Al Yazma Kilimleri, Dokuma Kursu ile yeniden yaşatılacak

26.02.2020 - 16:39, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:35
 

Al Yazma Kilimleri, Dokuma Kursu ile yeniden yaşatılacak

Burdur Belediye Başkanlığı tarafından “Al Yazma Kilimleri” eğitim ve uygulama projesi kurs kayıtları başladı.
Burdur Belediye Başkanlığı tarafından “Al Yazma Kilimleri” eğitim ve uygulama projesi kurs kayıtları başladı.   Burdur’umuz, binlerce yıllık tarihsel yerleşiminde, geçmişten günümüze Yörük Kültürünün sanatsal dokuması olan kilimin zengin çeşitlerine ev sahipliği yapıyor. Kilim dokuma kültürünün yaşatılması, geleneksel birikimin değerlendirilmesi ve bu yöresel kültürün geleceğe taşınması amacıyla,  kadınlarımıza istihdam yaratmak üzere, geleneksel “Al Yazma Kilimleri” dokuma kuru müracaatları başladı.   Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Belediyemizce Geleneksel Al Yazma Kilimlerimizi yeniden yaşatmak üzere kadınlarımıza yönelik Dokuma Kursularımız başladı. Eğitime katılmak isteyen kadınlarımızın Belediyemiz Çözüm Masasına başvurmaları rica olunur” duyurusunda bulunuldu.   “Al Yazma Kilimleri” eğitim ve uygulama projesi kursları 9 Mart 2020’de başlayacak olup, son başvuru 6 Mart 2020 Cuma günü Saat:17.00’a kadar Burdur Belediye Başkanlığı Çözüm Masası’na yapılması duyuruldu.
Burdur Belediye Başkanlığı tarafından “Al Yazma Kilimleri” eğitim ve uygulama projesi kurs kayıtları başladı.

Burdur Belediye Başkanlığı tarafından “Al Yazma Kilimleri” eğitim ve uygulama projesi kurs kayıtları başladı.

 

Burdur’umuz, binlerce yıllık tarihsel yerleşiminde, geçmişten günümüze Yörük Kültürünün sanatsal dokuması olan kilimin zengin çeşitlerine ev sahipliği yapıyor. Kilim dokuma kültürünün yaşatılması, geleneksel birikimin değerlendirilmesi ve bu yöresel kültürün geleceğe taşınması amacıyla,  kadınlarımıza istihdam yaratmak üzere, geleneksel “Al Yazma Kilimleri” dokuma kuru müracaatları başladı.

 

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Belediyemizce Geleneksel Al Yazma Kilimlerimizi yeniden yaşatmak üzere kadınlarımıza yönelik Dokuma Kursularımız başladı. Eğitime katılmak isteyen kadınlarımızın Belediyemiz Çözüm Masasına başvurmaları rica olunur” duyurusunda bulunuldu.

 

“Al Yazma Kilimleri” eğitim ve uygulama projesi kursları 9 Mart 2020’de başlayacak olup, son başvuru 6 Mart 2020 Cuma günü Saat:17.00’a kadar Burdur Belediye Başkanlığı Çözüm Masası’na yapılması duyuruldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.