AKÜ'DE 'GENÇ AKADEMİ-YAZ BİLİŞİM KAMPI'

Eğitim (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.09.2014 - 13:09, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

AKÜ'DE 'GENÇ AKADEMİ-YAZ BİLİŞİM KAMPI'

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Enformatik Bölüm Başkanlığı tarafından, 12-16 yaş grubu orta öğretim öğrencilerine yönelik üçüncü kez düzenlenen ‘Genç Akademi-Yaz Bilişim Kampı’ tamamlandı.Eğitim kapsamında katılımcılara temel bilişim teknolojilerinin alt yapısını, çalışma prensiplerini ve onu oluşturan bileşenleri görmeleri ve öğrenmeleri, akademik ortamı tanımaları açısından temel düzey ‘Algoritma - Small Basic, Grafik Tasarım, Web Tasarımı ve Robot Tasarımı’ konularını içeren 30 saatlik kurs verildi. Kursa katılan 17 öğrenci, törenle katılım sertifikalarını aldı.Sertifika töreninde kampla ilgili açıklamalarda bulunan Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul Ergün, bu sene gerçekleştirilen kampta, öğrencilerin bireysel ve grup becerilerini ortaya koymaya çalıştıklarını belirterek, "Bizler bir hafta boyunca kampa alınan öğrencilerimize temel programlama becerisini kazandırma, problem çözme, tasarım yapma ve yapılan tasarımı hayata geçirme konularında bireysel ve grup becerilerini ortaya koymalarını sağlamaya çalıştık. Özellikle de tüm bunları oyunla öğrenmelerini amaçlayarak gerçekleştirdik. Üçüncüsünü düzenlediğimiz eğitim programlarında bu zamana kadar bizlere destek sağlayanlara teşekkür ediyoruz” dedi.Tören, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Rektör Danışmanı Doç. Dr. M. Hilmi Uçan, Afyon Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Yaramış, Enformatik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Sinan Yörük ve Fen-Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Yıldız ve Bilgi İşlem Daire Başkanı Ahmet Yurdadur tarafından öğrencilere sertifikalarının dağıtılmasıyla sona erdi.Daha önce yapılan programlarla birlikte toplam 45 öğrenciye sertifikalarının dağıtılması suretiyle yaz kampı tamamlanmış oldu.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Enformatik Bölüm Başkanlığı tarafından, 12-16 yaş grubu orta öğretim öğrencilerine yönelik üçüncü kez düzenlenen ‘Genç Akademi-Yaz Bilişim Kampı’ tamamlandı.
Eğitim kapsamında katılımcılara temel bilişim teknolojilerinin alt yapısını, çalışma prensiplerini ve onu oluşturan bileşenleri görmeleri ve öğrenmeleri, akademik ortamı tanımaları açısından temel düzey ‘Algoritma - Small Basic, Grafik Tasarım, Web Tasarımı ve Robot Tasarımı’ konularını içeren 30 saatlik kurs verildi. Kursa katılan 17 öğrenci, törenle katılım sertifikalarını aldı.
Sertifika töreninde kampla ilgili açıklamalarda bulunan Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul Ergün, bu sene gerçekleştirilen kampta, öğrencilerin bireysel ve grup becerilerini ortaya koymaya çalıştıklarını belirterek, "Bizler bir hafta boyunca kampa alınan öğrencilerimize temel programlama becerisini kazandırma, problem çözme, tasarım yapma ve yapılan tasarımı hayata geçirme konularında bireysel ve grup becerilerini ortaya koymalarını sağlamaya çalıştık. Özellikle de tüm bunları oyunla öğrenmelerini amaçlayarak gerçekleştirdik. Üçüncüsünü düzenlediğimiz eğitim programlarında bu zamana kadar bizlere destek sağlayanlara teşekkür ediyoruz” dedi.
Tören, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Rektör Danışmanı Doç. Dr. M. Hilmi Uçan, Afyon Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Yaramış, Enformatik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Sinan Yörük ve Fen-Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Yıldız ve Bilgi İşlem Daire Başkanı Ahmet Yurdadur tarafından öğrencilere sertifikalarının dağıtılmasıyla sona erdi.
Daha önce yapılan programlarla birlikte toplam 45 öğrenciye sertifikalarının dağıtılması suretiyle yaz kampı tamamlanmış oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.