“AKÜ” DEN BASINA ÇİFTE STANDART

Gündem 17.12.2015 - 15:45, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

“AKÜ” DEN BASINA ÇİFTE STANDART

“AKÜ” DEN BASINA ÇİFTE STANDART
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Veteriner Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin hastane ile ilgili bütün duyuru ve haberlerini sadece devlet ajansına servis etmesine kentteki basın kuruluşlarından tepki gelirken, Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti’nden de konuyla ilgili bir açıklama yapıldı.  Fakülte bünyesinde hizmet veren hastanede yürütülen faaliyetlerin devlet ajansı üzerinden basına servis edilmesi, başta haber ajansları olmak üzere yerel basın tarafından da tepki ile karşılandı. Fakülte en son bugün devlet ajansını arayarak “Kısmi felç geçiren köpek tedavi edildi” başlıklı bir haberi servis ettirirken, 15 Aralık Salı günü ise aynı fakülte yine devlet ajansını bizzat çağırarak “elektrik akımına kapılan şahin tedavi ediliyor” başlıklı bir haber servis ettirdi. Duruma tepki gösteren kentteki basın yayın kuruluşları durumun bir an önce düzeltilmesini istediler. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Emin Güzbey ise şunları söyledi: “AKÜ kamuya ait olan bir kurumdur. Bu kurumun basın işlerinden sorumlu olan kişinin eşinin bir basın kuruluşunda görevli olması bu basın kuruluşuna özel statü tanınmasını gerektirmez. Bu durumun devamı halinde ilgili basın kuruluşu genel müdürlüğüne Gazeteciler Cemiyeti olarak gerekli girişimlerde bulunacağız.”
“AKÜ” DEN BASINA ÇİFTE STANDART

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Veteriner Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin hastane ile ilgili bütün duyuru ve haberlerini sadece devlet ajansına servis etmesine kentteki basın kuruluşlarından tepki gelirken, Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti’nden de konuyla ilgili bir açıklama yapıldı. 
Fakülte bünyesinde hizmet veren hastanede yürütülen faaliyetlerin devlet ajansı üzerinden basına servis edilmesi, başta haber ajansları olmak üzere yerel basın tarafından da tepki ile karşılandı. Fakülte en son bugün devlet ajansını arayarak “Kısmi felç geçiren köpek tedavi edildi” başlıklı bir haberi servis ettirirken, 15 Aralık Salı günü ise aynı fakülte yine devlet ajansını bizzat çağırarak “elektrik akımına kapılan şahin tedavi ediliyor” başlıklı bir haber servis ettirdi. Duruma tepki gösteren kentteki basın yayın kuruluşları durumun bir an önce düzeltilmesini istediler.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Emin Güzbey ise şunları söyledi:
“AKÜ kamuya ait olan bir kurumdur. Bu kurumun basın işlerinden sorumlu olan kişinin eşinin bir basın kuruluşunda görevli olması bu basın kuruluşuna özel statü tanınmasını gerektirmez. Bu durumun devamı halinde ilgili basın kuruluşu genel müdürlüğüne Gazeteciler Cemiyeti olarak gerekli girişimlerde bulunacağız.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.