ALANYA MOTOSPOR KULÜBÜ ÖRNEK OLDU

Yaşam (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.01.2014 - 10:56, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

ALANYA MOTOSPOR KULÜBÜ ÖRNEK OLDU

ALANYA MOTOSPOR KULÜBÜ ÖRNEK OLDU
Antalya'nın Alanya ilçesinde kısa zaman önce kurulan Alanya Motospor Kulübü üyeleri hafta sonunda kask ve motosiklette kullanılan koruyucu kıyafetlerin önemini vurgulamak için düzenlenen Manavgat ve Side gezi organizasyonunda bir araya geldiler.Başkanlığını Uğur Uzun'un yaptığı, Başkan Yardımcısı ise Kamil Şahansöz olan Alanya Motospor Kulübü üyelerinden oluşan yaklaşık 50 kişi kask ve motosiklette kullanılan koruyucu kıyafetlerin önemini vurgulamak için düzenlenen Manavgat ve Side gezisinde bir araya geldiler. Alanya İskelesi'nde bir araya gelen kulüp üyeleri, buradan yola çıkarak önce Manavgat ardından ise Side'ye uğradılar. Side sokaklarında örnek kıyafet ve kaskları ile dolaşan kulüp üyeleri, burada verilen kısa molada bir süre dinlendikten sonra tekrar Manavgat'a dönerek Manavgat pistinde hatıra fotoğrafı çekindiler. Ünlü motosiklet şovmeni Tek Teker Arif olarak tanınan Arif Razgatlıoğlu ve oğlu Dünya Motosiklet Şampiyonu Kenan Sofuoğlu'nun yolunda ilerleyen Toprak Razgatlıoğlu'nun da destek verdiği kulüp üyeleri pistte hünerlerini sergilediler. Motosikleti bir tutku ve yaşam tarzı olarak gördüklerini belirten Kulüp Başkanı Uğur Uzun kaskın önemini vurgulamak için düzenlenen geziye katılımın oldukça yüksek olduğunu belirtti. Uğur Uzun, motosiklet kazaları sonucu yaralanmaların ve ölüme sebebiyetinin genellikle baş bölgesinden alınan darbeler olduğunu ifade etti. Bu tür yaralanmalarının önlenmesi ve can kayıplarının ortadan kaldırılması için motosiklet sürücülerinin mutlaka kask kullanması gerektiğini belirten Uzun, "Kask kullanmak hem yasal zorunluluk, hem de yaşamsal zorunluluktur. Ölümlü motosiklet kazalarının büyük çoğunluğunun, baş bölgesine alınan darbeler sonucu oluşmaktadır" dedi. Alanya Motospor Kulübü Başkan Yardımcısı Kamil Şahansöz ise, "Bizler çocuklarımızın önüne doğru örneklerle çıkalım ki, çocuklarımız bizim doğru hareketlerimizi örnek alsınlar. Çocuklar büyüklerinden neyi görürse onu yapar. Bu nedenle motosiklet kullanırken, kaskında ayrılamaz bir parçası olduğunu onlara göstermek adına böyle bir organizasyon düzenledik. Bu vesile ile hem üyelerimizle güzel bir hafta sonu geçirdik, hem de örnek olduk" dedi. 
ALANYA MOTOSPOR KULÜBÜ ÖRNEK OLDU

Antalya'nın Alanya ilçesinde kısa zaman önce kurulan Alanya Motospor Kulübü üyeleri hafta sonunda kask ve motosiklette kullanılan koruyucu kıyafetlerin önemini vurgulamak için düzenlenen Manavgat ve Side gezi organizasyonunda bir araya geldiler.
Başkanlığını Uğur Uzun'un yaptığı, Başkan Yardımcısı ise Kamil Şahansöz olan Alanya Motospor Kulübü üyelerinden oluşan yaklaşık 50 kişi kask ve motosiklette kullanılan koruyucu kıyafetlerin önemini vurgulamak için düzenlenen Manavgat ve Side gezisinde bir araya geldiler. Alanya İskelesi'nde bir araya gelen kulüp üyeleri, buradan yola çıkarak önce Manavgat ardından ise Side'ye uğradılar. Side sokaklarında örnek kıyafet ve kaskları ile dolaşan kulüp üyeleri, burada verilen kısa molada bir süre dinlendikten sonra tekrar Manavgat'a dönerek Manavgat pistinde hatıra fotoğrafı çekindiler. 
Ünlü motosiklet şovmeni Tek Teker Arif olarak tanınan Arif Razgatlıoğlu ve oğlu Dünya Motosiklet Şampiyonu Kenan Sofuoğlu'nun yolunda ilerleyen Toprak Razgatlıoğlu'nun da destek verdiği kulüp üyeleri pistte hünerlerini sergilediler. Motosikleti bir tutku ve yaşam tarzı olarak gördüklerini belirten Kulüp Başkanı Uğur Uzun kaskın önemini vurgulamak için düzenlenen geziye katılımın oldukça yüksek olduğunu belirtti. Uğur Uzun, motosiklet kazaları sonucu yaralanmaların ve ölüme sebebiyetinin genellikle baş bölgesinden alınan darbeler olduğunu ifade etti. 
Bu tür yaralanmalarının önlenmesi ve can kayıplarının ortadan kaldırılması için motosiklet sürücülerinin mutlaka kask kullanması gerektiğini belirten Uzun, "Kask kullanmak hem yasal zorunluluk, hem de yaşamsal zorunluluktur. Ölümlü motosiklet kazalarının büyük çoğunluğunun, baş bölgesine alınan darbeler sonucu oluşmaktadır" dedi. 
Alanya Motospor Kulübü Başkan Yardımcısı Kamil Şahansöz ise, "Bizler çocuklarımızın önüne doğru örneklerle çıkalım ki, çocuklarımız bizim doğru hareketlerimizi örnek alsınlar. Çocuklar büyüklerinden neyi görürse onu yapar. Bu nedenle motosiklet kullanırken, kaskında ayrılamaz bir parçası olduğunu onlara göstermek adına böyle bir organizasyon düzenledik. Bu vesile ile hem üyelerimizle güzel bir hafta sonu geçirdik, hem de örnek olduk" dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.