ALANYA’DA KÖYLÜLERİN BETON SANTRALİ EYLEMİ

Yaşam (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.01.2014 - 18:11, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

ALANYA’DA KÖYLÜLERİN BETON SANTRALİ EYLEMİ

Antalya’nın Alanya İlçesi Aliefendi köyü halkı, tarım alanına kurulmak istenen beton santraline karşı alkışlı eylem yaptı.
Antalya’nın Alanya İlçesi Aliefendi köyü halkı, tarım alanına kurulmak istenen beton santraline karşı alkışlı eylem yaptı. Aliefendi köyünde başlatılan beton santrali inşaatı köylüyü ayaklandırdı. Santralin kurulacağı arazide toplanan köylüler, tesis kurulması halinde 120 kişinin yaşadığı Hatip Bükü mevkiindeki vatandaşın sağlığının bozulacağını iddia ederek 'Beton santrali istemiyoruz' diye sloganlar attı.Aliefendi Köyü Muhtarı Yusuf Apaydın, araziyi satın alan Kemal K.'ye ait şirket tarafından beton santrali kurulması için çalışma başlatıldığını ancak vatandaşların bu tesisin kurulmasına karşı olduğunu söyledi. Tarım arazisine beton santrali kurulmasına kendisinin de karşı olduğunu ifade eden muhtar Apaydın, "Buraya muz serası yapabilir veya başka bir ürün ekilebilir. Kesinlikle beton santrali kurulmasına karşıyız. Burada yaşayan vatandaşların ürünleri toz ve dumandan zarar görür. Çocuklar hastalanır" şeklinde konuştu.Köylülere destek veren Aliefendi Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Rüştü Vural ise, şunları söyledi: “Çevreye ve doğaya zarar verilmemesi için muhtarımla birlikte köylülerimizin arkasındayız. Sivil toplum kuruluşu olarak bu tür yapılara karşıyız. Arazide tarım yapılmasına karşı değiliz. Hatta biz de yardımcı oluruz. Kurulacak beton santrali doğaya, içme suyuna, tarla ve çocuklara zarar verir."Köy halkından Tuncer Koçak da, beton santrali kurulacak yere en yakın olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Devlet büyüklerinden yardım istiyoruz. Suriye’den gelen binlerce kişiye sahip çıkan devletimiz bize de sahip çıksın”Abdullah Çelik de şu an beton santrali yapılacak arazinin çevresinde 7-8 ev olduğunu ancak önümüzdeki yıllarda çoğalacağını belirterek tesisin evlere zarar vereceğini öne sürdü.Aliefendi köyünde yaşayan Hatice Koçak ise 8 yıllık evli olduğunu belirterek "Yeni bebeğim oldu. Çocuğumun sağlığı daha önemli. Bize yeni mahalle bulsunlar biz burayı terk edip gidelim” diyerek tepkisini dile getirdi.
Antalya’nın Alanya İlçesi Aliefendi köyü halkı, tarım alanına kurulmak istenen beton santraline karşı alkışlı eylem yaptı.

Antalya’nın Alanya İlçesi Aliefendi köyü halkı, tarım alanına kurulmak istenen beton santraline karşı alkışlı eylem yaptı. 
Aliefendi köyünde başlatılan beton santrali inşaatı köylüyü ayaklandırdı. Santralin kurulacağı arazide toplanan köylüler, tesis kurulması halinde 120 kişinin yaşadığı Hatip Bükü mevkiindeki vatandaşın sağlığının bozulacağını iddia ederek 'Beton santrali istemiyoruz' diye sloganlar attı.
Aliefendi Köyü Muhtarı Yusuf Apaydın, araziyi satın alan Kemal K.'ye ait şirket tarafından beton santrali kurulması için çalışma başlatıldığını ancak vatandaşların bu tesisin kurulmasına karşı olduğunu söyledi. Tarım arazisine beton santrali kurulmasına kendisinin de karşı olduğunu ifade eden muhtar Apaydın, "Buraya muz serası yapabilir veya başka bir ürün ekilebilir. Kesinlikle beton santrali kurulmasına karşıyız. Burada yaşayan vatandaşların ürünleri toz ve dumandan zarar görür. Çocuklar hastalanır" şeklinde konuştu.
Köylülere destek veren Aliefendi Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Rüştü Vural ise, şunları söyledi: “Çevreye ve doğaya zarar verilmemesi için muhtarımla birlikte köylülerimizin arkasındayız. Sivil toplum kuruluşu olarak bu tür yapılara karşıyız. Arazide tarım yapılmasına karşı değiliz. Hatta biz de yardımcı oluruz. Kurulacak beton santrali doğaya, içme suyuna, tarla ve çocuklara zarar verir."
Köy halkından Tuncer Koçak da, beton santrali kurulacak yere en yakın olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Devlet büyüklerinden yardım istiyoruz. Suriye’den gelen binlerce kişiye sahip çıkan devletimiz bize de sahip çıksın”
Abdullah Çelik de şu an beton santrali yapılacak arazinin çevresinde 7-8 ev olduğunu ancak önümüzdeki yıllarda çoğalacağını belirterek tesisin evlere zarar vereceğini öne sürdü.
Aliefendi köyünde yaşayan Hatice Koçak ise 8 yıllık evli olduğunu belirterek "Yeni bebeğim oldu. Çocuğumun sağlığı daha önemli. Bize yeni mahalle bulsunlar biz burayı terk edip gidelim” diyerek tepkisini dile getirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.