bağcık, geçmiş yıllarda bölgeye Almanların turistlerin fazla geldiğini 2 yıldır azalma olduğunu söyledi.Side'de turizmin pansiyonculukla başladığını hatırlatan Bağcık, Side'yi turizmde ismini dünyaya duyurmasında Almanların katkısının yüksek olduğunu kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.