AKÜ’DEN LİSELİLERE SEMİNER

Eğitim (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.02.2016 - 16:56, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

AKÜ’DEN LİSELİLERE SEMİNER

AKÜ; SANDIKLI MYO VE LİSE ÖĞRENCİLERİNE SEMİNER VERİYOR
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Sandıklı Meslek Yüksek Okulu ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile ilçede öğrenim gören son sınıf lise öğrencilerine ‘Meslek Tanıtım Semineri’ veriliyor. İlçede lise son sınıfında öğrenim gören öğrencilere AKÜ Meslek Yüksek Okulu ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen ve dört gün sürecek olan ‘Meslek Tanıtım Semineri’ başladı. Sandıklı Meslek Yüksek Okulu toplantı salonunda başlayan seminerin açılışına İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Karaosman, AKÜ Bolvadin Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Cantürk Kayahan, AKÜ Sandıklı Meslek Yüksek Okul Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Koray Gürpınar, Sandıklı Meslek Yüksek Okul Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Abdullah Taytak ve ilçedeki liselerde öğrenim gören lise öğrencileri katıldı. Sandıklı Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Koray Gürpınar, konuşmasında, öğrencilerin geleceğine yön verebilmesi için ve mesleklerini tanıması için bu yıl beşincisini düzenledikleri programın son derece önemli olduğuna değindi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Karaosman ise, “Öyle ki yükseköğrenim ile milli eğitim iki bütünün bir parçası gibi. Bu yüzden yüksekokulumuzla birlikte beşincisini düzenlediğimiz bu meslek tanıtım seminerinden son derece memnunuz. Öğrencilerimize de faydalı olduğu inancındayız” diye konuştu. Bolvadin Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Cantürk Kayahan, bu tür programları son derece önemsediklerini anlatarak, "Bunu, Milli Eğitim Bakanlığı da önemsiyor. Öğrencilerimizin geleceklerine iyi yön vermeleri için bu tür programların önemi büyüktür. Onun için öğrencilerimizin bu tip programlara daha önem vermeleri önemlidir” dedi. Düzenlenen ‘Meslek Tanıtım Semineri’ de öğrencilerin sosyal-kültürel açıdan gelişmelerine, kariyer planlarını yaparken nelere dikkat edeceklerine, üniversite sınavı öncesi ve sonrasında nasıl bir yol izleyeceklerine yardımcı olmak planlanıyor.
AKÜ; SANDIKLI MYO VE LİSE ÖĞRENCİLERİNE SEMİNER VERİYOR

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Sandıklı Meslek Yüksek Okulu ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile ilçede öğrenim gören son sınıf lise öğrencilerine ‘Meslek Tanıtım Semineri’ veriliyor.

İlçede lise son sınıfında öğrenim gören öğrencilere AKÜ Meslek Yüksek Okulu ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen ve dört gün sürecek olan ‘Meslek Tanıtım Semineri’ başladı. Sandıklı Meslek Yüksek Okulu toplantı salonunda başlayan seminerin açılışına İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Karaosman, AKÜ Bolvadin Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Cantürk Kayahan, AKÜ Sandıklı Meslek Yüksek Okul Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Koray Gürpınar, Sandıklı Meslek Yüksek Okul Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Abdullah Taytak ve ilçedeki liselerde öğrenim gören lise öğrencileri katıldı.

Sandıklı Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Koray Gürpınar, konuşmasında, öğrencilerin geleceğine yön verebilmesi için ve mesleklerini tanıması için bu yıl beşincisini düzenledikleri programın son derece önemli olduğuna değindi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Karaosman ise, “Öyle ki yükseköğrenim ile milli eğitim iki bütünün bir parçası gibi. Bu yüzden yüksekokulumuzla birlikte beşincisini düzenlediğimiz bu meslek tanıtım seminerinden son derece memnunuz. Öğrencilerimize de faydalı olduğu inancındayız” diye konuştu.

Bolvadin Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Cantürk Kayahan, bu tür programları son derece önemsediklerini anlatarak, "Bunu, Milli Eğitim Bakanlığı da önemsiyor. Öğrencilerimizin geleceklerine iyi yön vermeleri için bu tür programların önemi büyüktür. Onun için öğrencilerimizin bu tip programlara daha önem vermeleri önemlidir” dedi.

Düzenlenen ‘Meslek Tanıtım Semineri’ de öğrencilerin sosyal-kültürel açıdan gelişmelerine, kariyer planlarını yaparken nelere dikkat edeceklerine, üniversite sınavı öncesi ve sonrasında nasıl bir yol izleyeceklerine yardımcı olmak planlanıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.