Alanya’daki 100 milyon TL’lik vurgunda gözaltı sayısı 8'e yükseldi

Asayiş (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.09.2018 - 11:04, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Alanya’daki 100 milyon TL’lik vurgunda gözaltı sayısı 8'e yükseldi

Alanya’daki 100 milyon TL’lik vurgunda gözaltı sayısı 8'e yükseldi
  Antalya’nın Alanya ilçesindeki bir banka şubesinden ve iş insanlarından yaklaşık 100 milyon TL dolandıran ve İzmir'de yakalanan banka müdürü ile birlikte olayla ilgili gözaltı sayısı 8 kişiye yükseldi. Geçen cuma günü müdürlüğünü yaptığı Alanya'daki banka şubesinden ‘Bir müşteri ziyaretine gidiyorum’ diyerek ayrılan Arif İ., mesai bitimine rağmen dönmeyince çalışma arkadaşları durumdan şüphelendi. Yapılan araştırmada müdür Arif İ.'nin ‘Ucuz döviz topluyorum, parayı döndürerek çok kazandırıyorum’ diyerek bazı döviz büroları ile iş adamlarını yaklaşık 100 milyon TL dolandırdığı anlaşıldı. Bunun üzerine Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçerek, olayla ilgili soruşturma başlattı. Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları incelemelerin ardından müdür Arif İ.'nin yakalanması için çalışma başlattı. Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında özel ekip kuran Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü, Arif İ.'nin İzmir’de olduğu bilgisine ulaştı. Arif İ.'nin, İzmir'in Torbalı ilçesinde amcası İsa İ.’nin yanında olduğunu tespit eden polis, araştırmalarını bu yöne kaydırdı. İzmir ile Alanya polisi, teknik ve fiziki takibin ardından Arif İ.'nin Yunanistan'a kaçmak için Ahmet Y.O. isimli şüpheliyle buluşacağını tespit etti. Bunun üzerine Torbalı’daki bir kafeye baskın düzenleyen ekipler, Arif İ., amcası İsa İ., müdürün kaçması için kendisine yardım ettiği iddia edilen Ahmet Y.O. ve Ahmet G.’yi yakaladı. Şüphelilerin üzerinde yüklü miktarda Türk Lirası, döviz ve bir tabanca ele geçirildi. İzmir Emniyet Müdürlüğüne getirilen 4 şüpheli, buradaki işlemlerinin ardından Alanya polisi tarafından Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Öte yandan 4 şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ederken soruşturma kapsamında M. A., C.T., Y. G. ve S. A. da polis tarafından gözaltına alındı. Şüphelilerin işlemlerinin ardından yarın veya ertesi gün adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.
Alanya’daki 100 milyon TL’lik vurgunda gözaltı sayısı 8'e yükseldi

 

Antalya’nın Alanya ilçesindeki bir banka şubesinden ve iş insanlarından yaklaşık 100 milyon TL dolandıran ve İzmir'de yakalanan banka müdürü ile birlikte olayla ilgili gözaltı sayısı 8 kişiye yükseldi.

Geçen cuma günü müdürlüğünü yaptığı Alanya'daki banka şubesinden ‘Bir müşteri ziyaretine gidiyorum’ diyerek ayrılan Arif İ., mesai bitimine rağmen dönmeyince çalışma arkadaşları durumdan şüphelendi. Yapılan araştırmada müdür Arif İ.'nin ‘Ucuz döviz topluyorum, parayı döndürerek çok kazandırıyorum’ diyerek bazı döviz büroları ile iş adamlarını yaklaşık 100 milyon TL dolandırdığı anlaşıldı. Bunun üzerine Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçerek, olayla ilgili soruşturma başlattı. Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları incelemelerin ardından müdür Arif İ.'nin yakalanması için çalışma başlattı. Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında özel ekip kuran Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü, Arif İ.'nin İzmir’de olduğu bilgisine ulaştı. Arif İ.'nin, İzmir'in Torbalı ilçesinde amcası İsa İ.’nin yanında olduğunu tespit eden polis, araştırmalarını bu yöne kaydırdı. İzmir ile Alanya polisi, teknik ve fiziki takibin ardından Arif İ.'nin Yunanistan'a kaçmak için Ahmet Y.O. isimli şüpheliyle buluşacağını tespit etti. Bunun üzerine Torbalı’daki bir kafeye baskın düzenleyen ekipler, Arif İ., amcası İsa İ., müdürün kaçması için kendisine yardım ettiği iddia edilen Ahmet Y.O. ve Ahmet G.’yi yakaladı. Şüphelilerin üzerinde yüklü miktarda Türk Lirası, döviz ve bir tabanca ele geçirildi. İzmir Emniyet Müdürlüğüne getirilen 4 şüpheli, buradaki işlemlerinin ardından Alanya polisi tarafından Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğüne getirildi.

Öte yandan 4 şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ederken soruşturma kapsamında M. A., C.T., Y. G. ve S. A. da polis tarafından gözaltına alındı. Şüphelilerin işlemlerinin ardından yarın veya ertesi gün adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.