AHŞAP YAKMA SERGİSİ AÇILDI

Sanat (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.12.2014 - 14:21, Güncelleme: 25.08.2022 - 16:34
 

AHŞAP YAKMA SERGİSİ AÇILDI

Emekli Memur İzzet Topuz’un Pryogravüre Ahşap Yakma eserlerini beğeniye sunduğu serginin açılışını Vali Hasan Kürklü Yaptı. İl Özel İdaresi Salonu’ndaki “Güneş Hep Sagalassos’tan Doğar” isimli sergide İzzet Topuz Vali Hasan Kürklü’ye eserler hakkında bilgi verdi.
Emekli Memur İzzet Topuz’un Pryogravüre Ahşap Yakma eserlerini beğeniye sunduğu serginin açılışını Vali Hasan Kürklü Yaptı.  İl Özel İdaresi Salonu’ndaki “Güneş Hep Sagalassos’tan Doğar” isimli sergide İzzet Topuz Vali Hasan Kürklü’ye eserler hakkında bilgi verdi. 8 yıldır Ahşap Yakma Sanatı üzerine çalıştığını söyleyen İzzet Topuz “Çalışmalarımızı Burdur Belediyesi Kültür ve Sanat Atölyesi’nde sürdürüyoruz. Daha önce Antalya’da sergilemiştik. Şimdi de burada sergiliyoruz. Unutulmaya yüz tutmuş Ahşap Yakma Sanatını yaşatmaya çalışıyoruz.” Dedi. Topuz “Ateşin ahşabın dokusuyla birlikte aromatik harmanıyla oluşan, farklı ton ve renklerin, kelimesiz şiirlerin mısraları gibi ortaya çıkan, emeğin sonsuz hazzıyla, çalışana sabır ve özgüveni aşılayan bu sanatın en güzel sanat çalışması olduğunu düşünüyorum.” Dedi. Topuz sergide ağırlıklı olarak Sagalassos’daki tarihi eserleri ahşap yakma sanatı ile sanatseverlerin beğenisine sunduklarını kaydetti. 35 Eserin yer aldığı sergi 10 gün açık kalacak.
Emekli Memur İzzet Topuz’un Pryogravüre Ahşap Yakma eserlerini beğeniye sunduğu serginin açılışını Vali Hasan Kürklü Yaptı. İl Özel İdaresi Salonu’ndaki “Güneş Hep Sagalassos’tan Doğar” isimli sergide İzzet Topuz Vali Hasan Kürklü’ye eserler hakkında bilgi verdi.

Emekli Memur İzzet Topuz’un Pryogravüre Ahşap Yakma eserlerini beğeniye sunduğu serginin açılışını Vali Hasan Kürklü Yaptı.  İl Özel İdaresi Salonu’ndaki “Güneş Hep Sagalassos’tan Doğar” isimli sergide İzzet Topuz Vali Hasan Kürklü’ye eserler hakkında bilgi verdi.

8 yıldır Ahşap Yakma Sanatı üzerine çalıştığını söyleyen İzzet Topuz “Çalışmalarımızı Burdur Belediyesi Kültür ve Sanat Atölyesi’nde sürdürüyoruz. Daha önce Antalya’da sergilemiştik. Şimdi de burada sergiliyoruz. Unutulmaya yüz tutmuş Ahşap Yakma Sanatını yaşatmaya çalışıyoruz.” Dedi. Topuz “Ateşin ahşabın dokusuyla birlikte aromatik harmanıyla oluşan, farklı ton ve renklerin, kelimesiz şiirlerin mısraları gibi ortaya çıkan, emeğin sonsuz hazzıyla, çalışana sabır ve özgüveni aşılayan bu sanatın en güzel sanat çalışması olduğunu düşünüyorum.” Dedi.

Topuz sergide ağırlıklı olarak Sagalassos’daki tarihi eserleri ahşap yakma sanatı ile sanatseverlerin beğenisine sunduklarını kaydetti. 35 Eserin yer aldığı sergi 10 gün açık kalacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bakayrinti.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.